Представям си моите баби(едната Бог да я прости), жени, които винаги съм свързвала с чувство за чистота, уют, вкусна храна.....- с цигара в ръка, абсурд!!!
Ама как го написах..
Сърце не ти дава след това да си помислиш да запалиш

Днес ми е добре, не ми се пуши, обаче пак ми е нервно.
И не мога да си обясня защо. Аз по принцип съм си голям нервак, не съм от спокойните и благи хора. Като сега обаче май не съм се чувствала. Нямам нужда от цигара, а ми се иска да набия някого.
))))))).
))))))).

После в студенството по кутия и нагоре. В последните години по около 8 до 10 на ден. Усещах, че започват да ми писват. Чувствах го като задължение да изляза на терасата да пуша, когато не можех ставах супер нервна. Зарязвах деца и всичко само да си взема дозичката. Когато имах проблеми, стрес, страх се спасявах с цигарките. Мислех си, че без тях няма да мога да оцелея.
Но вярвам, че няма да се случи, защото вече нямам нужда от цигари, за да се справя с дадена ситуация. Ако пропуша ще бъде просто не нужда, а собствено решение.
По-големите пушеха, аз излизах с тях и от зор да се покажа "готина", дай и аз да пуша. Стигнах обаче до един момент, в който започнаха толкова жестоко да ме болят дробовете, че за няколко секунди не можех да се движа и трябваше да клекна, за да ми отмине. Започнах да се притеснявам, даже бях решила да ходя на лекар. Тогава започнах да се замислям за спиране на цигарите. Отне ми някъде около 2 месеца да я приема напълно тази идея и един ден реших че повече няма да пуша. Прибрах си цигарите в шкафа и на следващия ден ги подарих на приятеля ми. Има големи кризи, но всеки път като ми се допуши си казвам "Стига де! За какво ги спрях?!" Премислям защо наистина ги спрях и се отказвам
Понякога даже се получава малко тъпо, като някоя приятелка ми говори нещо и пуши и аз изведнъж почвам да си мисля как няма да пуша и това е моментно и изведнъж осъзнавам, че не я слушам вече
И докато съм на тази тема днес зачерквам още един чист месец.
Дано да не получа някакви сериозни изблици между въпросните 4-6 месец, въпреки че аз не се давам много лесно. 
Препоръчани теми