Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 133 550
  • 848
# 480
Относно времето, важно е само дали се е вместила в него. Няма значение, дали е завършила малко по-рано от другите.
Моето дете също се е отказало от огледалното прерисуване. Правили сме го в къщи, но винаги и е било най-неприятно. Дори вчера като за последно прерисува една Червена шапчица по квадратчета и я остави, защото я затрудняваше.
Групата на моето дете е излязла по-рано от час. Учителките не са позволявали въпроси.
Виж целия пост
# 481
Определено задачите не са били леки, особено тази с разделянето,която ще носи поне 15 точки съдейки по задачите за разделяне от предишни години. Simple Smile А за огледалното прерисуване времето е  било малко Sad. Важното е,че децата излезнаха усмихнати и доволни!
Виж целия пост
# 482
От обясненията й останах с впечатлението, че всяка задача се е решавала за време. Не зная така ли е - може да ми разясните. Ако е така - има ли значение за колко време е решена задачата?
Така е, на всяка задача са им казвали да оставят химикалките и да пляскат с ръце.
Определено задачите не са били леки, особено тази с разделянето,която ще носи поне 15 точки съдейки по задачите за разделяне от предишни години. Simple Smile А за огледалното прерисуване времето е  било малко Sad. Важното е,че децата излезнаха усмихнати и доволни!
Задачата за разделяне явно е била препъни камъка, според детето го е направило, но не е сигурна, че е права, тъй като тя е разбрала, че трябва да са три еднакви части, ама май не са се получили, а а сте прави, че за огледалното прерисуване се иска повече време. Моята обича да рисува бавно и старателно, хич не бърза.
Иначе и ние по-скоро за проба и като преживяване - репетиция преди другия ни тест, а хубавото е, че не се притеснила и се е справила добре. Не съм я подготвяла специално и особено, основно занимания по книжки с игри и тези на Фют Мисли бързо, решавай пръв.
Виж целия пост
# 483
Вчера и ние бяхме на теста. Много се зарадвах на децата, че повечето бяха много усмихнати и щастливи. За мен това е много важно. Относно задачите, моето дете не можа да ми обясни добре задачата за разделянето. Според мен въобще не е разбрала какво трябва да се направи. Каза, че от две еднакви чертички трябва да направи три еднакви фигури.  newsm78. Не разбрах какви ги е свършила.

Успех на всички кандидат първолачета.
Виж целия пост
# 484
И ние ходихме на теста. Моето момче направо си каза, че с няколко задачи не се е справил, като например с разделянето. Ние не сме се готвили специално. Къде са публикувани критериите за оценките? И може ли още една молба? Понеже живя много далеч от Горна баня, може ли когато ходите да проверявате резултатите да щтракнте една снимка, че да видя къде сме класирани.
Виж целия пост
# 485
И аз моля за снимка, да видя кои приятелчета от детската са приети.
Виж целия пост
# 486
Здравейте,
моята дъщеря също се яви на изпита в петък. Според нея е имало и задача, в която е трябвало да оградят всички 5-ци, пред които е имало по-голямо число.
Успех на всички!
Виж целия пост
# 487
Здравейте,

И дъщеря ми се яви на изпита в петък, синът ми се яви на изпит в събота за ДГ.
Относно изпита за 1 клас - задачата със свързване по последна сричка - кравата май е трябвало да се свърже със слива ( може и да греша думата, но дъщеря ми ми каза точно дума, която завършва на -ва), а куче с кокиче и т.н.
Това, което ми направи впечатление е, че им били казали - "Работете си спокойно, няма никакъв проблем, ако не решите някоя задача до края"?!??? Дъщеря ми влезе спокойна, излезе спокойна и това изказване е имало единствено негативен ефект. Все пак от това, което ми разказа останах с впечатлението, че е решила всичко правилно, не е успяла да довърши единствено огледалното прерисуване ( но заради горната реплика може и да не се е постарала достатъчно, защото това определено не и е любима задача и като са ги успокоили така хубаво, че няма значение дали ще решат задачите до край, тя защо да се опитва въобще  ooooh!).

Относно изпита за ДГ - още по-голяма мъгла е там и видно протежиране. Гади ми се чак как се подмазват учителките на по-известни личности, как някои родители спираха учителите, които трябваше да изпитват децата им и на всички повтаряха как те самите били учили в НУКК, как другото им дете учи там, как били на еди-кого си роднини и т.н.  ooooh!

Процедурата за изпита за 1 клас ми се струва напълно прозрачна в сравнение с тази за ДГ. За ДГ могат да си правят каквото си искат, да си приемат когото искат и никой и копче не може да им каже, нито може да докаже нещо. Резултатите от изпита за ДГ излизат на 2 юни, което ми е странно при положение, че изпитът е само събеседване, няма нищо за проверяване и т.н. и единствената причина резултатите да се обявяват почти един месец след изпита според мен може да бъде само една ...  Rolling Eyes

В крайна сметка съм с много смесени чувства - особено след това, което видях на изпита за детската градина.
Виж целия пост
# 488
И моятя дъщеря кандидатства. Задачите са били единадесет. Беше подготвена за изпита, но твърди, че времето за решаване е било много малко. Непрекъснато казвали "стоп". Като взема предвид факта, че от момента в който влезе, до този, в който излезе изтече точно час, си правя извода, че наистина е малко! От 60 минути вадя по 5 за отиване до стаята и връщане при родителите, 5 за попълване на имената и раздаване на задачите,11 мин. За обяснение на всяка задача- по 1мин. На задача, то остават 34 минути. Разделени на 11   задачи това е по 3 мин. На задача. Аз не бих могла да направя разделянето с двете черти за 3 мин,нито всички редове от огледалното прерисуване. За децата- не твърдя,може би някои биха се справили. Това, разбира се , е в  сферата на разсъжденията,понеже е възможно да са дали повече време за някои задачи, но пък за сметка на други...
Виж целия пост
# 489
възможно да са дали повече време за някои задачи, но пък за сметка на други...
Възможно е, но моето дете обясни, че с някои е имала достатъчно време преди да ги спрат и е стояла да чака, но с огледалното и разделянето - не. Явно не е много съобразено с индивидуалните способности на децата, например тя със звуков анализ е много бърза и точна, така че ако им бяха оставили да си попълват всяко със своето темпо тестовете, може би от там е щяла да навакса повече време за мислене за разделянето. Тези логически задачи, ако не си решил точно същата, изискват време да го обмислиш, така че мисля, че това е специалната уловка за кандидати, непосещавали уроци на преподаватели от там като нас.
Виж целия пост
# 490
Някой има ли яснота за фигурата, която е трябвало да разделят? Моето дете я описа като буква Л. Твърди, че я е разделила вярно. Учителката казала, че така трябва  Wink и според мен ги е подвела.
Знаете ли хронологията на историята по картинки?
Виж целия пост
# 491
Да и аз това знам- двойна б. Л,вписана в правоъгълник. Тр. Да се  раздели с две прави черти на 3 едн. Части. Според д ъщеря ми едното краче на буквата било  надолу, а другото нагоре. Нарисува ми го, но нещо ме съмнява. Иначе сюжета: момчето отива в магазин за цветя;момчето пресича улица с цветята; момчето е посрещнато и поканено на вратата от момичето;всичкии  са около маса и ядат торта в това число и момчето; момичето изпраща момчето на вратата. И шестата картинка изобразява момчето само, а зад него врата. Тук с дъщеря ми поспорихме, дали мочето излиза от дома си като още не е взело подаръците и съответно това е номер едно, или момчето си тръгва от дома на рожденичката и съответно затова е с празни ръце. Тогава би било номер 6.
има и вариант, в който и двете грешим, понеже  картинките е възможно да са объркани от детето, или да пропуска нещо.   Laughing
Виж целия пост
# 492
Здравейте. И ние бяхме на изпита. Разпитах детето ми след изпита и успях да формулирам следните задачи, които са били давани.
1. Ограждане на животни и предмети с първи звук "Л";
2. Сюжет - подреждане на картинки, рожден ден;
3. Лабиринт - калинката да стигне до средата на детелината;
4. Откриване на разлики - в цирка;
5. Свързване на картинки с последни еднакви срички;
6. Аритметика - събиране и изваждане на плодове;
7. Ограждане на думата "Коледа" измежду много други думи, като е имало и образа на дядо Коледа;
8. Ограждане на цифрата 5, когато пред нея трябва да стои по-голямо число;
9. Огледален образ на нарисувани фигури в правоъгълник;
10. Разделяне на фигура с две линии на три части. Фигурата е приличала на двойно "Л".
Това е от мен. Пишете ако някой може да допълни.
Поздрави.
Виж целия пост
# 493
Здравейте. И ние бяхме на изпита. Разпитах детето ми след изпита и успях да формулирам следните задачи, които са били давани.
7. Ограждане на думата "Коледа" измежду много други думи, като е имало и образа на дядо Коледа;
10. Разделяне на фигура с две линии на три части. Фигурата е приличала на двойно "Л".
Поздрави.

Точно същите задачи ми каза и дъщеря ми,лошото е че след изпита нямаше изнесени задачите с правилното решение,както и всяка задача колко точки носи,както е било предишни години.
Виж целия пост
# 494
Поздрави.

Точно същите задачи ми каза и дъщеря ми,лошото е че след изпита нямаше изнесени задачите с правилното решение,както и всяка задача колко точки носи,както е било предишни години.
А относно 5-ците са им казали не отпред и отзад,а от лявата и от дясната страна,имало е общо три числа,времето за изпълнение на задачата е било 2 минути,редовете осем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия