Искам да кажа ... (65)

• 53 153
  • 741
# 480
Онна пусни и соленките, ако са лесни и по моите възможности, да имам избор както се казва Simple Smile

Mariposa_Malva , и аз се дразнех на "Сам в къщи", обаче синът ми онзи ден ми казва - гледа ми се нещо коледно, хайде да си пуснем "Сам в къщи". Аз му обяснявам, че ми е втръснал и той казва - и на мен, но всяка Коледа го гледаме  Mr. Green Успех с украсата и да покажеш снимка  Simple Smile

Онна, да се добавя за подаръка. Синът ми както съм писала е на 12. Лятото му подариха кубче на Рубик - 2х2 и 3х3 и толкова много се заплесна по тях, даже търсеше в нета указания как се редят и цяло лято си ги редеше на морето за време, самата аз се изненадах, че това толкова много го впечатли, гледах ги есента за подарък и 3х3 беше около 25 лева.
http://rubik.bg/bg/
Виж целия пост
# 481
Онна, не знам какъв ти е бюджетът, но аз взех това за едно 10 годишно момче и мисля, че ще му хареса: http://toys.bart.bg/index.php/bg/product/377. Обаче аз го взех от друг сайт и беше на намаление.
Виж целия пост
# 482
Блеккет, соленките:
Скрит текст:
Solenki s krema sirene

250 гр. масло - меко
250 гр. крема сирене
1 ч.л. сол
400 гр. брашно
1 яйце - за намазване
ким, сусам, мак - за поръсване
Приготовление
Маслото и крема сиренето се разбиват на гладък крем. С брашното и солта се замесва меко тесто. завива се във фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник. Върху поръсен с брашно плот се разточва кора с дебелина 3-5 мм. ИЗрязват се соленките с формички. Намазват се с яйце и се поръсват със семена.
Пекат се на 180 градуса до златисто.

Съни, не мога да се ориентирам, какво прави това нещо? Сглобяваш автомобилчето ли?
Цената е повече от прилична Peace
Сега ще потърся какво представляват и тези Рубик кубчета 2 и 3.
Виж целия пост
# 483
Онна, става на 7 различни неща. Доколкото знам свети след излагане на слънце Simple Smile Тук има подробно описание: http://rayatoys.com/details.php?offer=18295.
Виж целия пост
# 484
Благодаря Онна, записах  Hug
Дадох линк по-нагоре за тези кубчета Simple Smile
Виж целия пост
# 485
Благодаря ви! Ще ми свършат работа тези неща Ще се консултирам довечера и със сина ми кое ще е по интересно за рожденика, че все пак е негов приятел и той го познава най-добре.
Виж целия пост
# 486
Благодаря за рецептите, момичета! Днес ми е ден за меденки, почвам да ги пека. А след това идва ред на декорацията им.
За подаръците - нали моите деца вече са големи, просто им даваме сумата и каквото те искат, това да си "подарят".
Виж целия пост
# 487
Аз взех за рожден ден на съученик на дъщеря ми една от тези сглобяемите със слънчеви батерии джаджи-кола някаква. Не беше като тези на линка-може да е била от по-сложните. Цената беше супер добра, а играчката изглеждаше интересна и засукана.  Рождения ден беше навън, отвориха се подаръците, отвори се и моята сглобяема кола и като видях тези дребнички детайли ми стана зле. Момчето , обаче, упорито се опита да ги сглоби, но загуби интерес на 5-тата минута, защото всъщност хич не беше лесно. Аз и още една майка се заехме да сглобяваме джаджата. Имаше едни дребнички винтчета, за които нямахме отвертка и завинтвахме с пила за нокти и придържахме с пинсетка. А жичката за батерията трябваше да се суче и прекарва през нещо по-тънко и от иглени уши, а аз бях без очила.
После два пъти  разсипвахме частите на земята, търсихме ги дълго време, накрая на мен ми се разтрепераха ръцете и се отказах, майката също, насипахме всичко в едно пликче и го набутахме обратно в кутията.
 Дали младежа някога го е сглобил тва чудо не знам. Не смея да питам.
Виж целия пост
# 488
Onna, тестото за соленките с вода ли се замесва?
Виж целия пост
# 489
Бъни, няма нужда от вода, според мен. Маслото и крема сиренето са меки и така се замесва с брашното.
Това за конструктора звучи ужасно, надявам се да не се разочарова детето, на което съм го взела.
Виж целия пост
# 490
А аз да допълня въпроса, ронливо тесто ли трябва да се получи.

Месих меденки в неделя и уж за по-лесно ги пуснах в машината за хляб, е няма такава глупост - страшно лепкаво стана, извадих го и продължих на ръка, но бях изцапала като за световно в кухнята. Т.к. пишеше брашно колкото поеме, не знаех колко трябва да е, но мога да кажа, че за себе си направих извод, че тестото трябва да е като пластелин. Та да се похваля и аз с меденки, станаха, ама чак днес омекнаха  Simple Smile Ежедневна дегустация, за да разберем стават ли за ядене Simple Smile

Аз не съм с особени умения по месене, въпреки че правя страхотни питки, но меся всичко в машината и само ползвам тестото накрая  Stop

Конструктори от този тип http://www.toy.store.bg/c/p-l/c-2225/s-1/metalni-konstruktori.html не купувам.
Виж целия пост
# 491
blackcat6, не трябва да е ронливо. Ти с масло ли ги прави или с олио? Ако е с масло, можеш да ги оставиш за малко в хладилника да стегне.
Виж целия пост
# 492
blackcat6, не трябва да е ронливо. Ти с масло ли ги прави или с олио? Ако е с масло, можеш да ги оставиш за малко в хладилника да стегне.
Аз соленките още не съм правила, за меденките писах - с олио, така ми беше по рецепта

Гледахте ли клипа на бебето, което гледа междузвездни войни. Може и монтаж да е, но е супер сладурско вече 7-8 пъти от сутринта го гледах и всеки път му се смея  Laughing То не го гледа, то го преживява, голяма емоция е това Simple Smile

Ето го, ако някой го е пропуснал Simple Smile http://vbox7.com/play:0f078827cb
Виж целия пост
# 493
Меденките също могат да бъдат с масло, затова те питах. Следващия път все пак пробвай да ги сложиш във хладилника. В началото и аз правех грешката да слагам много брашно и да стават ронливи, но сега си знам да не прекалявам. А много мед и чаша олио, няма как да не станат лепкави Simple Smile
Виж целия пост
# 494
За металните конструктори - зависи от детето.
Мога да кажа, че големия дангалак не е спирал все нещо да сглобява още от както беше малък, та и сега. Дребният не е по болтчетата и гайките, а по Легото.

Аз трябва да купувам подарък за рожден ден на 10 годишна госпожица. Синковецът е канен на момичешки рожден ден в събота. Отдавна не беше се случвало. Ако помогнете и с момичешки идеи на поносими цени, ще е екстра Simple Smile

За базара решихме да правим арменски сладки (с локум) - лесно изглежда и няма да им стане нищо до петък.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия