15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 210 142
  • 772
# 570
Ще пробвам картофите с русенско варено,звучи вкусно Grinning
Преди 2 дена направих тази 'Кашичка с яйца',бързо стана -20 мин.
В сух съд препичаме 4-5с.л. брашно(аз си препичам в по-голямо количество и държа в бурканче). Около половин пакетче масло разтопяваме и леко запържваме. Добавяме брашното и бъркаме, докато се разтвори добре в мазнината. Добавяме прясно мляко,чаша и половина, наведнъж и бъркаме непрекъснато, докато стане гладка смес. Слагаме сирене-200-300гр и 2-3 яйца и разбъркваме. Бъркаме, до готовност на яйцета и махаме от котлона. Сервираме кашата топла поръсена със сирене, бучка масло и червен пипер по желание.Аз вместо тях настъргвам кашкавалче-става на конци в топлата кашичка Mr. Green

Виж целия пост
# 571
Лека разновидност на горната каша. Любима е на детето и ме е спасявала в много случаи.

Подготовка - в купичка си размивам 3-4 лъжици брашно /може и препечено, но по - често слагам нормално/ със студена водичка. Натрошавам около 200-300 гр. сирене /ако тенджерата ми е малка - слагам по - малко/. Разбивам 3 яйца в трета купичка. С цел по - малко миене, в една купа правя брашното, след като го изсипя, сиренето и най - накрая яйцата.
Процедурата - В тенджера завирам вода, като заври прибавям червен пипер /2 ч,л,/, олио. Изсипвам брашното, като внимавам да не стане на бучки /бъркайте, че може да изкипи + котлона на по - ниска степен/, като поври 5-10 мин. слагам сиренето. Ври 10 мин. прибавям яйцата. Бърка се, но не постоянно. Научила съм се да слагам котлона на по - ниска степен и отвреме навреме бъркам. След 5-6 мин. опитвам как е на сол, защото сиренето понякога е доста солено и махам от котлона.
Виж целия пост
# 572
колко вода горе-долу слагате в тенджерата(да ври), за тези 3-4 лъжици брашно?
Виж целия пост
# 573
Водата не е много - около 1.5-2 л. Слагам в малка тенджера.
Виж целия пост
# 574
Запържена кайма с кашкавал в бутер тесто, разновидност на баница с кайма. Става супер бързо и вкусно.  Peace
Виж целия пост
# 575
Запържена кайма с кашкавал в бутер тесто, разновидност на баница с кайма. Става супер бързо и вкусно.  Peace
Може ли малко инфо за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 576
http://www.seriouseats.com/recipes/2016/08/oyakodon-japanese-chi … -bowl-recipe.html
Виж целия пост
# 577
Наденица с подлучен сос-много вкусно и бързо chef
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2014/07/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 578
Запържена кайма с кашкавал в бутер тесто, разновидност на баница с кайма. Става супер бързо и вкусно.  Peace
Същото но с малко доматен сос за да е по сочно и с кори за баница. Като класическа баниза но с тази плънка. Най-отгоре настърган кашкавал
Виж целия пост
# 579
Пилешки дробчета с лук -докато запържвам дробчетата си обелвам и нарязвам лука, когато са почти готови посолявам, добавям и соев сос, накрая деглазирам с червено вино или вода. Изсипвам готовите дробчета в чиния и в същия тиган карамелизирам лука, връщам дробчетата.


Виж целия пост
# 580
Не знам дали е писана тази рецепта.
Пилешки филета се запържват от двете страни в зехтин със сол и черен пипер.
Вадят се от тигана и в същата мазнина се запържва малко чесън, добавя се доматено пюре, босилек, може и някакви други подправки по желание. След няколко минути се връщат филетата, върху всяко се поставя парче моцарела, котлонът се намалява, слага се капак и се изчаква няколко минути да се разтопи моцарелата.
Това е всичко. Може би около 20 минути отнема.
Виж целия пост
# 581
Преведох и написах рецептата за японския Оякодон, но по мои сметки ще отнеме около 25 минути. Все пак е интересна, така че:

Оякодон
(ояко на японски значи родител+дете)

4 порции или 600 гр пилешко без кожа (бутчета, може и гърди)
2 ч.ч. жасминов ориз
1 глава лук
2 ч.ч. бульон (по възможност рибен, в оригинал dashi)
¼ ч.ч. соев сос
3 с.л. оризово вино
3 с.л. кафява захар
4 яйца

Оризът се измива в няколко води и се отцежда. Слага се да заври в 4 чаши вода и котлонът се намаля. Съдът се покрива и оризът се вари до омекване и докато водата се абсорбира, 20-25 минути.
Нарязаното на ситно пилешко се слага в незалепващ тиган с капак и се готви на средно силен котлон, докато пилето започне да покафевява, около 5 минути. Добавя се лукът, нарязан на полушайби, и се разбърква до омекване, още 5 минути. Добавя се бульонът и се разбърква със соевия сос и кафявата захар, като се разбърква до разтваряне на захарта. След като сместа заври, котлонът се намаля и всичко се вари около 10 минути.
Яйцата се разбъркват добре и се изливат върху пилето в бульона. Тиганът се покрива, котлонът се намаля и се задушава около 5 минути, докато яйцето е сварено – но трябва да остане меко.
Оризът се разделя в 4 дълбоки купи и върху всяка порция се слага ¼ от сместа с бульона.
Яде се с пръчици за хранене.
Виж целия пост
# 582
Ами Бу, ако засичаш, пилешкото няма нужда от още 10 мин., освен ако не е домашна кокошка. Сумарно му се събират 20 мин., което е много за пиле. Оризът също може да стане по-бързо, защото те на практика след 5 мин.варене спират котлона и оставят под капак да си вземе водата.
Виж целия пост
# 583
https://www.facebook.com/demotivateurFood/videos/1300666650024361/
Виж целия пост
# 584

Това изглежда супер. Кори за лазаня ли се използват?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия