Искам да кажа ... (66)

  • 42 169
  • 737
# 510
Тони, нормално приема шината. Всъщност вчера като за пръв път трябваше да я носи само 1 час. Днес 2 часа, а от утре ще спи с нея. Малко й е трудно да говори, но ще свикне. Днес ще трябва да търся едни таблетки, които се разтварят във вода и шините се киснат в чаша 2 пъти в седмицата. Само не ми стана ясно с какъв сапун се мият. Ти имаш ли идея? И докъде стигнахте вие всъщност?

Тонка, какъв сапун? Шините на девойката мия с паста и четка за зъби. А таблетките, които купувам са Protefix, има ги във всяка аптека.
Виж целия пост
# 511
До никъде не сме, защото мъжът ми не одобри докторката. Мога да се заинатя, но тогава ще трябва да търпя мрънкане и "ти я избра" в продължение на поне две години. Нямам такива нерви. Сега един друг ортодонт, тук до нас, прави изчисленията и януари ще даде оферта. Само че той мина на варианта постоянна шина, което е още по-гадно. Ще се носи поне 6 месеца, защото разширява много по бързо челюстта. Изглежда като част от инструментариума на светата инквизиция. Горкото ми дете.
Виж целия пост
# 512
Никитка, ортодонтката ми каза изрично, че шините не се мият с нищо друго, освен със сапун.  Peace Така че при всички положения ще мия със сапун, но въпросът е с какъв. Ние ползваме само течен, при това е доста миризлив и не знам дали ще върши работа.

Тони, моят мъж също го раздава малко подозрителен към лекарите, но слава богу за ортодонтката не се опъна. Шините изглеждат доста прилично, дори не се забелязват. Тях ще ги носи по-малко време, след което ще се премине на комбинирана горна и долна шина, която идея нямам как ще изглежда. Надали ще е първа хубост, но важен е крайният резултат.

А таблетките, които купувам са Protefix, има ги във всяка аптека.
Точно от тези ще купувам и аз.  Peace
Виж целия пост
# 513
Тонка, без въжбще да съм наясно с шините бих те посъветвала да я миеш с някакъв бебешки сапун
Виж целия пост
# 514
Онче, мерси! Точно така се оказа - да вземем Бочко течен сензитив.
Виж целия пост
# 515
Лиляна, зелникът е баница със зелении, както е казала и Онна. В оригиналния случай зелениите (лапад, киселец, спанак, листа от цвекло) се слагат в средата на тавата, покрити само отдолу и отгоре с по една кора. Около тях се нареждат навити кори със сирене и мазнина. Отчупваш си парче от витата баница и си гребваш от зеленото. То всъщност се прави в обратния ред - на дъното една кора да покрие, краищата се оставят свободни. После покрай  борда на тавата почваш да редиш витите кори със сирене, докато в средата остане място, колкото малка чиния. В него изсипваш задушеното зелено, покриваш с първата голяма кора (дето си я оставила да виси), слагаш отгоре парченца масло тук-там и печеш. Много е вкусно.

Веднъж гледах по тв една народна певица как прави баница с праз и ориз. Направи си една манджичка праз с ориз, после я разхвърля по корите, както правим със сирене, ръсне малко олио на две-три кори, заля отгоре със смес от яйце и мляко и я опече. Аз я пробвах - ами много ми хареса. Но аз обичам праз с ориз и всякакви баници без месо.

Даун, в някои рецепти пататникът даже няма кори - прилича на фритата или рьощи, да не кажа, че е съвсем същото. Даже и на испанска тортийя прилича, само дето при пататника картофите са настъргани.
Виж целия пост
# 516
Почти всякаква баница обичам аз - и със сирене, и с праз, и със зеле, и тиквеник... eat
Вчера правих със заливка по тази рецепта и се хареса много вкъщи. Heart Eyes
Виж целия пост
# 517
Светалчо, благодаря. Рецепти много, но... ме мързи. Сложих капама малко, а останалото зеле в буркан, по съвет от тук.

Тонка писах на моята приятелка, която е зъболекар с какво е най-добре да се мият шини. Тя не е ортодонт, но, доколкото я позна,вам ще изрови тонове информация. Само незнам кога ще си види съобщението.
Виж целия пост
# 518
Искам да кажа, че Национален Исторически Музей е с ВХОД СВОБОДЕН днес, който има възможност може да го посети. Това е техния коледен подарък към милионите почитатели на българската история. Посетителите за първи път ще видят короната на българските средновековни царе от чисто злато.

И да се оплача. Кървяха ми венците, взех Локалут актив. Спря кървенето, обаче такава чувствителност ми стана, че и като говороя ми е дискомфортно. Чай да пия и ме боцкат, вода нормална да пия същата работа, отделно че устната ми кухина я чувствам като изгоряла някак си. Случвало ли ви се е от някоя паста така. Всъщност ще спра да я ползвам, то това е нетърпимо, прави ме доста раздразнителна.
Виж целия пост
# 519
коте, не ми се е случвало. За подобни проблеми ползваме само Пародонтакс. Много е гадна, но върши работа.
Виж целия пост
# 520
Самопредлагам си рецептата за пататник - обяснила съм я стъпка по стъпка, за да е лесно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265968.msg6473043#msg6473043

А зелник правя с праз и орехи - става разкошен.
Виж целия пост
# 521
Сбъдваща, пропуснала съм пататника. метни ми я на лична.
Виж целия пост
# 522

 
Скрит текст:



Жармен

Скрит текст:
Който и да е адресатът на посланието, приех го от сърце като коледен подарък за мен ! Simple SmileТопли и щастливи празници!   Hug 


Днес почти да си открия коледния подарък.

Мъжът ми приготвил едно старо яке,запазено,но вече не го носи да го дадем на един познат просяк.Ама, как прозвуча!/ Един мой съученик от първото ми училище,от по-големите класове, който беше в класа на майка ми, сега проси пред църквата. И аз му давам  по нещо, понякога си говорим./ Тръгнах да търся якето, защото на път за работа минавам покрай църквата, тук яке, там яке- няма го. След това се сетих,че го сложих в едНа торба в гардероба на мъжа ми. Взех да ровя и попаднах на едно връхче от картонена опаковка....аматочно като дете се изкуших да разровя повече. Но се спрях.
Обичам изненадите.

А якето ще дадем след Коледа,на втория или третия ден от празника.

Топли и уютно празници за всички!
Виж целия пост
# 523
коте, не ми се е случвало. За подобни проблеми ползваме само Пародонтакс. Много е гадна, но върши работа.
Ще взема от нея тогава, благодаря  Hug

Сбъдваща мечти - тези сурови картофи има ли вероятност да не се опекат, защото аз съм си мислела, че приготвянето на пататник е много сложно, пък то лесно се оказа, като прочетох и видях. Чела съм различни рецепти, но не съм приготвяла все още Simple Smile
Виж целия пост
# 524
Най-вкусният пататник ядем в Родопите. Бабата в селото, където ходим, го прави с домашни кори, а и на външен вид го докарва доста майсторски. Но както тя казва, от значение е дори и водата, с която се приготвя. От друга страна тя готви на печка на дърва. Всичко е от значение за крайния резултат.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия