Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

  • 37 971
  • 724
# 420

Моят син иска пуйка, та му обещавам за НГ. За сефте ще ми е да приготвям пуйка  Rolling Eyes, дано я умеря!

Не е особена философия. Печи я през повечето време с бялото месо надолу.
Виж целия пост
# 421
Пуйка последно правихме миналата година....
Голямо животно, мъчно му е печенето. Ако не е голяма фамилия и ящни хора....подмятахме я над 1седмица.
Виж целия пост
# 422
Аз утре ще пека пуйка с кисело зеле, но в гювеч. Мисля да се пече поне 3 часа, че сигурно е жилава.
Виж целия пост
# 423
Пуйка без пакет става много суха.

Пакет:

http://www.reynoldskitchens.com/products/oven-bags/turkey-oven-bags/

Fool proof!
Виж целия пост
# 424

Да попитам с какво ги мелите бисквитите?

Слагаш в торбичка и биеш с чук за пържоли  Grinning Лесно и бързо става Simple Smile

Виж целия пост
# 425
Жени, не че нещо, ама баницата ми с праз и кайма стана у-ни-кал-на! Напарво в къщи изпаднаха в екстаз:) Да не казвам колко бързо я направих. Слагам рецептата, после мъжете ви ше ме благославят Simple Smile)

Необходими Продукти
кори - 1 пакет точени
яйца - 2 броя
масло - 50 г краве
ЗА ПЛЪНКАТА
кайма - 500 г микс свинско и телешко
праз - 2 стръка
чубрица - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол
Приготвяне
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.

Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. в единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.

Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала.

Забележка- аз първо задуших каймата отделно, докато стане ронлива, праза в друг тиган накаря смесих. От три големи стръка праз и половинка кайма излезе смес за пакет и половина кори, един не ми стигна. Също така употребих 4 яйца, 2 до никъде не бяха.
Виж целия пост
# 426
Тази рецепта ще я изпробвам непременно. Нещо различно за хапване. С турските кори сигурно ще стане трепач. Ммммммм /облизвам си пръстите/.
Аз правя джолан. Шпиковах го с чесън и моркови. Пече се от два часа и половина и сега му добавих картофи. Още час и е готов.
Виж целия пост
# 427
Пуйката е чудесно нещо. Приготвя се лесно и бързо, а прословутите трудности и нехаресване идват от това, че почти всички се опитват да опекат цяла пуйка. Това не е лесно, а мен ако питате - и напълно излишно занимание. Печенето не е точният процес за това животно - както варенето не е вариант за младо прасенце -  а размерът си е сериозен. Продават се много разфасовки (бутове, гърди, половинки), които могат да бъдат приготвени много по-лесно и разнообразно. Всеки може да вземе колкото му е нужно. Да не говорим, че с взимането на полезните части се спестява подмятането на една торба ненужни кокали - разните му там гръбнаци, шии и крила.

Утре ще е мразовито - един от малкото дни, в които може да се яде топла супа от свински крака.

Взех едни пари авансово, а сега трябва да ида да си ги избачкам. Не обичам така.



Виж целия пост
# 428
Аз яко мързел днеска  Blush
Виж целия пост
# 429
Нервно ми е, всичко ме дразни, реве ми се. Няма причина пък ...  Crossing Arms
Виж целия пост
# 430
Нервно ми е, всичко ме дразни, реве ми се. Няма причина пък ...  Crossing Arms
ПМС?  newsm78
Виж целия пост
# 431
Не може да няма причина. Обикновеното състояние на човек е радостта. Би трябвало да е.
Виж целия пост
# 432
Да попитам с какво ги мелите бисквитите?

Слагам в торбичка, и отгоре ги "точа" със стъклено шише. Ако са по-меки става и с длан да натиснеш. А може и с точилка.
Виж целия пост
# 433
Мерси за "пуйковите" коментари  Hug Незнам що така се плаша от тая пуйка  newsm78

Първо, че е голяма, ще я търкаляме сума време ('щот сме три броя само, не много ящни). Таткото я иска с кисело зеле, младежът с ориз  ooooh! Днес гледах в Била,че комай една пуйка иде към 30-40 лв  Shocked и ако не ми я ядат  Crazy
По-лесно ми е да го водя мераклията в някоя кръчма да похапне пуйка  Mr. Green или баба му да я приготви, че тя е майстор на пълнената пуйка  Whistling
Ако не, ще взема половинка, или само бяло месце и тъй.

Баница с месо и праз  newsm78 хич не ми звучи тамън, амааа може и да пробвамЕ. Не е ли мазна от каймата?
Виж целия пост
# 434
А какво й е по-различно във вкуса на пуйката от пилето, та цената е толкова по-висока?

Днес голямо лежане му ударих. Чак, като станах, ми се виеше свят  ooooh! Ми, нали съм болна, било по-хубаво да се лежи. Да, ама май е по-лошо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия