КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 59 632
  • 748
# 165
Ето отново нагледно , че разминаването в медицинските познания и хомеопатичното лечение никога не може да бъде от полза за пациента.
Вдигането на температура в хода на заболяването( не в началните дни) или упоритото поддържане на такава е признак единствено и само за вторична бактериална инфекция и това е добре да се разбере веднъж завинаги . И в никакъв случай не можа да бъде признак на оздравяване.
Механизмът, който е описан от само за малко е на типичен усложнен спазъм, който не е лекуван адекватно. Ако след спазъм има темература, това означава задържане на секрети и възпаление. Точно това не трябва да се допуска при спазъм. Все едно да кажете, че при уртикария е нормално да се вдигне температура и да се премине към импетиго и това е естествен ход на лечебния процес Stop

Астматиците не вдигат температура( освен субфебрилна) и при правилно лечение с години може да не стигнат до АБ. Това не е заболяване, което се третира като банален бронхит. Прогрес в лечението е детето да започне за вдига температура в първите фази на заболяване- когато е с ангина, фарингит, ларингит. Тогава организмът се бори адекватно и не позволява да се стигне до по-дълбока обструкция.

Вие сте хомеопат и ако това е хомеопатичната концепция........ Пневмонията да е фаза от оздравяването при астма.......
Признавам, че съм пристрастна , защото  предишният ни хомеопат докара детето до ръба на гноен менингит и нямаше и грам медицинска култура, за да разпознае симптомите, настъпили в резултат от неговото лечение.
Добре е да осъзнаете, че при малки деца има състояния, които протичат доста тежко и може да завършат фатално.
И това няма нищо общо с баналните настинки на вашите собствени деца, на базата на които си мислите, че имате някакъв натрупан опит.
И ако един възрастен може да прецени кога е зле и да потърси лекарска помощ, детето не може да си каже и всичко опира до инстинкта на майката.
Виж целия пост
# 166
Klem4e  колко дни минаха от началото на разболяването до диагнозата за пневмонията?
детето направи ли пристъп ,или от ангината слезе на пневмония?

дано се оправяте бързо Hugмного лошо така като стане Sad
Виж целия пост
# 167
Първо направи гнойна ангина , след три дни без антибиотик настъпи подобрение , но от следващият ден започна да се развива пристъп , докато вдигна температура и при преглед от пулмолог и ренген  се оказа двустранна пневмония. А така се радвах че се лекуваме със хомеопатия Rolling Eyes
Виж целия пост
# 168
И аз се радваХ,че се лекуваме с хомеопатия,но вече незнам какво да си мисля,дали в резултат на хомеопатията не се задълбочи и нашият проблем,ще кажете че хомеопатията няма вина,има вина хомеопатът.И какво?!Какво като има вина,нито мога да му държа сметка,защото сама съм си виновна че съм му се доверила.Ама в крайна сметка,нека като не може да се справи,да си признае,да каже,а не да смяна хиляди л-ва и сам да се чуди защото детето не се оправя.Ще кажете да сменя хомеопатът.Но как?!!!Как отново да търся човек на който да се доверя и да поверя здравето на детето ми,ами ако отново сбърка?Не искам повече експерименти с детето ми.Сега остава да се чудя как да се оправя с проблемите които си докарахме.Честно казано започвам да се отказвам напълно от хомеопатията. Confused
Виж целия пост
# 169
Клемче , поздравления за смелостта , публично да разкажеш и споделиш грешката на тук пишещата Само за малко ! Аз не посмях !
Не се отказвайте от хомеопатията , има много добри хомеопати , които могат да ви  помогнат ! Просто трябва , като видим ,че няма подобрение на състоянието ни от  лечението на хомеопата ,  да го сменим с друг .
Виж целия пост
# 170
Клемче , поздравления за смелостта , публично да разкажеш и споделиш грешката на тук пишещата Само за малко ! Аз не посмях !
Не се отказвайте от хомеопатията , има много добри хомеопати , които могат да ви  помогнат ! .....................

А ти познаваш ли такъв?
Виж целия пост
# 171
Не се отказвайте от хомеопатията , има много добри хомеопати , които могат да ви  помогнат ! Просто трябва , като видим ,че няма подобрение на състоянието ни от  лечението на хомеопата ,  да го сменим с друг .
Щом става въпрос за здравето на детето ми няма компромис . Няма страх и сила , която да спре която и да е майка . Стига с тази потайност - кому е нужна някаква си анонимност и какво носи и на кого .
Виж целия пост
# 172
И моята дъщеричка направи преди няколко седмици много силен пристъп,който не се повлия нито от Буто астма,нито от хом.лекарство което даваме при спазъм,накрая и направих вентолин с небулизатор и след него нямаше особено подобрение и пристъпих към крайна мярка-преднизолон през устата три таблетки,едва след тях се подобри,след това остана влажна кашлица и долавящи се хрипове,тогава хомеопата ни изписа едно лекарство ,с което изчистихме тези секрети,хрипове и кашлицата отшумя.Винаги досега ни е действало хом.л-во при спазъм,но този път не знам защо не повлия..
При моята дъщера като си пие конституционното лекарство започват едни кихавици,едни секрети всяка сутрин,прозрачни секрети докато отидем до градина и всичко преминава,това всяка сутрин,хомеопата казва чистене...

klem4e пожелавам ви много бързо оздравяване/може ли на лични координатите на пулмолога ви,защото в  нашия град няма детски,да си запишем час профилактично някой ден/  bouquet
Виж целия пост
# 173
За съжаление, историята на klem4e нито е първата, нито последната. Ако, се върнете в годините назад, ще видите, че и преди се е случвало......Наистина - за съжаление. Най-лошото, че само ние родителите носим отговорността за децата си. Дали им вредим или не, всичко е върху нашите плещи. Аз минах по този път, преди близо 4г, но с друг тук пишещ хомеопат - Александър. След това беше Nial, Камелия и си казах STOP. Разказах историята си, оказа се, че не съм само аз, и какво от това? Аз, обаче си научих урока, или поне така си мисля. Не се отказах от хомеопатията, знаех, знам и ще вярвам, че тя е верния път за мен и детето ми, и ето , чудото стана. Обаче, това което причиних на детето си с помощта на Александър, ми е такава верига на ухото, че ми трябваше дълго време да си преглътна грешката, платена от детето ми. Когато я гледах в болницата с 2 абокада, мятаща се, молеща ме да я прибера в къщи, само една майка знае как съм се чувствала. Детето беше на 1.9м..... Спирам с моята история, просто исках да го напиша, за да вдъхна вярна на онези, които са загубили вярата си в хомеопатията.  Hug
Виж целия пост
# 174
За съжаление, историята на klem4e нито е първата, нито последната. Ако, се върнете в годините назад, ще видите, че и преди се е случвало......  Hug
Разбира се, че не е нито първата, нито последната. Всеки ден това нещо се случва на деца, които не са на хомеопатично лечение и са отровени от преднизолон вече. Винаги съм се чудила защо масово се приема, че лекарите могат да не ни лекуват, а само да закрепят положението, а хомеопатите не може да сгрешат и веднага всички се нахвърлят. Нека не бъдем крайни в изказванията си само, защото правим кофти впечатление на хората и за хората. Аз смених трима хомеопати за децата ми и най после мога да кажа, че съм случила на хомеопат- за същия за който сега ще се изредят няколко поне потребители да кажат колко зле се е справил. И за да не съм голословна- от година и половина не са пили лекарства, вече рядко пият и хомеопатични, единият ми син се спаси от операция, а другия не получава пристъпи много отдавна, ходят пълен месец на градина, по- спокойни са и определено здрави вече. Тъй че за едни един специалист е добър, за други- не. Няма лошо ако виждате че няма връзка с хомеопата да го смените, но винаги ми е било грозно публичното оплюване на хора, независимо дали хомеопати или лекари Peace
Успех на всички в лечението и да се радват на по- добри резултати  Peace
Виж целия пост
# 175
Грешка е да напишеш на лист хартия нещо , после да го изхвърлиш и да си вземеш нов лист . Ново дете не можеш да си вземеш или да му купиш от магазина ново здраве . Ако един човек допусне грешка в каквато и да е област - навярно се поправя , но лекар да допусне грешка или лечител си е направо престъпление.
Детето ми е при същият хомеопат от края на март месец и имахме напредък - бях много щастлива че си намерихме  НАШИЯТ ХОМЕОПАТ  , но ето че дойде ситуация със която не се справи . И на това бях склонна да не се нервя и да продължа лечението си при Ани Павлова / САМО ЗА МАЛКО / ,  но ако нещата се поправяха само с пиенето на АБ . Но да заведеш детето си в болница със кислородна недостатъчност и във животозастрашаващо състояние , което не искам да описвам с подробности  - защо да мълча . Ако вашето дете е на мястото на моето , ви гарантирам че едва ли ще се спрете само със словесно нахвърляне.
Много исках и аз един ден ада напиша това което вие сте написали за децата си , но не се получи .
Виж целия пост
# 176
Arven, когато моят хомеопат подтисна, на момента каза, че това е грешка и на проследяването 1 час ме разпитваше за всяка подробност , за да се увери, че няма да се повтори. Обърна ми внимание на реакции на детето, които не са съвсем типични, за да ги знам като родител.
А тук публично се обяснява, че пневмонията е част от оздравителния процес.
Коментирай последното, моля, защото тук не става въпрос за грешката на хомеопата, а за безумията, които се пишат като оправдание. И за крайно безотговорното отношение към децата. Какво е една пневмонийка?! Бълха го ухапала детето Stop.
Виж целия пост
# 177
И защо да не бъдат  "оплювани" ако са сгафили. Аз сега не работя по здравословни причини, но преди като го правех не бих имала против  някой да ме оплюе където си пожелае в областа в която съм работила, нали ако има защо......

Нали аз много не разбирам от хомеопатия от към тънкостите и, може и да бъркам....... приемам да няма полза от лекарствата, но малко не мога да си ги обясня тия неща, че чак брутални влошавания. Но както казах може пък и да е възможно, неразбирам.

Arven, има хора които са изпосетили по 4-5 хомеопата и нямат полза, и това да се счита все че само който не работел той не грешал така ли. Надали хората имат печатница за пари

А някои от грешките на хомеопатите не са в липса на ефективност, ами в чисто човешки липси и в теретични пропуски в науката която практикуват. Единия при който ходих във форумите се афишира че изписва по едно лекарство за всички симптоми. А на мен искаше 4 да ми изпише, две взех само  като на всяко лекарство пишеше за какъв проблем е.
А уж не работел симптоматично.  И схемата на взимане беше откачена и никаква. Ха, а единия от проблемите за които ми даде лекарство, никога не съм давала заявка да имам такъв проблем да ми пречи и да искам да го лекувам. Но той настояваше че имам такъв проблем и трябва да пия лекарство за него.
Сега това плюене ли е или реалност?!
Ако имах 9 проблема, сигурно девет лекарства щеше да ми даде...
Виж целия пост
# 178
Няма какво да коментирам- считането на пневмонията като оздравителен процес се разглежда от една друга медицина, която аз лично много харесвам и смятам че в недалечно бъдеще хората ще се лекуват така, но то е извън този разговор. Идеята е че тези отношения следва да се изясняват между пациент и лекар или хомеопат. Ако при мен се случи това бих попитала хомеопата ми каква е причината. Имали сме такива ситуации в началото и ми се е обяснявало. Клемче ситуацията явно наистина е излязла извън контрол. Минала съм през пристъпите и те разбирам. Полежала съм и в болници и хомеопати няколко съм сменила. Както казах от опит говоря. Ето при вас добре са започнали нещата, но винаги има вероятност да се объркат. И затова като видиш че не става си даваш лекарствата. Поне аз така съм правила преди......., колкото да закрепим положението.
Не искам да влизам в някакви безкрайни спорове. Изказвам мнението си, че не трябва да сме крайни, защото отношенията между хомеопата и пациента почти винаги са доста субективни и лекарствата работят на съвсем друго ниво. На едни Само за малко не е помогнала, но за други е лечител, както и Ниал, или Александър или други. И затова се избягва в тази тема да се пише за и против хомеопати, точно защото отношенията и резултатът от лечението е личностен. Не е като да имаш хрипове и да си глътнеш антибиотика  Peace
broadminded за теб е реалност, за пациента Х го е излекувал, а на пациента У му предстои да си избере хомеопат и ще се побърка накъде да погледне, защото всеки е сменил по няколко хомеопати. А защо се лекувате с хомеопатия тогава. Явно е че няма кой знае какъв избор от хомеопати и всеки практикува както си иска. Аз за себе си бях решила, че повече от трима няма да посещавам.
Пак искам да кажа че не ми се влиза в спорове с Н- на брой потребители в темата, защото не ми е в стила. Просто изказвам мнението си  Peace
Виж целия пост
# 179
вярно  е че хомеопата може да допусне грешка,но съответно и да я поправи както описва Шайн с нения случай-че хомеопата е казал че е станало подтискане и са оправили нещата.
Тук обаче от това което казва Клемче според нейния хомеопат пневмонията е напълно в реда на нещата,тук е грешката според мен,или по-точно хомеопата не признава че е сгрешил и се оправдава с това обяснение.Нелепо е.
И преди сме обсъждали че хомеопатите не обичат да си признават грешките,ЗАЩО newsm78
Какво ще стане ако кажат на майката-ами подведох се,сгреших,и да продължат лечението.

аз и преди съм писала за нашия случай преди година и половина при един друг хомеопат,тя лекуваше детето,уж според нея щеше да му се размине без усложнения,а то на другия ден беше с бронхопневмония,и аз почнах АБ,а тя едва ли не ми се фръцна,че тя без снимка не вярвала,и за нея детето няма пневмония,без изобщо да го види лично.Е поне в случая тя ни заряза,и не искаше да ни лекува вече.А тя беше още учеща,и въпреки че не е хомеопат с дълъг опит,и тя не призна грешката,имам чувството че ги учат на това-винаги да настояват че са прави,независимо какво им казва майката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия