Захранване, водено от бебето - baby - led weaning IX

  • 113 515
  • 507
# 450
Ето тук много информация накуп от добър и адекватен източник, добре подредена и онагледена, вкл. списък на Често задавани въпроси: https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/
Виж целия пост
# 451
Кисело мляко го препоръчват след 8м. Термична обработка само на прясното след 1г. Киселото също може в застройка на супа де, но като цяло се дава с лъжичка от кофичката хехе Simple Smile
Белтък след 1г. Трудно е да ги опазите да не ядат еди какво си. Сега са малки и не мърдат, така да се каже. Като пролазят, проходят няма как. Като запищи, че е видяло баща си да яде баница- край. Ще дадете и яйца, и всичко.
Поздрави от нас и успех Simple Smile
Виж целия пост
# 452
Аз съм за ранното въвеждане на алергените и особено яйчния белтък - 8-9м е отлична възраст. А жълтък - от началото на захранването дори. Обаче ако ми се е случвало бебе да се обрине, ако аз ям белтък, то тогава не знам... Може би да се ядат яйца и да се кърми и да се наблюдава - ако наистина има тенденциозна реакция, по-добре по-еваш с яйцата и евентуално консултация с алерголог... но за мен яйцата са много важна храна и бих направила всичко възможно, да не се лишават децата от нея.
Виж целия пост
# 453
Това са условията, които трябва да изпълнява детето преди захранване. Някои ги показват на 5 месеца, други на 8 месеца...цялата работа със захранването е относителна и зависи изцяло от детето:
Здраво е;
Навършило е 6 месечна възраст;
Може да седи стабилно без чужда помощ;
Има добра координация на ръцете;
Пъха всички предмети в устата си;
Проявява интерес към вашата храна;
Млякото вече не му е достатъчен източник на енергия.

В процес на захранване нещата ще ти се изнасят.

Опазват се децата от храна дори когато на 9 месеца тичат из къщата и са способни да достигнат и до горните кухненски шкафове с катерене Peace

Щом детето реагира на белтъка дори през кърмата трябва да подходиш с повишено внимание и при най-малката реакция, тичай на лекар. Една консултация с лекар и преди това също няма да е излишна, дори е препоръчителна!

Споделям изцяло горното мнение. Тенденцията в Бг лекарите да съветват да се изключват алергените от менюто на бременната, кърмачката и късното им въвеждане при децата е много опасна.
Виж целия пост
# 454
Вече направих консултация с лекар, с хомеопатия от 2 месеца нещата са различни и към по- добро Simple Smile

От жълтък нямам намерение да я лишавам Simple Smile просто си следвам схемата която имам за захранването.

По принцип дъщеря ми правеше реакция, ако ям шоколад, пия мляко или ям целувки. Вече не прави реакция към тези неща когато ги ям, но си продължаваме с гранулките както са ни предписани.

Реагира добре на храните, които и предлагам, единствено ми направи алергичен обрив от банан, така че него няма да го давам, оставям го за след годинката като проба.

В неделя мисля да и дам малко извара, надявам се да няма проблеми Simple Smile
Виж целия пост
# 455
Трудно е да ги опазите да не ядат еди какво си.

Особено , когато има кака/батко наоколо. Даже не си правя илюзии , че ще успея да я опазя както съм пазила голямата Simple Smile Здрави да са Simple Smile Зелената светлина за жълтък и млечни ме блазни да й направя едни мъфинчета  Crazy
Виж целия пост
# 456
Бягащата с вълци, на прав път си  Mr. Green
Илейн,много се радвам да го разбера и дано така безпроблемно се захранвате и занапред.
Що касае банана,често проблемът е в препаратите, с които го обработват, а не самия той.

Така. Сега обещаното обяснение за захранване на белтъчни храни(мляко, яйчен белтък,бобови и месо). Понеже кърмата съдържа определн вид белтъци децата при досег с друг тип белтък често реагират, не е задължително да е с алергична реакция, но не приемат добре поднесената им нова белтъчна структура. Именно за това белтъчните храни се захранват плавно като се започва с възможно най-пречупената форма на белтъка и се стигне до предлагане на пълната белтъчна верига.

Белтъкът се разгражда при готвене на много висока температура дълго време. Съответно първото му предлагане трябва да под формата на бисквити (за яйце и мляко) или някакъв тип пай, мусака за месните и бобовите храни. Ако ще е бисквита, давате пурвия ден половинка, а на следващия цяла и продължавате със следващата стъпка. Продукт, готвен на по-малко градуси и с много повече белтък-мъфини, пица, лазаня, кекс, сиренки, баници, за месото и боба-яхния(например).
При млечните продукти следващите стъпки са млечен шоколад, извара, кисело мляко, сирене, кашкавал, маргарин(не се лъжете-бая мляко съдържа),масло, стерилизирано мляко, пастюризирано мляко.Два дни са достатъчни да се мине през всяка стъпка-първия с малко количество, втория с повече. Ако детето направи проблем на следващата стъпка(различен от алергична реакция), се връщате на предходната и след месец опитвате отново.

Аналогично се въвеждат и останалите белтъци. Надявам се да съм била полезна.
Виж целия пост
# 457
Полезна, да! Благодаря много!
С голямата помня , че така й "въведох" яйцето - в едни мързеливи сиренки за закуска. Сирене покрай пастата. Този млечният шоколад ми извади очите обаче Simple Smile
Виж целия пост
# 458
Вчера направих ябълкови бисквитки с подобрения от блога за близнаците (настъргана ябълка, в чаена чаша смесих по 1/3 оризово, кокосово и пълнозърнесо брашно, добавих вода и канела). Приеха се много добре и от бебето и от кака му Simple Smile Даже ще й предложа за закуска пак Simple Smile
Виж целия пост
# 459
Бягаща с вълци мерси за идеята Simple Smile и аз направих, но в друга вариация Simple Smile оризово брашно, спелта, малко кокосово брашно, 1 малко пюренца ябълка и круша и една настъргана ябълка и малко вода - много добре ги прие Simple Smile
Виж целия пост
# 460
Здравейте,
Купих броколи и карфиол за замразяване. Накъсах ги на розички и ги измих хубаво, само не знам дали е нужно да ги бланширам преди да ги прибере във фризера.
Моля за съвет.
Виж целия пост
# 461
Здравейте,
Купих броколи и карфиол за замразяване. Накъсах ги на розички и ги измих хубаво, само не знам дали е нужно да ги бланширам преди да ги прибере във фризера.
Моля за съвет.
Не ги бланширай! Обаче ги остави за 10-15 минути в судена вода с лимонов сок да си поседят, после отцеждаш и замразяваш. Ако ги бланшираш, после за по-малко от минута ще се разкашкат ако ги вариш и дори и по-бързо на пара и така няма да може човека да си ги държи хубаво, ако решиш да му даваш "натюр"
Виж целия пост
# 462
Здравейте,
Купих броколи и карфиол за замразяване. Накъсах ги на розички и ги измих хубаво, само не знам дали е нужно да ги бланширам преди да ги прибере във фризера.
Моля за съвет.
Не ги бланширай! Обаче ги остави за 10-15 минути в судена вода с лимонов сок да си поседят, после отцеждаш и замразяваш. Ако ги бланшираш, после за по-малко от минута ще се разкашкат ако ги вариш и дори и по-бързо на пара и така няма да може човека да си ги държи хубаво, ако решиш да му даваш "натюр"
Много благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 463
Здравейте Simple Smile
 Записвам се и аз в темичката.
Ние днес ставаме на 6 и сме одобрили този метод...пробвахме днес 1-2 неща за пръв път, но има мнооого да учим още, така че следя Simple Smile
Виж целия пост
# 464
Здравейте,
Моля да ми дадете идея как да предложа заешко? Има буркан с варено месце.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия