Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
# 150
Здравейте мамита, честити бебоци!
Аз все още чакам... Имам още 9 дни до термин. Определено от 2 дни забелязвам, че коремът ми е още по-ниско, но контракциите станаха доста редки. Тази седмица на ЖК докторката каза, че щом до сега не сме се родили, ще си почакаме. Не ме прегледа до къде сме с разкритието, предната седмица беше 2 см и имах чести контракции, та беше казала, че до края на седмицата ще родя, но ... си мина и още една... Вкъщи всеки е заложил на коя дата ще се роди дребосъка  Laughing Има доста изгорели вече  Laughing И аз вървя натам - моят залог беше за днес, ако не - ще стискам до термин, че и за след това! Поне да е раче  Simple Smile Харесвам мъжете раци  Wink
Не съм била на тонове от 4.06, последните няколко дни е доста активен малкия. Днес, понеже съм цял ден на дивана с вдигнати крака, защото приличат на лапички, просто ме разбива от ритничета и сякаш подскача или диша понякога! За хълцането няма да ви говоря! Simple Smile Чудя се нормално ли е да е така активен? Трябва ли да ходя по-често на запис на тонове? Аз съм спокойна, защото докторката каза, че всичко е наред след видеозона и доплера, каза че нямаме увита пъпна връв  Praynig
А това с краката малко ме смущава, защото десният е определено по-зле от левия, а някъде бях чела, че може да има и други причини, като албумин в урината. Последните ми изследвания са от началото на май месец и тогава всичко беше наред. В понеделник ще пусна на своя глава пак за всеки случай да видим какво е положението.

П.П. Като ви чета какви притеснения има след като се появи малкия човек си мисля, че след това ще се радвам ,че се е забавил  Blush
И още нещо ме тормози - май ще трябва да сменяме тоалета за изписването с тези горещини!
Родилите мами - как беше времето като се изписвахте и какво облякохте? А сега какво обличате? Аз бях накупила предимно бодита с къс ръкав и се стреснах и след това накупих около 10тина комплектчета, гащеризончета и пижамки с дълъг ръкав и ританки, та се чудя - ще ги обличаме ли изобщо?
Успех на всички мами с кърменето, пъпчетата и подсечените дупета!

Виж целия пост
# 151
desi да си постоянно в очакване наистина не е работа,но малко остана HugАз постоянно гледам с нещо да съм заета.Опреснявам си всичко като инфо за отглеждане на новороденото,че то с времето има неща се забравят.
 vale като за начало няма как бебчето да е с къс ръкав,ще ти влязат в употреба гащеризончетата,както и комплекта за изписване. WinkНо ще е за кратко,после в жегите разголенки Simple Smile
Виж целия пост
# 152
Гащеризоните съм му ги слагала цифром-словом 3 дни, докато беше студено и лошо времето. На 30 градуса навън не виждам за какво са тези гащеризони  Rolling Eyes

chilimura не е от глад. Рефлекс им е. Така се успокояват. Веднага след ядене, докато се унася и палеца е в устата. Пришки ми излизат, като го гледам да не му остане навик  baby_neutral

Аз давам вода, но ние сме на АМ. За кърмачетата нямам идея как седи въпроса  newsm78
Виж целия пост
# 153
Chilimura, ние сме по същия начин със заспиване на гърда после докато го сложим в кревата сд размърдва и рев. И аз пак на гърда, защото мисля, че не се е наял и така откарваме часове.  Не издържах и се разревах днес заради това. На края му даваме малко кърма от шише и се отпуска. После се кокори и не заспива, но поне е спокоен. Мъжа ми го слага ба корема си, ляга и така го приспива. На кратко такъв беше предиобеда ни... не съм сигурна  какво да правя. Получава се едно дълго хранене по малко без зздрав сън за няколко часа.

Та сега май няма смиаъл да го будя, за да яде, по добре да го оставя да спи, че е будувал мн време.  Но от др страна нали искам да го слагам често на гърда.. абе голям съм филм  #Crazy  Laughing
Виж целия пост
# 154
Вода не давам,педиатърката ни също е против  Mr. Green
Биба също не иска, но не бях особено настоятелна  Whistling Ако почне да лапа палеца ще я натисна за биба,че нея мога да изхвърля след време,а палеца си е проблем  ooooh!
Също заспива на гърда,но аз проблема го реших като я оставих да спи при мен и я кърмя легнала  Mr. Green През нощта е пъти по  удобно  Peace

За облеклото и  аз първите дни я държах с дълги ръкави и крачоли и я претоплих .Сега е само с боди с къс ръкав и заметната с памучна пелена.
Виж целия пост
# 155
За облеклото и  аз първите дни я държах с дълги ръкави и крачоли и я претоплих .Сега е само с боди с къс ръкав и заметната с памучна пелена.
И аз така, но пелената е тензухена. И климатик пускам - няма друг начин да охладя помещенията, държа го на 26 градуса.
Виж целия пост
# 156
И при нас ще се наложи да пускам климатика,при отворени врати, а ние с бебока в другата стая.25-26 градуса си е нормално.
Виж целия пост
# 157
Ние също сме на климатик 25-26 градуса, но го обличам с бодита с дълъг ръкав , засега е нямало оплаквания   Laughing
Виж целия пост
# 158
mama Barba, nolita06, честито и да са ви живи и здрави дечицата!  bouquet

Ние още сме в болницата, задържаха ни с един ден, защото дават АБ на малкия. Надявам се, че утрешните изследвания ще са добри и ще се приберем в къщи! Praynig

И моя сладур, макар и само на 4 дни, започва да нахитрява и да иска да си виси нон стоп на гърда. Като го оставя и наддава вой. Същото го правеше и баткото и то дълго време и беше меко казано трудно. Сега съм се зарекла да не правя тази грешка, ама да видим кой ще надделее! Mr. Green
Виж целия пост
# 159
kakche  като по- опитна кажи как ще се бориш с висенето на гърда, че май не е добра идея да свиква така.
Момичета, знам, че сме обсъждали много пъти, но да ви питам за добър и евтин бебефон... нещо от което сте доволни. Може и на лични, да не спамим темата, освен ако не е от полза на още някой.
Виж целия пост
# 160
И мен ме вълнува темата с бебефоните, от доста познати чувам че е необходимост.
Виж целия пост
# 161
Аз се родих с нашия. Едно от най-полезните и използвани неща у нас Ние взехме Angel care с монитор за движение. В нета е скъп, но аз го взех от едно момиче в продавалника чисто нов на половин цена.
Виж целия пост
# 162
Ох, не знам колко съм опитна, ама все едно ми е за първи път! Mr. Green Е, по-спокойна съм от първия път със сигурност и не се втелявам толкова много.
В началото е нормално да ни висят по-дълго време на гърдите, докато се регулира кърмата, но след това като съм сигурна, че е сукал достатъчно ще го слагам в кошарата и ще го оставя да си помрънка малко. Първото ми дете не знаеше как да заспива сам, заспиваше единствено на гърда и това продължи година и три месеца, когато реших най-накрая да го отбия. Това пречеше да го оставям на някоя баба, за някой и друг час, а и беше много изтощително като цяло за мен.
Виж целия пост
# 163
сестра ми ползва бертони в къща на различни етажи сигнала е хубав ние най вероятно ще го наследим само да се появи госпожицата де  smile3522
и мисля че не беше повече от 45 лв 
а в продавалника има много по скъпи на ниски цени и наистина личи че са запазени или нови
Виж целия пост
# 164
[Въпрос кък ЛЛЛ! От вчера пия лактогонен чай на Веледа. Кърмя на 3 часа, дохранвам с вече изцедена кърма от предното цедене и отново изцеждам. През нощта също. Тази нощ забелязах, че едната гърда е доста отпусната и ненапрегната. Малкия не искаше да се събужда за хранене и аз изцедих и двете гърди до край. Оказа се, че тази ненапрегнатата пусна около 5 мл, а др около 65 мл. Сутринта в 6 и в 9 ч. кърмих и изцеждах, като малкия съм го слагала и на двете за по 10 ,15 мин. Днес мъника е на на 10 дена. И др което исках да питам е, от утре какви дози мляко трябва да приема? Благодаря предварително!
П.С пропуснах да кажа, че все още е много поспалив от икера./color]

Здравей, musleto!
 Често се случва майките да откриват, че гърдите отделят различно количество мляко, или една от тях е "по-трудна" за изцеждане или бебето има предпочитания към някоя. Това не е проблем, стига бебето да успява да се нахрани, освен естетическия аспект, защото едната гърда е малко по-голяма. А за да бъде предизвикана и другата гърда да произвежда повече мляко, от помощ са повеето мерки като при недостатъчно мляко: стимулация - по-често кърмене/изцеждане и по-ефективно (колкото може по-вече да се изцеди).
 Може да опиташ на всяко кърмене да предлагаш първо тази гърда, а когато бебето я изсуче, другата. Също би могла да зачестиш храненията, за да може бебето да изсуче повече мляко (общо за денонощието) и така да предизвика да се произведе повече.

Казваш, че бебето е сънливо и не успява да се нахрани добре от гърда. В такъв случай от полза може да ти е и прилагането на компресия на гърдата, когато видиш, че започва да гълта по-рядко или да се унася в сън. Ето как се прави:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
 и видео http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13
 Накратко: когато бебето суче дълбоко и по-бавно с гълтане на мляко, го оставяш да си суче. Като започне да суче с бързи движения, без да гълта мляко(или zadrqmwa), обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) - близо до основата на гърдата, а не отпред при ареолата. Притискаш гърдата между пръстите си силно, но така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Ако се получи добре, бебето започва да гълта мляко. Когато спре да движи челюсти, отпускаш. И повтаряш така няколко пъти компресията, като следиш правилото -  притискаш постоянно, докато бебето движи челюсти и отпускаш, като спре да движи челюсти.
 Други мерки за разбуждане на сънливо бебе са събличане на дрешките (ако е удобно дори да суче голо, само по памперс); навлажняване на лицето с мокра ръка или кърпа; масажиране на стъпалата на краката или по рамото (между ключицата и вратлето) и подобни.

Извинявай, не разбрах в послеписа от какво е сънлив малкия? Понеже не разбрах, погледнах, че пишеш на отчетните си, че има жълтеница, за това ще отговоря за нея. Жълтеницата се pредизвиква от билирубина в кръвта. Билирубина се изхвърля с изхожданията, а те са повече и по-начесто, когато бебето получава повече и по-начесто кърма. И това е една от многото причини да има препоръки бебето да бъде кърмено през първите седмици възможно по-често, да се събират минимум 8-10 хранения за денонощие, а ако бебето е сънливо и бързо заспива на гърда - още по-често кърмене. За да успее по-бързо да преодолее жълтеницата и да стане бодро и активно.
 За да се получи това кърмене начесто и да суче ефективно на гърда, би било добре бебето да не ползва залъгалка и да не приема други течности освен кърма (включително без глюкоза, вода или чай), а при всяко безпокойство да бъде поставяно на гърда.

На въпросът колко трябва да приема бебето, отговорът е - няма "трябва" при бебетата Simple Smile всяко бебе, макар много да прилича на другите, също е индивидуален организъм и специфичните нужди от количество мляко варират в доста широки граници и зависи от теглото му, здравословното му състояние и други. Също така бебетата не приемат еднакво количество кърма при всяко сукане. И все пак за някакъв ориентир - за тази възраст може да е нормално както 450мл за денонощие, така и 750мл. (разделено на минималния брой хранения - 8, се получава средно по 60-100мл)

Ако има нужда от допълнителна информация, насреща сме  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия