Изследване на ХОРМОНИ – 13 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 91 227
  • 752
# 390
Скрит текст:
Привет на всички дами!!
Надявам се да получа отговор на "нахлуването" си в темата.
Правих си хормонални изследвания на 22ри ден от цикъла ( при продължителност над 40 дни)
РЕзултатите ми са следните:
 ХОРМОН:             РЕЗУЛТАТ:           РЕФЕРЕНТНА СТОЙНОСТ:
ПРОЛАКТИН:        378 mIU/I             102 - 496
ЕСТАДРИОЛ:        908.4 pmol/I         161-774  
ПРОГЕСТЕРОН:    6.74 nmol/I           5,30 - 86
ТЕСТОСТЕРОН:     1.41nmol/I           0,29 - 1,67
DHEA-S                 14.2 umol/I          4-11
Виждам че, естадриола и DHEA-S са над нормата, моля ви някой да хвърли ястнота какво значи това. Много ли е опасно, трудно ли се лекува и пречи ли на бебеправене?
Имах съмнения за поликистозни яйчници, но доктора ( доц. Рачев в МЦ Асцендент) ми каза, че не са ми поликистозни, но имат "люспички" по себе си. Каза ми да ида отново при него след следващата менструация ( но с моя цикъл над 40 дни това ще е следващия месец), затова ви моля да ми разчетете резултата.
P.S. преди няколко месеца след спиране на противозачатъчни видимо отслабнах при завишен прием на храна и много трудно заспивам - казвам ако случайно има отношение към тези стойности.
Много благодаря !! Simple Smile)
Надявам се да не съм нахална, но горещо моля denis когато има време да ми каже 1-2 думи и за мойте резултати... благодаря предварително Simple Smile  Embarassed
Извинявай, пропуснала съм го.
Рефер. граници са за ЛФ, нали? / всичките/
Пролактинът е малко висок, добре е да го следиш.
Може би си била пред О. / или имаш задържан фоликул/
ДХЕА е висок, трябва да провериш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ.
Пиши ми какво е мнението на лекаря.

Много ти благодаря!
Направих изследванията на 22ри ден от цикъла както ми каза доктора, тъй като средната му продължителност е 44, така че мисля, че целта му е била да ме изследва в ОФ. Каза ми след следващия цикъл да отида отново на преглед и да изкоментираме резултатите. Но четейки написаното тук, не съм много сигурна че съм попаднала на съвестен лекар. Какво е твоето професионално мнение?
Направи ми впечетление и че не ми каза да изследвам ЛХ и ФСХ, а впоследстеив разбрах, че те също за важни за да се разбере "качеството" на овулацията.... ooooh! ooooh!
Моето мнение, не е професионално, а по-скоро на лаик Wink .
Ако лекарят те е гледал на УЗ и е поискал тези изследвания, явно си има причина.
Ако МЦ е 44 дни - О. трябва да е около 30 ден от МЦ.
Колко дни беше този МЦ?
ЛХ, ФСХ и Е2 се пускат на 3 ден от МЦ.
Лекарят, ако е имал съмнение за О. - назначаването на Е2 и Прогестерон е най-правилно.
Дотук, лекаря се справя добре - дай му още един шанс. Peace
Виж целия пост
# 391
Скрит текст:
Привет на всички дами!!
Надявам се да получа отговор на "нахлуването" си в темата.
Правих си хормонални изследвания на 22ри ден от цикъла ( при продължителност над 40 дни)
РЕзултатите ми са следните:
 ХОРМОН:             РЕЗУЛТАТ:           РЕФЕРЕНТНА СТОЙНОСТ:
ПРОЛАКТИН:        378 mIU/I             102 - 496
ЕСТАДРИОЛ:        908.4 pmol/I         161-774  
ПРОГЕСТЕРОН:    6.74 nmol/I           5,30 - 86
ТЕСТОСТЕРОН:     1.41nmol/I           0,29 - 1,67
DHEA-S                 14.2 umol/I          4-11
Виждам че, естадриола и DHEA-S са над нормата, моля ви някой да хвърли ястнота какво значи това. Много ли е опасно, трудно ли се лекува и пречи ли на бебеправене?
Имах съмнения за поликистозни яйчници, но доктора ( доц. Рачев в МЦ Асцендент) ми каза, че не са ми поликистозни, но имат "люспички" по себе си. Каза ми да ида отново при него след следващата менструация ( но с моя цикъл над 40 дни това ще е следващия месец), затова ви моля да ми разчетете резултата.
P.S. преди няколко месеца след спиране на противозачатъчни видимо отслабнах при завишен прием на храна и много трудно заспивам - казвам ако случайно има отношение към тези стойности.
Много благодаря !! Simple Smile)
Надявам се да не съм нахална, но горещо моля denis когато има време да ми каже 1-2 думи и за мойте резултати... благодаря предварително Simple Smile  Embarassed
Извинявай, пропуснала съм го.
Рефер. граници са за ЛФ, нали? / всичките/
Пролактинът е малко висок, добре е да го следиш.
Може би си била пред О. / или имаш задържан фоликул/
ДХЕА е висок, трябва да провериш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ.
Пиши ми какво е мнението на лекаря.

Много ти благодаря!
Направих изследванията на 22ри ден от цикъла както ми каза доктора, тъй като средната му продължителност е 44, така че мисля, че целта му е била да ме изследва в ОФ. Каза ми след следващия цикъл да отида отново на преглед и да изкоментираме резултатите. Но четейки написаното тук, не съм много сигурна че съм попаднала на съвестен лекар. Какво е твоето професионално мнение?
Направи ми впечетление и че не ми каза да изследвам ЛХ и ФСХ, а впоследстеив разбрах, че те също за важни за да се разбере "качеството" на овулацията.... ooooh! ooooh!
Моето мнение, не е професионално, а по-скоро на лаик Wink .
Ако лекарят те е гледал на УЗ и е поискал тези изследвания, явно си има причина.
Ако МЦ е 44 дни - О. трябва да е около 30 ден от МЦ.
Колко дни беше този МЦ?
ЛХ, ФСХ и Е2 се пускат на 3 ден от МЦ.
Лекарят, ако е имал съмнение за О. - назначаването на Е2 и Прогестерон е най-правилно.
Дотук, лекаря се справя добре - дай му още един шанс. Peace

Този МЦ беше 46 дни, предния 40..общо взето откакто спрях противозачатъчните варира в тези граници. Ще те послушам и ще продължа с доктора. След следшащия МЦ и прегледа ще дам резултати.
Благодаря ти!  newsm10 newsm53 newsm53
Виж целия пост
# 392
Денис здравей, ако може малко помощ, че не съм много сигурна. Ову тест ми излезе положителен на 8.10 и 9.10, утре ли да си пусна изследването за Прогестерон?
Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 393
Денис здравей, ако може малко помощ, че не съм много сигурна. Ову тест ми излезе положителен на 8.10 и 9.10, утре ли да си пусна изследването за Прогестерон?
Благодаря предварително  Hug
Само тест за О., не е гаранция, че ще има О.
Ако теста е бил положителен 2 поредни дни, пика на ЛХ е по средата.
О. може да  е била на 9 или 10.10.
Пикът на прогестерона се очаква да е на 16-17.10 /или тогава трябва да изследваш прогестерона/
Виж целия пост
# 394
Момичета, два дни след О прогестерона ми е 8,11 при референти 5,16-18,56. Нали не в нисък? Ще го пусна и на 7-я ден след О, но все пак да попитам.
Виж целия пост
# 395
Момичета, два дни след О прогестерона ми е 8,11 при референти 5,16-18,56. Нали не в нисък? Ще го пусна и на 7-я ден след О, но все пак да попитам.
Ако не е изследван на 7 ден след О., прогестеронът не е показателен. Сега, дори не е сигурно, дали е имало О.
Виж целия пост
# 396
Благодаря за отговора, Денис! Ходих на фоликуметрия и следихме О, така че е минала. Ще го пусна пак и на 7-я след О, пък да видим.
Виж целия пост
# 397
Здравей, Денис.
След като през юли МЦ се появи два пъти за един месец, след това тотално изчезна. Септември имах леко зацапване и до там. Ходих на лекар, тя каза че няма никакви признаци за каквато и да е дейност на яйчниците. Пуснах FSH, като стойностите са:

8.05 IU/Lпри    фоликулинова фаза- 3.5- 12.5
                                 овулация-                     4.7- 21.5
                                 лутеинова фаза-         1.7- 7.7
                                 менопауза -                  25.8- 134.8
                                 момичета-                    0.2- 3.4     

Месец и половина преди това пусках  естроген - 38.26,     при  реф.ст      12.5-  166
                                                                        прогестерон  -  0.59, при реф ст     0.20- 1.5

Тогава вместо FSH, ми пуснаха TSH, който беше 0.923, при реф. ст. 0.27- 4.2
Нямам никакви други симптоми за менопауза, освен че започнах да пълнея рязко, нещо което едвам овладявам с начин на хранене.
Правих и кръвни изследвания за щитовидна жлеза, но ЛЛ каза, че всичко е в норма, няма никакъв проблем там.
Ще съм ти благодарна, за какъвто и да е съвет, защото не желая да започвам да приемам каквито и да е хормони, ако не е нужно.
Виж целия пост
# 398
Здравей, Денис.
Скрит текст:
След като пре юли МЦ се появи два пъти за един месец, след това тотално изчезна. Септември имах леко зацапване и до там. Ходих на лекар, тя каза че няма никакви признаци за каквато и да е дейност на яйчниците. Пуснах FSH, като стойностите са:

8.05 IU/Lпри    фоликулинова фаза- 3.5- 12.5
                                 овулация-                     4.7- 21.5
                                 лутеинова фаза-         1.7- 7.7
                                 менопауза -                  25.8- 134.8
                                 момичета-                    0.2- 3.4    

Месец и половина преди това пусках  естроген - 38.26,     при  реф.ст      12.5-  166
                                                                        прогестерон  -  0.59, при реф ст     0.20- 1.5

Тогава вместо FSH, ми пуснаха TSH, който беше 0.923, при реф. ст. 0.27- 4.2
Нямам никакви други симптоми за менопауза, освен че започнах да пълнея рязко, нещо което едвам овладявам с начин на хранене.
Правих и кръвни изследвания за щитовидна жлеза, но ЛЛ каза, че всичко е в норма, няма никакъв проблем там.
Ще съм ти благодарна, за какъвто и да е съвет, защото не желая да започвам да приемам каквито и да е хормони, ако не е нужно.
Здравей!
Тези изследвания са правени хаотично и ми е трудно да преценя какво е положението.
ФСХ е добре, не показва наближаваща менопауза.
ТСХ също е добре, но трябва да се пуска с Т4 / там може да има проблем/.
Предлагам ти, да си направиш всички изследвания - те ще покажат, ако има проблем с МЦ и може да дадат и отговор на въпроса, защо качваш кг. Wink
ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 - на чист ден / да не е пито кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ - няма значение деня от МЦ
Пролактин - на чист ден, най-добре в дните около О. и до 7 ден след нея/ 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион - няма значение деня от МЦ
ДХЕА - няма значение деня от МЦ
17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Глюкоза + Инсулин  - на гладно,  няма значение деня от МЦ
Виж целия пост
# 399
Благодаря bouquet, но проблема е , че МЦ нямам. Заради това пусках FSH,  естроген и прогестерон.
Виж целия пост
# 400
Благодаря bouquet, но проблема е , че МЦ нямам. Заради това пусках FSH,  естроген и прогестерон.
Тогава пускаш всичко без: ЛХ, ФСХ и Е2
Ако дойде М - пускаш и тях.
Виж целия пост
# 401
Здравей Денис, може ли да коментираш - прогестерон пуснат на 7-ми ден след предполагаема овулация засечена само с тестове. Благодаря  Hug

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Прогестерон         29.94        ng/ml      жени: фол.ф. <1.4; лут.ф. 3.34-25.56;ср. лут. ф. 4.44-28.03; постмен. <0.73; мъже: 0.28-1.22;
Виж целия пост
# 402
Здравей Денис, може ли да коментираш - прогестерон пуснат на 7-ми ден след предполагаема овулация засечена само с тестове. Благодаря  Hug

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Прогестерон         29.94        ng/ml      жени: фол.ф. <1.4; лут.ф. 3.34-25.56;ср. лут. ф. 4.44-28.03; постмен. <0.73; мъже: 0.28-1.22;
Супер е! Имало е О. и ЖТ функционира много добре.
Дано да е станало  Peace
Виж целия пост
# 403
Денис, извинявам се, че пак досаждам, но да попитам и за моя прогестерон как е, направен ма 7-ми ден след доказана О с тестове и фоликуметрия:

Хормонален анализ
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Progesterone ( Прогестерон )   71.790   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Край на справката.

Щом не доближава горната граница вероятно няча нищо и този месец или бъркам?
Виж целия пост
# 404
Денис, извинявам се, че пак досаждам, но да попитам и за моя прогестерон как е, направен ма 7-ми ден след доказана О с тестове и фоликуметрия:

Хормонален анализ
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Progesterone ( Прогестерон )   71.790   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Край на справката.

Щом не доближава горната граница вероятно няча нищо и този месец или бъркам?
Супер е, но по неговите нива, на 7 ден след О., не може да се предполага бременност. Той само показва, че ЖТ функционира добре. Ако остане висок и в дните около деня на предстояща М. - тогава показва бременност.
Дано да е станало  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия