Мъници от всички страни, добре сте дошли!

• 36 634
  • 736
# 180
привет, банда!!!

мелина, лека бременност!!
Бибит, дано скоро се оправят бибитковците... много неприятно...

аз не се оплаквам от боледувания - след последното боледуване на Тим с висока Т и кашлица, той прояде!!!! е не всичко, ама яде повече неща от преди това.

иначе при нас няма много нови неща, Тим бъброри доста, с мен се опитва на български да говори, на немски си прави цели изречения.
днес идва свеки, та може другата седмица пак да разказвам изцепки хихихихиии
Виж целия пост
# 181
Мелина, 4естито! Една лека и прекрасна бременност ти пожелавам!
За спането следобед у дома- при повторение на "упражнението" де4ко ще разбере за какво иде ре4, ще свикне с времето, малко упоритост и нещо за гушкане му дай(кърпа, одеалце, възглавни4ка). Това е най-общо казано, разбира се.
За буквите защо не, ако му е забавно. Голямото ми дете рано нау4и буквите(на 3). Има едно пеещо ку4е, което пее немската азбука, нау4и песни4ката и реших да му рисувам забавни букви под формата на игра. Не 4е ни трябват тези знания на тези години, но видях, 4е му е интересно. Аз се спрях на латинските букви, тъй като не исках в главата му да става миш-маш от разли4ни азбуки. Някой ден ще дойде ред и на българската азбука. Sunglasses

Ася, 4удесно, 4е Тим се променя и се разяжда, дано се запази тази тенденция!

Питате какви са тези кашлици... Не споменах, 4е малък Бибитко е с т.нар. бебешка астма, която се дължи на незрялост на бронхите, слу4вало се по-4есто при едри мом4енца. 50 на 50 са шансовете това да се израсте докъм 3-тата година, дано да сме в добрите 50% Praynig. Проблемът е, 4е и най-леката хрема активира кашлицата, а силна ли е хремата е някакъв ужас. И тъй като баткото ходи на ДГ, се слу4ва 4есто да има сополиви из къщата. При малкия кашлицата се 4исти със седмици, което е нормално за този тип спасти4ни бронхити, но тъкмо се поиз4исти, идва поредната хрема.....  Rolling Eyes Миналата зима не беше така, но тази се слу4и друга- отделно зимата беше мека, направо нямаше такава, това според мен също играе роля.
При баткото кашлицата май отшумява, но да не се хваля отрано.

Дани, секрет за изследвания не е вземан, но това тук се прави доста рядко.

Калалили, и при голям Бибитко колите бяха мнооого на по4ит, бяхме стигнали дотам , 4е на 2 и половина знаеше марките на колите, голямо любопитство беше коя кола каква е. Интересът му към превозните средства не е отминал, но се пренасо4и към самолети, ракети, косми4ески совалки, влакове. Абе, мъжка му работа! Mr. Green Покрай детето нау4их толкова много подробности в тази сфера, които преди не съм и подозирала(поради липса на интерес преди Wink).

И сега малко снимки на децата, 4е не съм ги презентирала тук Wink:

две братлета

музикант

без думи

любов

внимание, рицар
Виж целия пост
# 182
Привет и от мен! Аз трябва по-често да се оплаквам от времето,че да се оправя Simple SmileВ къщи се прибираме само за спане Simple Smile
Мелина лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!Кога ти е термина,че ме мързи да смятам Simple SmileБраво на Кирчо за азбуката!
Лекси също много помни,даже ме изумява как сега ми разказва някакви неща които са се случили преди да родя Андрей ooooh! На обяд до скоро заспиваше с някой от нас двамата с баща му в стаята,но реално си гушка плюшки и държи някоя количка.Знае си ритуала,пускаме машината за шум,пускаме щорите и ляга в леглото.Понеже оставяме вратата му отворена в неговата стая напоследък си взема две три колички и отива сам да си играе и по някое време заспива гушнал мики или мечо Simple Smile биберон и той не пожела.
Бибитче дано се оправят твоите малчугани.Ако ходите до моренцето лятото със сигурност ще помогне.
Дани да ти кажа аз си засмуках пръста като бях на 4 и спрях като започнах да сменям зъбите.Мама ми показа една снимка на едно дете с ужасни зъби и каза че причината била пръста.Страшно се притесних и спрях Simple Smile А иначе тук често казват да им се слагат лепенки за рани на пръстите за да се подсещат Simple Smile
Люци дядо и ряпа и при нас е любима ,а страстта по превозните средства съвсем не е от баща му.Той дори е виждал камион негов само веднъж като го взехме от един близък терминал.Първата му дума беше кола Wink
Иначе Андрей е истинско упорито скорпионче и не пуска нищо в устата си.Даже и педка видя що за чудо е.Ротавируса едната повърна ,а другата изплю цялата.Вит Д е същата работа.Пробвах да му дам обезболяващо заради 3-те ваксини в крачетата,но и то беше изплюто и останалото повърнато.Сега мисля да купя свещички за спешни случаи ooooh!Както казах искаше ми се да избегна мазалото и да захраня този с лъжица,но той стиска устни и това е.Гледа брат си и примлясква ,но до там.Не е хич малък иначе 9кг само на кърма  SunglassesТъркаля се от единия край на стаята до другия,скача на джъмпито,седи доста стабилно и е супер щастливо бебе.Лекси вече доста се заиграва с него ,а и дребен много му се радва.Като се разплаче малкия и Лекси вика "няма Деей ,не пачи" и го гали и цунка. Heart Eyes
Тити дай пак да видим братлетата Flutter
Ася дано времето ви е хубаво и да не се налага да стоиш дълго със свеки Rolling Eyes
аз май скоро ги показвах моите момчета ама ето ги пак Весел уикенд на всички и тези дето само четат да се отчетат  Wink
Виж целия пост
# 183
Тази сутрин се нарадвах на снимки с прекрасни момченца-
моята Йоана ще има да избира! Wink
Нашите трепети са насочени към ДЯ,  Praynig Praynig Praynig
но днес се оказа, че на са одобрили една от точките ни и чакането продължава!  Sad
По мои сметки, за 4 места има 24 деца, които ще се изберат чрез жребий.
Стиснете днес палци за Йоана!
Утре ще разберем дали има късмет и ще ви пиша.
 Praynig

П.С.: Kalalily, в най-скоро време ще приложа и аз снимков материал в опит да откажа Йо от палеца.
        Според много психолози сегашната възраст (пуберската) не е подходяща за отказване.
        Ще съм по-настоятелна към 4-5 годинки, дано се справим леко!
  Mr. Green
Виж целия пост
# 184
Здравейте! Simple Smile
Благодаря и на Ася, Бибитка и Калалили! Hug
Големи сладури са момченцата на Бибитка и Калалили!
Калалили, терминът ми е определен за 8 декември, за сега. Сметнаха го по 28 дневен цикъл. Тук го определят окончателно в 18 г.с. Предполагам, че както и предния път ще ми го преместят с 2-3 дена напред, защото съм с къс цикъл(24 дена) и по-ранна овулация.
Аз пък съм родена на 1ви декември. Simple Smile Помня, че и ти си стрелец, но забравих на коя дата беше. Embarassed Много ми е миличко като описваш Лекси как се радва на Андрей. Heart Eyes Дани, стискам палци! Hug
За приспиването още малко ще го повозя с количката и понататък пак ще го пробвам да заспи в креватчето.
Приятен ден/нощ! Hug
Виж целия пост
# 185
Лекси дали защото е батко, но изглежда много голям, и на снимките с Андрей излъчването му е на батко. Там, където е сам, си е малък Simple Smile много са ви хубави снимките; Андрей също изглежда спокоен и обичлив.

аз съм много доволна как Андрей днес се справи цял ден в Дубай, в движение - дълги пътувания с кола,  големи пространства и много разсейваща среда, без фалове в гащите. Казваше си навреме, стискаше, когато трябва, от няколко дни пишка и прав  - изобщо радост. Батковците определено не подходиха с такова разбиране към гърнето. Сега и да има някакъв временен регрес, няма да ми е притеснено.
казах ли, че прави някои изречения от три думи  hahaha /майките на момиченца да пропуснат/. Звучат като "тати биба додо", което значи, че тати слиза долу, или "мола дай дода" моля дай вода, но е много горд и ги повтаря непрекъснато, а и вече изговаря доста добре кенгуру.

Дани, не ги слушай психолозите, ами себе си Simple Smile  ако това те тормози, няма какво да чакаш до четвъртата годинка, нали така.
Виж целия пост
# 186
Дани, не ги слушай психолозите, ами себе си Simple Smile  ако това те тормози, няма какво да чакаш до четвъртата годинка, нали така.

Hug
Тити, не се притеснявам-щом детето се успокоява по този начин, значи има нужда! Heart Eyes
Когато-тогава, само си споделям.
В някои случаи е по-добре с биба, хвърляш я когато сметнеш за добре! baby_neutral

Да споделя и друго-не сме приети в ДЯ  ще чакаме второ класиране-ако има за нашия район. Sad
Не се сърдете, но може да си страдам няколко дни мълчаливо!
Confused
Виж целия пост
# 187
Melina,честита новина,лека и спокойна да ти е бременноста. HugМомичетата къде ги видяха тия чертички,на мен нищо не ми излиза.
Дани,ето и това е едно от нещата които мразя в бг,гадни дълги опашки за една скапана детска градина>много добре знят населението на район,вместо да отварят нови групи карат родителите да се молят,та и съм сигурна и връзкарите са отпред.Тук не е така,където и да се преместя на момента отивам в близкото училище с акта за раждане и хоп детето ми е записана и на другия ден почва.Пфууу много ме ядосва тази държава.Дано ви удобрят на второрто класиране Hug
Бибитка,много хубави бибитковци,малкия много прилича по къдриците на Кайл:)
Калалили,ама наистина Лекси какъв голям изглежда пред Андрей а пък всъщност и той  едно голямо бебе.Много са хубави!

Времето ми свърши,щях оюе неща да пиша но "бако"(батко-защото вече е батко на бебетата)се събуди и отивам да слагам закуска.Приятен уикенд! Hug
Виж целия пост
# 188
Благодаря ви за милите думи!

Калалили, 4удесни снимки и 4удесни модели! Снимки, правени с любов са това. Simple Smile
Мда, на морето ще се задържим 10-на дни, това действа добре, макар 4е като дойде есен се по4ва старата песен на нов глас. Е, да не съм 4ерногледа, следващата зима може да е по-здрава.

А, да- и на голямото ми дете първата му дума беше "кола"! Wink

Дани, съжалявам, 4е не се е полу4ило с това пусто класиране, но мога да си представя колко е трудно в Сф да се добереш до място в ДЯ или ДГ.
А за пръстите и бибероните и аз съм 4увала/4ела , 4е психолозите препоръ4ват по-късно премахване, но в крайна сметка всеки съм си преценява. Все пак мога да си представя , 4е в една по-осъзната възраст раздялата с горните неща може да е по-малко драмати4на, тъй като децата пове4е разбират.
С шишето с (оризовото) мляко имам опит- оставихме голям Бибитко до 4 години да си пие от него, но в един момент реших, 4е трябва да го махаме ве4е и на връщане от Бг излъгах Б. ,4е сме забравили шишето у баба му, той за4ака тя като дойде(след 3 месеца) да му го донесе. Тогава пък измислихме нова история(4е на шишето му ударили 4ерен пе4ат на митницата на летището Laughing) и той прие спокойно тази новина, известно време налиташе да пие от шишето на малкия, но и това отшумя. Постъпихме възможно най-деликатно. Да видим с пръста какво ще измислим някой ден. Thinking

Тити, 4естито сухо дупе(на Андрей Wink)- дългият път е бил проверка доколко А. осъзнава нуждите си, браво на него!
Виж целия пост
# 189
Мами тук днес се празнува ден на майката.

Пожелавам ви Happy Mother's Day!Нека всички бъдете обичани от най любимите ви същества! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 190
привет,
най-накрая да се добера и аз до компа....
вчера и тук при нас беше ден на майката и от яслата бяха направили една квадратна покривка, отгоре децата са правили с печати цветни картинки. много хубава.  Heart Eyes

за жалост уикендът беше дъждовен и ветровит, та не успяхме да посетим плануваните места...

да ви разкажа за свеки:

Скрит текст:
този път реших, че няма да се съобразявам и оставям Тим на баба му да се занимават. мъжът ми много не беше съгласен, но му казах като иска да остане и той при тях  Twisted Evil
 тя пристигна в четвъртък късно вечерта. в петък предиобед тръгна на шопинг, дойде в 13ч. наяде се и си полегна, че била уморена. в 14ч. взех Тим и излезнах на детската площадка. като се прибрах, тя четеш книга на слънце. отделно пред вратата имаме една пейка, която е окачена като люлка - т.е. няма крака, ами виси на въжета. седна и след 5 мин. пейката падна  hahaha, добре, че тя не се нарани де, ама се приземи в подправките ми  Joy
не стига това, но и при всяко влизане и излизане Тим по 100 пъти казваше, че баба е счупила пейката  hahaha
вечерта бях решила, че ще ходим на кино. обясних как се приспива Тим, обляках го с дрехи за спане. Тим ляга в 20.30 и заспива към 21ч. тя не е успяла да го укроти, по-скоро той й са е качил на главата и в 22ч. и заспал от преумора на земята  Whistling тя каза, че повече не иска да остава сама с него. Whistling

в събота отидахме до града пак на шопинг, но зарязах Тим на баща му и баба му и аз дръпнах сама. Тим спеше. след 2 ч. мъжът ми се обажда - не могат да го успокоят. отивам и какво да видя: седнали на кафе, вътре, тъмно, шумно. детето се буди, не знае къде е реве, разбира се!!!! взех го и се успокои веднага. прибрахме се и тя отиде да си легне, че се уморила  Rolling Eyes

в неделя отидахме в една бивша ферма, която сега се занимава със социални проекти, има био кафе и е много приятно, Тим скача в сено, кокошки се мотаят наоколо, идилия. студено й било, седна вътре да пие кафе и изкара книга да чете Shocked
Тим щурее дивее, разказва нещо, тя го надвиква и разказва нейните си неща, които са за хора, които не ме интересуват и вече поне 100 пъти в същия вариант ми го е разказала...
ами как няма Тим да я подлуди?! той усеща, че тя не иска да се занимава с него и съответно включва всички скрити оръжия, за да получи внимание. отделно нейното занимаване с него и нон стоп тарталясване, а Тим не обича така. той иска някой да е до него и да се води разговор (Тим чете книга и обяснява и другия потвърждава или го пита къде е това и онова) или да си играе някой с него без много коментари, по-скоро съпричастно.

накрая я закарахме на автогарата (не искаше с кола да дойде и пътуваше с автобуса) и даже чао не каза на Тим. Confused
стана ми тъпо.

търся съвет: Тим използва вече една лоша дума, на място. не я казва, за да ни дразни, казва я с определена ситуация, когато нещо не става както той иска/очаква. до сега не реагирахме (3-4 седмици вече), но той не престава и продължава да си я пробва.
чудя се какво да правя? сега като я каже и аз казвам една фонетично подобна фраза, която има друго значение...  Thinking
Виж целия пост
# 191
Влизам набързо, затова и няма да съм многословна.

4естит Ден на майката- пожелавам ви прекрасни мигове с децата ви цял живот!
( този ден оба4е не го 4увствам празни4ен, все още ми е 4ужд, просто днес нямам по-специални о4аквания)

Ася, много е зле тази твоя свекърва- пълен егоист, гледа само собствения си кеф. ooooh! От една страна само ядове с нея, от друга е майка на мъжа ти и не може съвсем да отрежеш контактите си с нея, трудна позиция имаш. Половинков какво мисли по въпроса, как определя майка си като баба, ако въобще сте засягали по-дълбоко този въпрос, тъй като е 4увствителна тема.
Моята свекърва е 4удесен детегледа4, имаме някои разминавания относно възпитанието на децата,  но като цял е то4ен 4овек и всеотдайна баба. Свекърите много са ни помагали и  свирнем ли, са готови по всяко време да зарежат вси4ко и да се отзоват. Децата оби4ат много баба си и това е показателно, 4е има химия помежду им. Съжалявам , 4е при вас топло отношение баба-вну4е не се полу4ава, но жената не може да я промениш.

За лошите думи- ти постъпваш наистина много внимателно, когато посо4ваш заместващ израз за лошите думи. Аз го карам по-директно- нари4ам лошата дума "лоша", "неподходяща", "обидна" и др., казвам няколко пъти, без да влагам голяма емоция, при непрекъснато повторение игнорирам. Засега функционира , но не веднага, минава време.
Виж целия пост
# 192
търся съвет: Тим използва вече една лоша дума, на място. не я казва, за да ни дразни, казва я с определена ситуация, когато нещо не става както той иска/очаква. до сега не реагирахме (3-4 седмици вече), но той не престава и продължава да си я пробва.
чудя се какво да правя? сега като я каже и аз казвам една фонетично подобна фраза, която има друго значение...  Thinking

И аз имам сходен проблем и действам директно като  .bibitka.  Mr. Green
От около месец Йо ни нарича луди-научи обидата от кака си и веднага  удоволствие я приложи.
Почти ежедневно, поглежда човека до себе си и му заявява: "Ти си луд/а!"
Аз не обръщам голяма внимание, а само казвам:"Така не е хубаво (е лошо) да се говори!"
Проблема е, че някой от близките ни, се забавляват от нейното изречение (майка ми  #Crazy и свекърите),
а аз се нервирам най-вече на тях.  smile3511
Майка търпи сериозни критики и се владее понякога,
но свекърите-за жалост, тях не мога да превъзпитам.
  ooooh!

Ася, за свекърва ти-за пореден път нямам думи,  #2gunfire
и за съжаление не мога да дам адекватен съвет как да си опазиш нервите!
Hug
Виж целия пост
# 193
аз не виждам голяма драма по въпроса за свеки. Приеми нещата такива, каквито са. Просто си избиваш от главата това, че свеки трябва/може/налага се/иска/ да гледа Тим, и той си остава твоя грижа постоянна. Дет се вика, можеше да няма свеки. Колкото и това да не е хубаво за детето и за цялостните ви отношения, факт е, че тя не може и не иска, най-много някоя беля да направи, и няма смисъл да се насилват нещата. Без драми и толкова. Дали ще ходиш при нея или само мъж си ще пращаш, е допълнително решение. Ще мине време и Тим сам ще изясни отношенията с баба си  Hug
 при налични две двойки баби-дядовци/жз още дълго/ не можем и не сме свикнали да разчитаме на никого от тях, освен веднъж годишно за 1-2 дни. Всички го приемаме така, както е.

Виж целия пост
# 194
Благодаря ви за милите думи за моите момчета!Снимам аз постоянно,нали баща им все го няма и аз заснемам всяка секунда и му препращам,но има надежди скоро да си е в къщи повече. Praynig
БИбитче и твоите сладури изобщо май не си приличат Simple Smile Заиграват ли се заедно? Аз много се надявам на това и да няма бой,но все си мисля,че малкия ще е голям дразнител.Просто си е друг характер от бебе.Изглежда ,че Лекси и твоя големия много си приличат,я сподели как беше тръгването на градина при него и адаптирането? Аз харесах едно бг училище тук и смятам да го пускам за един ден в седмицата,то е до обяд.Ще има и приятелчета там та се надявам да е по-лесно.
Дани много неприятно с яслата,а тя няма ли на есен да е направо на градина?
Ася за думичките ,мисля че с времето ще се отучи.Твоя метод ми се струва най-подходящ,макар че не сме имали подобни проблеми за сега.Ще разбере като го поправяш и ще забрави ако не ги чува от вас и околните.
За свекърва ти нямам думи Confused Със сигурност е по-зле от моята,макар че ние никога не сме и оставяли Лекси сам без нас.Най-много до като си играе в двора да го наблюдава да не излезе на улицата.Пак е прогрес,преди Лекси и това не искаше,ако аз се прибера в къщи и той се прибираше.
Ние имахме страхотно време тези дни и сме все на вън.Ходихме до зоопарка и Лекси страшно много се забавляваше.СЕга вече са му интересни животните и отбелязва кой какво яде и подробностите по тях(кой с рога,кой с шарки,гърбици ит.н) Има си приятелчета с които от много мънички си се заиграват страхотно и все още са си така.Не е такъв със всички деца,но за тези като му спомена ,че имаме среща с някой от тях и започва да подскача от радост и като се видят се прегръщат,писукат ,смеят се тичат абе голям кеф.Направо ми пълни душата ,защото с мамите се познаваме още от както бяхме с коремите и то от тук повечето Simple SmileТе вече не пишат де ,но това е друга тема.
МОя човек също е много приказлив и всеки ден се смеем на нови бисери Simple Smile много обича да разказва книжки,напоследък си реди и пъзелите сам доста успешно и бързо.Харесва ми ,че е много спокоен и не се фростира ако нещо не се получи веднага.И храната ме изненадва понякога.Той моркови не обичаше нито сурови,нито готвени,Ял е няколко пъти кисели,но до там.Обаче преди ден два отварям хладилника и ми казва ,че искал морков.Дадох му ,а той изяде 5 че и за още питаше Shocked И разни други неща които е отказвал преди сега си търси.
Водих Андрей на уролог,че имах притеснение ,че пениса му не е прав,но се оказа,че си е перфектен,а това било само кожичката EmbarassedПедка нели е виждала само обрязани и не можа да разбере дали е ок и дали каналчето е право.
Хайде лека и до скоро!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия