Искам да кажа ... (7)

  • 30 805
  • 755
# 540
Моят сладкиш с ябълки и грис вече се пече. Янтра ме подсети и реших и аз да направя нещо сладко... Не влияе добре тази тема на фигурата.
Мъжът ми настърга ябълките и крушите Laughing
Виж целия пост
# 541
Хич и аз се замислих дали да не забъркам нещо докат детето спи newsm78
Виж целия пост
# 542
Благодаря, Лиляна. Записах рецептата. Мислих и аз да направя нещо сладко, но ММ ме одряза. Не искал. Много е нервен напоследък. И аз се изнервям.
Виж целия пост
# 543
Искам да кажа, че нямам интернет от снощи. От Булсатком ми обясниха, че проблема е централен и сериозен за цяла Североизточна България. Понеже имам работа съм пуснала нет от мобилния и го ползвам на лаптопа, ама се изнервям така, не обичам да НЯМА нещо. Нашите пък нямат ток и вода на село, това е още по- гадно. А даже няма сняг, само лед!
Виж целия пост
# 544
Честито на имениците! Правих мекици, а тая нощ спретнах и торта. Сега е в хладилника - да стяга. При нас се е оперило едно слънце, топло; сега ме чакат да се нарисувам и ще ме водят на разходка. Така де, и аз свят да видя, па и светът мен да зърне  Joy
Гледах новините - как пък нищо не подмина България тая година - наводнения, експлозии... Имам чувството, че журналистите живеят единствено кофти новини да казват.
Виж целия пост
# 545
Като сте заговорили за рецепти, аз да помоля, ако някой има такава за здравословен кейк/кекс с тиква. Да е с пълнозърнесто брашно, кафява захар/меласа.

Търсих идеи в нета, но нищо не намерих. Не съм магьосница в кухнята и на импровизации не се осланям.
Трябва да направя нещо, следвайки рецепта.
Виж целия пост
# 546
Oт дете мразя сладкиши, в които преобладава тесто, а не крем. Кексове, мъфини, сладкиши, особено с плодове, за мен са отвратителни. С изключение на агнесите и шоколадовите петифури, но това са сладкиши с много масло, а маслото е хубаво нещо. Да не говорим за курабии, сладки и други такива.
Обичам кремове - най-добре на пластове, мусове, най-добре с наръсени ядки, торти, ама с голямо количество крем и още по-голямо количество шоколад, а не блатове, намазани тънко като филия с масло. Най-много, обаче, обичам домашния течен шоколад и мисля да купя една кутия сухо мляко и да си направя, заслужавам го. Само не знам как да направя така, че другите да не си взимат. Веднъж го направих с адаптирано мляко и стана отвратителен.
Виж целия пост
# 547
Янечек, дай рецептата за шоколада. Аз пък веднъж правих, но какаото е от това разтворимото, а то е сладко и шоколадът не се вкусваше от сладост. Сега имам хубаво какао, но нямам рецепта.
Виж целия пост
# 548
Сега, да изровя тефтера. За разлика от Янтра, аз си пазя рецептите на хартийка  Simple Smile
Продукти:
1ч.ч. вода
125 гр. масло
250 гр. сухо мляко (най-добре Нидо на Нестле)
50 гр. какао на прах (най-добре пълномаслено)
1ч.ч. захар
Приготвяне: Смесват се сухите съставки, а в друга купа маслото и захарта се разбъркват с врялата вода до разтапянето им. Полученият сироп се сипва на тънка струйка към сухата смес, като се бърка непрекъснато с тел, за да няма бучки.
Виж целия пост
# 549
Моят крем карамел е готов. Simple Smile
Само че не му сложих карамел отдолу, после ще направя карамелен сос и ще заливам. А и имам съвсем малко останало от последния път.

Този домашен шоколад веднъж пробвах да го направя....нищичко не стана. Рядко като горещ шоколад се получи, никакво сгъстяване.
Виж целия пост
# 550
Янтра, ако още не си забъркала нещо, пък и ако имаш вишни (най-добре с тях) много лесен и бърз сладкиш, а за вкуса да не говоря... Simple Smile

Аз отделих последната доза дрехи за зазимяване, тия дето носехме до преди 3-4 дни. Да ги пера и прибирам.
Виж целия пост
# 551
Сестра ми на домашния течен шоколад слага и смлени лешници. Става божествен. И от него мога да изям три чашки подред, не е лепкав и безумно сладък, нито тежък. У нас сестра ми е майсторът на домашния шоколад.
Виж целия пост
# 552
Янечек, далече си ми. Щом обичаш шоколад... тортата, дето правих нощес е с три вида шоко мус  Grinning.
Янтра, правя един какаов сладкиш, много бързо и лесно става.
Виж целия пост
# 553
Мирама, де да знам защо е станал рядък, може би зависи от сухото мляко и маслото. Спазвам тази пропорция и се сгъстява много хубаво. Вместо вода може да се сложи прясно мляко, всъщност рецептата е такава, но при положение че има толкова много сухо мляко, не виждам смисъл да се слага и прясно.
пп: YanaDG, явно си добра душа, щом току така ми предлагаш торта. Аз като направя, гледам да не я раздавам.
пп: Янтра, в какво свари 8 литра боб? Моята най-голяма тенджера е 4,5 литра...
Виж целия пост
# 554
Записах си рецептата, Янечек. При първа възможност ще набавя продуктите и ще настане шоко-пир. Подозирам обаче, че една доза няма да ни стигне  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия