Кога,какво и как за секса ?

• 5 093
  • 53
# 15
Нищо нелогично като извод. Thinkingи съвсем нормален разговор сте провели.Явно много родители се срамуват да говорят с децата си за това.
Не, не се срамувам. Нормално е.
После навлезе в едни подробности, които и била разказвала една приятелка и нещата станаха малко неудобни, ама и с това се оправих.
Виж целия пост
# 16
Сложила си емотикон, който се срамува, затова така реших, извинявай. Peace
Виж целия пост
# 17
Ще кажа, че пишкам от същото място като него, само, че изглежда различно-ако при него има пишка между крачетата, то при мен има дупчица, от където излиза пишканото.Като за 3-годишен става.
......
Това може да се обяснява най-много до 4 годишна възраст. После е малко по-сложно обяснението, но  пък е по-лесно когато детето вече има някаква основа.  Peace
Виж целия пост
# 18
Отговорила съм на питане на Hope for Two, която в подписа си има три-годишно дете все пак.
Виж целия пост
# 19
Ето с тази книжка започнах разговорите преди години със сина ми:
Скрит текст:
Когато видимо започна да прави разликата от мама и татко,да е бил към 3,5г.
Не пирам и до ден днешен,разбира се на друго ниво протичат темите  Simple Smile
Очаквам скоро такива питанки и от дъщеря ми,в сходна възраст е с предшната баткова.....
Колкото по-рано,толкова по-добре е  мнението ми.

шанел,доста си позакъсняла.....но не е късно.
По-добре  обяснения от теб и бащата,отколкото полова просветеност от улицата.....
Виж целия пост
# 20
Здравейте записвам се да следя с интерес.Ние сме в сходна вьзраст като на другите пораснали мьжлета тук 8,4м.До сега не е имало питане никакво от негова страна за тези неща.В класа му изглижда сьщо не се говори помежду им защото нищо не ми е донесьл като крива информация.
Но все пак време е с баща му да седнем и малко по малко да го просветлим.
Дори когато влиза в банята и аз ако сьм в стаята вьобще не му прави впечатление и се сьблича докато не му се скарам че трябва да излезна и да е сам когото го прави.
Виж целия пост
# 21
A ние не се крием едни от други, дори заедно се къпем. Имат срам от други хора обаче. Знаят какви са разликите между момче и момиче, най-малкото защото имат нагледен пример пред себе си Simple Smile Говорили сме и за това как се правят бебетата и какво е секс - не съм навлизала в подробности, само че така се правят бебетата и че хората правят секс когато се обичат, също и че когато една жена има цикъл (знаят и за това) може да има вече деца. Искам само да знам какво да им обясня като разберат, че не всички правят секс само когато се обичат и искат да имат деца  newsm78 Днес всичко е толкова вулгарно, понякога като мина покрай някое училище или компания с деца и то не много големи - до 4 клас  и направо се отвращавам от разговорите им Sick Вярно,че много деца говорят така, за да са интересни, но все пак не искам да имат такава представа за секса. Нито пък другата крайност- да вярват, че всичко е цветя и сърчица  Rolling Eyes
Ето една статия, която открих сега http://www.detski-psiholog.com/index.php/publications/387-2012-12-05-12-58-37
Виж целия пост
# 22
Много полезно четиво. Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 23
Темата и мен ме вълнува.   Wink
Виж целия пост
# 24
Статията е интересна, но по-скоро относно реда на запознаването, всичко останало - на каква възраст и колко информация да се поднесе - си зависи от детето, интереса и личното му развитие. И там всеки родител трябва да прецени какво, колко и как да обясни.
Аз лично смятам, че големи табута около секса изобщо не са необходими и че от малки трябва да знаят, ако питат.
Ние засега с баткото сме говорили за половите органи с измислени и реални наименования, за раждането, за развитието на бебето, за това, че таткото дава на майката семенце и такива неща, разбира се и с картинки, и с разни филмчета, а кърменето също ни е на дневен ред.
В момента ни е силно актуална темата за женитбите - кой за кого, кога, как, защо, за любовта, за това, че човек един ден създава ново семейство, когато много, много обича и че от тази любов се появяват децата.
Такива неща, за живота по детски Wink.
Виж целия пост
# 25
На мен тази статия ми помогна чисто практически какви дума да използвам, за да им обясня когато питат. Никога не съм се страхувала или срамувала да говорим за това, но ми беше малко неясно какви думи реално трябва да използвам за самия полов акт. Сега разбрах,че вече мога при въпрос от тяхна страна да им кажа конкретно как се правят децата. Досега сме на ниво - татко слага семенце в мама, но не и как става това.
Всеки ти казва - използвай думи, които детето може да разбере и му кажи, толкова колкото е достатъчно за възрастта му, но никой не казва КАКВО ТОЧНО и КОЛКО ТОЧНО. На мен никой не ми е обяснявал това, няма откъде да знам какви думи се използват. Тази статия ми беше от голяма полза.
Виж целия пост
# 26
Изглежда дъщеря ми е супер "назад".
Дори сега, когато вече съм видимо бременна (то още малко и ще раждам) хич не се интересува като как е "станало" бебето, нито как и от къде ще се роди и т.н.
Категорично не сме някакви пуритани в къщи, аз не се крия когато се преобличам, филми не цензурирам (заспива късно и понякога ми писва да гледам детски и си пускам нормален филм).
Виж целия пост
# 27
Запис, да се образовам.
Виж целия пост
# 28
Мирама, не е само при вас Peace И моят малкият не проявява никъв интерес по темата. С анатаомията е на "ти", благодарение на детските енциклопедии, по които е вманиачен, но от тук нататък, секс и т.н. - никога не е задавал въпроси. Никога, нито веднъж Simple Smile Чак ми е странно...

С баткото говоря свободно и аз. Не знам защо, някак отвътре чувствам, че е по-добре открито да се обясняват нещата, за да не се възприемат от детето като "срамни", "тайни" и т.н. Мъж ми малко се втрещява някой път, като ни чуе и ми е казвал, че прекалявам с откровеността, че той на неговите години въобще не бил в час, пък ей на - нищо му нямало Laughing Но днешните деца са различни...
С годините въпросите за секса все повече се изместват от чистата физиология към етичната страна на въпроса - любов, удоволствие...Мисля, че скоро ще влезе в пубертета.
Виж целия пост
# 29
и аз тука,че ми е интересно  Hug
моите са две и ги “следя“ почти,че вече почнаха да си шушукат /на 5,5г са/,да не би и тази тема да е застъпена,че да мога да реагирам и да внасям разяснения-не искам да са с грешни представи,добити от „приятелчетатата“...обаче тц!никакъв интерес все още  Rolling Eyes -питат само какво ще стане като са на 20,на 30,на 50,на 70 години ,а аз отговарям -голяма,майка,баба,дърта баба ...и се заливаме от смях  hahaha
играят на “бременни“ с някоя играчка под блузата,но попитам ли как са забременели,вдигат раменете,но без да задават  въпроси след това
бих могла да използвам ситуацията за по-нататъшно разяснение,но ме спира единствено липсата на интерес от тяхна страна-ако ме попитат ще продължа,а така-имам чувството ,че не му е времето  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия