Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчислява мащерството и може ли то да се прехвърли на бащата?
Кой има право на семейни помощи за деца?
Какви са видовете семейни помощи за деца и техните размери?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчислява мащерството и може ли то да се прехвърли на бащата?
-
Кой има право на семейни помощи за деца?
-
Какви са видовете семейни помощи за деца и техните размери?
Семейните помощи за деца включват еднократна помощ при бременност, еднократна помощ при раждане на дете, месечни помощи за деца до завършване на средно образование и месечна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година. Например, еднократната помощ при раждане на живо дете през 2011 г. е в размер от 250 лв. за първо дете, 600 лв. за второ дете и 200 лв. за трето и всяко следващо дете.
-
Как се изчислява средномесечният доход на член от семейството?
-
Как се изплащат семейните помощи за деца?
мерси за отговорите
Не че са много пари детските, но изключително се ядосах днес, като сметнах доходите ни.
Тези 350 лв. бруто са подигравка!

! Предстои ми да попълвам документи за детски надбавки. Съжалявам, че нямам време да чета подробно в темите, понеже съм с малко дете и за това директно питам:- как се попълват доходите в декларацията? Брутният доход- ясно. Общата сума- от заплати и болнични- ясно, сумира се и се намира средномесечния доход, но не ми е ясно как да пиша по месеци сумите от НОИ, определени като обезщетение , защото има някои болнични листове, които включват два месеца
. Ще съм благодарна на всякакви съвети.