На пазар в Лозенград и Одрин - 8

  • 191 749
  • 756
# 225
Ще се оправим ли без предварително да съм разучила кое къде се намира?
Има ли какво да се види , ако просто спреш някъде и разглеждаш ? 


Аз смятам, че е по-добре предварително да разучите кое къде се намира и даже да си запаметите в джипиеса данните.

Има какво да се види, разбира се. Може да тръгнете от Музея на здравето
http://www.fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=ar … hno&Itemid=90

http://www.lonelyplanet.com/turkey/edirne/sights - още забележителности

http://www.lonelyplanet.com/turkey/edirne/restaurants- ресторанти /Балкан пилич със сигурност не е ресторант, а закусвалня и не е луксозен  Wink/


Общо взето и 3 дни да стоите, пак няма да ви стигнат, камо ли ако отидете за 1 ден  Peace
Виж целия пост
# 226
Здравейте. Ходила съм два пъти в Одрин и Лозенград, но съм много зле с ориентацията Embarassed
Сега ще ходим с една приятелка организирано, но на нас двете целта ни е главно да се разходим и да с вземем по някоя баклавичка, а не за шопинг.
Предишния път ни водиха на петъчния пазар в Одрин, където изгубихме страшно много време, а сега виждам, че екскурзията го включва отново. Въобще не ни се ходи там, но в момента не мога да се сетя, беше ли близо до центъра или не? Намеренията ни са, ако дадат пак два-три часа за пазара, ние с приятелката ми да се разхождаме или пием кафе в центъра, но така че да не се изгубим Laughing Laughing
Другият ми въпрос е относно покупките на баклавички и други сладки неща. И двата пъти, в които съм ходила си ги купувам от Кипа в Лозенград, но четох, че това не е най-удачния избор. Може ли даа ми препоръчате откъде да си купя хубава и не много скъпа баклава?
И последно. Не знам дали ще имам време да обменя лири преди екскурзията. Искам да попитам тези, които са минавали през Малко Търново, дали е възможно да тръгнем с българските си пари, а да ги обменим на границата? Винаги ли работят бюрата там? Ние ще тръгваме в петък рано сутринта и ще бъдем предполагам около 7 часа сутринта на границата.
Виж целия пост
# 227
Здравейте, не успях да изчета цялата тема, за това се извинявам ако някои вече е отговорил. Ако пътувате за Одрин през К. Андреево, лири може да си купите на Бензиностанция Шел след Харманли по магистралата - има чейнч бюро и курса си е ок. В момента 0,61 купува, 0,66 продава. На връщане, това което ви е останало-без монети - обменяте на отсрещната бензиностанция.
Иначе любим продукт без който не излизам от Киппа е булгура със сушени домати. Правя го по рецептата на опаковката /преведох си я през гугъл преводача/ - тотален фаворит. А като имаш гости пържолите си остават неизядени.
Виж целия пост
# 228

Иначе любим продукт без който не излизам от Киппа е булгура със сушени домати.


Може ли линк,за да знаем как изглежда това нещо?
Виж целия пост
# 229
Трябва да го снимам, а съм на работа. Ако успея днес, утре ще кача. Намира се в секцията с ориза, фидето и т.н.  Опаковката е плътна с прозрачно продълговато прозорче отпред - вижда се булгура, парченца домати и фиде. Само да добавя, че за рецептата трябват и люта мента - кюру нане и сос от нар и тях от Киппа.
Виж целия пост
# 230
Трябва да го снимам, а съм на работа. Ако успея днес, утре ще кача. Намира се в секцията с ориза, фидето и т.н.  Опаковката е плътна с прозрачно продълговато прозорче отпред - вижда се булгура, парченца домати и фиде. Само да добавя, че за рецептата трябват и люта мента - кюру нане и сос от нар и тях от Киппа.
Много моля за рецептата,обожавам булгур с домати.
Виж целия пост
# 231
Някой знае ли, дали имитационните парфюмерии ги има в Одрин?  Май Лорис, или нещо такова беше.... newsm78
Виж целия пост
# 232

Иначе любим продукт без който не излизам от Киппа е булгура със сушени домати.


Може ли линк,за да знаем как изглежда това нещо?



рецепта

Мисля рецептата на пакета е почти същата, доколкото си спомням.
Виж целия пост
# 233
На мен не ми се отваря рецептата.
Виж целия пост
# 234
На мен не ми се отваря рецептата.

Филтрирали са го.
Аз правя това, разтапям 2-3 с.л. масло. Запържвам голяма глава лук в него, добавям и 3 зелени чушки, нарязани. Когато сместа се задуши слагам около 1 ч. от сместа от снимката (смес за пилаф със сушени домати), доливам пилешки бульон, захлупвам, намалям огъня и оставям докато си поеме течността.
Виж целия пост
# 235
Мантъ! Купети си мантъ! bouquet
Виж целия пост
# 236
Мантъ! Купети си мантъ! bouquet
Винаги съм му се чудела. Като паста ли се приготвя или?
Виж целия пост
# 237
Зависи каква е плънката.Има с агнешко.
Може да се сервира с масло, лимонов сок и стрита люта чюшка.
Някои го правят със сос от кисело мляко, но става и със сос от пресно настъргани домати, малко чесън, морков чужка вътре и пресен магданоз.

Харесвам белената червена леща - сготвена на гъсто с лимонов сок и лют пипер.
Виж целия пост
# 238
Мен по-скоро ме интересува как се използва сосът от нар в рецептата за булгур.Имам една бутилка и не знам за какво да го използвам.
Виж целия пост
# 239
Булгура става като ашуре и го ливваш.
Те соса от нар го слагат много на салати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия