СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
# 510
Здравейте,
към майките по майчинство в момента - какво пише в служебните ви бележки? Според ТРЗ, отпуск по майчинство е след 2 година, а в момента съм на трудов договор и така ще ми издаде бележката?

На бележката ми пише, че съм на трудов договор. Не ми направиха проблем.

Здравейте, приеха ни в градина, и се записахме преди 2-3 дни. В системата обаче не е регистрирано записването, а пише, че детето е прието, но незаписано още. Според вас колко време да й дам на директорката да въведе промяната, преди да й подпаля телефона? Mr. Green

Записахме се преди 2 дни. Пред мен отразиха в системата,че сме записани. Докато си дойда вече имах и писмо. Аз бих подсетила директорката,накрая да не стане фал.
Не бих спала спокойно докато не го отразят.
Виж целия пост
# 511
Мерси за мненията, мисля да звънна в понеделник. Да ви кажа, толкова нерви изхабих с това кандидатстване, че вече не останаха....
Виж целия пост
# 512
И аз гледам за центъра. Траадица принципно е малка община. Свекърва ми живее на Витошка до НДК. Само дето яслата от другата страна срещу Хилтън се води Лозенец. Тази на Христо Белчев е към Средец. Хайде кажете къде ще имаме шанс. И тук ми е въпроса - как сти въпросът за градините на границата на две общини? Дефинирани ли са кои са? Как се задава в системата?

Да и аз това казвам, живеят на Съдебната палата, кандидатстваме за тази до Мадара напрамер, а майката работи отсреща по диагонал на баня Мадара, но се води друг административен район.  newsm78
Виж целия пост
# 513
Няма места и във Възраждане, нашето дете живее до Съдебната палата, баба му до детската градина Зайчето ..... , но там с предимство са работещите в МОЛА, е този МОЛ, защо не направят собствена детска градина при толкова много народ. За това съм вече, само по жребий да се теглят местата - тогава човек има по-голям шанс.
Във Възраждане има още 3 ОДЗ-та освен Зайчето, които са приели критерия за местоживеене в района, но в тях се влиза на томболка с 8.2 и 8.3. Все тая е.  Tired
Миналата година за втора яслена група в едното, което аз следих, влизаха с 8.1., тази година - с 8.2.
Виж целия пост
# 514
Здравейте момичета, днес получих отказ от записване за детска градина на основание факта , че в системата на директорката излиза че съм отпуск по майчинство , а аз всъщност съм на работа. Детето ми ходи на ясла и към момента на записване миналата година също съм била на работа-съответно съм приложила служебна бележка за това. Оставам с впечатлението, че има някаква огромна измама в цялата система.При това от факта по майчинство или на работа точките са едни и същи. Карат ни да кандидатстваме отново , но се оказва ,че губим част от точките които ни дават предимство. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем!
И аз бях така, но нямах проблеми със записването. Днес на обяд отидох и записах детето.
Явно някой при теб се е направил на интересен.
Дано да се оправи този проблем при теб. Hug
Може да искаш писмен отказ от директорката на ДЗ и после да си търсиш правата.
Виж целия пост
# 515
Цитат на: Dorothy в Пет., 10 Май 2013, 15:39
Няма места и във Възраждане, нашето дете живее до Съдебната палата, баба му до детската градина Зайчето ..... , но там с предимство са работещите в МОЛА, е този МОЛ, защо не направят собствена детска градина при толкова много народ. За това съм вече, само по жребий да се теглят местата - тогава човек има по-голям шанс.
Във Възраждане има още 3 ОДЗ-та освен Зайчето, които са приели критерия за местоживеене в района, но в тях се влиза на томболка с 8.2 и 8.3. Все тая е.  Tired
Миналата година за втора яслена група в едното, което аз следих, влизаха с 8.1., тази година - с 8.2.

Ние сме от приетите във Възраждане.А това ,че Зайчето Куики махнаха критерия по местоживеене и то краят на март,и мен много ме издразни.Явно беше направено за да влязат някои определени хора си мисля аз.И въпреки че ми е малко по-близо и щяха да ни приемет си промених желанието.Предпочетох детето ми да ходи в 1ОДЗ където почти всички деца са от квартала и се познаваме.
Виж целия пост
# 516
Здравейте момичета, днес получих отказ от записване за детска градина на основание факта , че в системата на директорката излиза че съм отпуск по майчинство , а аз всъщност съм на работа. Детето ми ходи на ясла и към момента на записване миналата година също съм била на работа-съответно съм приложила служебна бележка за това. Оставам с впечатлението, че има някаква огромна измама в цялата система.При това от факта по майчинство или на работа точките са едни и същи. Карат ни да кандидатстваме отново , но се оказва ,че губим част от точките които ни дават предимство. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем!
И аз бях така, но нямах проблеми със записването. Днес на обяд отидох и записах детето.
Знаех си затова обаче чакам следващо класиране. В момента сме с много точки и първи !Надявам се системата да не ми изиграе номер щото тогава ще се наложи да пускам тежката артилерия! Писна ми! Днес ,четох една статия на един англичанин колко прост народ сме. Ето го поредното доказателство!
Виж целия пост
# 517
Ние сме от приетите във Възраждане.А това ,че Зайчето Куики махнаха критерия по местоживеене и то краят на март,и мен много ме издразни.Явно беше направено за да влязат някои определени хора си мисля аз.И въпреки че ми е малко по-близо и щяха да ни приемет си промених желанието.Предпочетох детето ми да ходи в 1ОДЗ където почти всички деца са от квартала и се познаваме.
Ние сме в 120 ОДЗ с 8.2. В Зайчето и 1 ОДЗ шансът от жребия беше минимален, затова сложих 120-то на първо място, далече ми е в сравнение с останалите, живея точно до Зайчето, но не съжалявам. Късметът си е голям и съм благодарна и на това. От моите познати деца от квартала, от нашето обкръжение, никой не е приет никъде, защото са с 8.1.
Виж целия пост
# 518
Знаех си затова обаче чакам следващо класиране. В момента сме с много точки и първи !Надявам се системата да не ми изиграе номер щото тогава ще се наложи да пускам тежката артилерия! Писна ми! Днес ,четох една статия на един англичанин колко прост народ сме. Ето го поредното доказателство!

Днес четох доста потискащи статии какви сме, писани от чужденци преди изборите ни в неделя...

Аз бих отишла в понеделник с бащата на детето при директорката и бих настоявала писмено да напише отказа си да ни запише, да напише причината и да добави, че съзнава, че и при единия, и при другия вариант вие нито печелите, нито губите точки! Може пък да промени решението си да се прави на интересна!
Виж целия пост
# 519
И ние се записахме днес. Всичко мина много добре, директорката беше мила жена, спокойна и вежлива. Взе документите, отрази веднага записването в системата и от 16.09 ще се тръгва Simple Smile Успех на всички и дано няма върнати документи и нацупени директорки! Flutter Стискам палци и на всички за второ класиране!
Виж целия пост
# 520
Цитат
Ние сме в 120 ОДЗ с 8.2. В Зайчето и 1 ОДЗ шансът от жребия беше минимален, затова сложих 120-то на първо място, далече ми е в сравнение с останалите, живея точно до Зайчето, но не съжалявам. Късметът си е голям и съм благодарна и на това. От моите познати деца от квартала, от нашето обкръжение, никой не е приет никъде, защото са с 8.1.

Ние сме с 8.3 и бяхме сигурни.Определено обаче това е един от районите в който не достигат много места,а и не виждам къде може да се отвори ново детско заведение.Няма оправия.  Close
Виж целия пост
# 521
Здравейте! Имам и аз една чуденка и се извинявам, ако е коментирано нещо подобно - зачетох се, но нямам време да изчета всичко  Rolling Eyes.
В ОДЗ-то, което ни е първо желание, бяха обявили 4 места по социални критерии и 7 места по общи. Имаше към 10-тина чакащи деца по соц.критерии. На класирането са приели 1 дете по соц.критерии и 10 деца по общи. Някой има ли обяснение защо така са взели 3 деца от общата опашка, вместо от социалната?  newsm78 Не че ми е проблем, просто ми стана чудно и не мога да намеря причина..
Виж целия пост
# 522
Вероятно на другите деца от социалната опашка това ОДЗ е било ниско желание и са били приети по по- високо.
Виж целия пост
# 523
Най-голямата ми чуденка е защо пуснаха местата след първо класиране - говоря за същото 72 ОДЗ, при положение , че градината беше вече готова и директорката е знаела 100 на 100 колко места ще имат в градината ?
Сигурно за да влезат децата където си плащат .
Познавам детенце вече отписано от 72 ОДЗ, набор 2010 (прието е на др-о място), но като гледам не го отразяват в системата, наистина яслените гр-и са били 3 и са приети деца и от др-и райони.
Виж целия пост
# 524
Момичета, имам въпрос - ако е отказано записване на детенце от директора  поради нередовни документи детето с какви точки ще участва на второ класиране?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия