Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

истерично дете

  • 2 212
  • 12
мами, моля, помогнете със съвет
Днес, както всеки ден, имахме криза на истерия - тръшкане, рев, удряне на главата в земята, повръщане от рев, търсене на остри предмети "да се убоде", удари върху мен.  Поводът - не й дадох да си играе с тирбушона. Просто съм отчаяна - не знам как да постъпвам в подобни ситуации - знам кое е правилното - да не обръщам внимание и да я оставя да се нареве и твърдо да държа на забраната или просто да й отвлека вниманието. Да, но детето може сериозно да се нарани при тези тръшкания, да не говорим, че постоянно е с паднал глас от писъците. Номерът с отвличането не работи. Така на практика аз вече не мога да си наложа думата и тя е пълновластен господар- става винаги нейното.
Подобни кризи имахме и на около 2 години, но много за кратко. Сега е на 3. Някой може ли да ми даде идея как да се държа в тази ситуация.  И каква може да е причината за това поведение - темперамент, криза на възрастта? Вкъщи обстановката е много спокойна, няма брат сестра, които да ревнува, обръща й се достатъчно внимание, никога не е била свидетел на някаква агресия у дома.   
Започвам да си мисля, че може би трябва да посетим детски психолог

Виж целия пост
# 1
дъщеря ми изпада в подобни състояния и аз незнам какво да я правя-обикновено гледам да не и обръщам внимание,защото ако и се скарам става по-лошо.започва да си бърка в устата да повръща,тръшка се по замята и т.н.мисля,че ще го израсте към четвъртата година,но все пак не трябва да се отстъпва съвсем
Виж целия пост
# 2
Ако има самоагресия /да си блъска главичката, наистина да се боде или щипе/ обезателно се обърнете към детски психолог. Проблема е лечим, но с помощта на специалист. Винаги има причина за самоагресията и тя не винаги е у дома! Иначе ако са кризи на "налагане" ставаш и излизаш, ако сте на улицата не я биеш и ако с обяснения не става просто я хващаш под мишница и викаща и крещяща и показваш, че ти си "папата", отнасяйки я у дома. Дени и до ден днешен яко ни се налага, но поне вече не изпада в такива истерии с тръшкане  Embarassed
Виж целия пост
# 3
Наистина не трябва да обръщаш внимание , нито да показваш някакви чувства , коагот изпадне в такова състояние.Това е поощрение за нея - по този начин получава внимание.Аз обяснявам и наказвам в нейната стая.Наревава се и после идва.И ние още сме в кризата на двегодишните , въпреки , че третият рожден ден отмина.Аз гледам детето си в къщи и смятам , че за тези кризи причината е точно това.Повече разходки и забавления ще оправят нещата.
Виж целия пост
# 4
Princesa dundesa защо смяташ че кризите са от това че я гледаш в къщи newsm78
Виж целия пост
# 5
благодаря за мненията. И аз мисля, че самоагресията е най-притеснителното. Имам чувството, че идва от желанието да привлече вниманието и да ме накаже с притеснения, защото знае, че най-зле се чувствам, когато се нарани или я боли нещо.
Иначе и аз забелязах, че като се измори достатъчно навън е по - спокойна.  Не знам как се отразява на такива деца детската градина?
Виж целия пост
# 6
Знам че въпросът е сериозен, но ми дойде наум една реклама, която дават тук. Не помня какво рекламират, но рекламата е следната - дете истерично се тръшка в магазин, легнало на пода и пищи. Майката го поглежда и изведнъж ляга тя на пода, тръшва се и почва да крещи абсолютно по същия начин. Детето се шашва и спира да истеричничи.
Дали пък ако не опиташ с неговите методи няма да успееш? Thinking
Сега извън забавно-развлекателния тон - ако смяташ че положението е неконтролируемо, добре е да поговориш със специалист. Мисля че тук отгоре е закована тема с имена на хора, които могат да ти дадат съвет. Успех.
Виж целия пост
# 7
Princesa dundesa защо смяташ че кризите са от това че я гледаш в къщи newsm78

Защото  виждам , че и е скучно . Така търси да привлече вниманието.Не мога нон-стоп да и обръщам внимание обаче.Аз и работя , не само я гледам.
Виж целия пост
# 8
ха  ха Веселячка, добра идея, само това не съм пробвала досега  Laughing
Виж целия пост
# 9
ха  ха Веселячка, добра идея, само това не съм пробвала досега  Laughing
аз съм пробвала- примерно ако тропа с крака и аз като направя почва да се смее , но ако е на улицата ще направиш шоу и на хората Crazy
Виж целия пост
# 10
Джани, с риск да ме изядат с парцалите майките, които анатемосват боя, бих те посъветвала в моменти, когато виждаш, че е out of space и нито приема, нито предава, да я тупнеш по дупето. На моята паячка това действа дотолкова, че я "изважда" от "транса". След това, без много-много да обяснявам я завеждам в стаята и и я оставям за малко. След 3-4 минути излиза и се хили все едно, че нищо не е станало, а аз още ходя по тавана.
Ужасно е, че е намерила толкова болезнен за теб начин да те манипулира. Ако се поддаваш, няма да спре да го прави, защото е намерила изключително ефикасен начин да постига каквото желае. Опитай да се противопоставиш. Знам, че ти е трудно, но и на нея не и правиш добра услуга. Днес е така, ами след 5, 10 години? Ако откажеш да и купиш телефон или да я пуснеш на дискотека? С какво ще те плаши тогава?
(Имам нагледен пример в семейството. Като беше малък си блъскаше главата в стени и гардероби, ако не му откликваха на желанията. Никога не е ял бой, не му е отказвано почти нищо, не е бил дори наказван. Сега е бесен тийнейджър, който заплашва с бягство от дома и самоубийство, ако нещо не му се разреши. Родителите му направо са луднали!)
Виж целия пост
# 11
mumi и аз вече започвам да се замислям, дали това, което съм чела по книжките - че детето не трябва да се удря и да му се повишава тон, е наистина здравословно за него. Защото май за детето е много по-трудно и объркващо като няма граници и авторитети.
Виж целия пост
# 12
Знам че въпросът е сериозен, но ми дойде наум една реклама, която дават тук. Не помня какво рекламират, но рекламата е следната - дете истерично се тръшка в магазин, легнало на пода и пищи. Майката го поглежда и изведнъж ляга тя на пода, тръшва се и почва да крещи абсолютно по същия начин. Детето се шашва и спира да истеричничи.


Тук с подобна реклама рекламират презервативи durex. Mr. Green

Големия ми син беше така, сега и малкия е такъв. Израстват го обикновено към 4-5 годинка. Много е трудно, особено на улицата. Обикновено започвам да се смея или го гушвам и го галя по гръбчето като му говоря нещо за да се успокои от гласа ми. В детската градина обикновено не си позволяват да правят такива фасони. Случвало ми се е големия да се тръшне за дъвчащи бонбони пред една сергия, като направо легна по корем на земята, започна да тропа с ръце и крака и да пищи с пълно гърло. Беше ми адски трудно защото се събра народ да гледа а не знаех как да постъпя. Ако му купя каквото поиска значи всеки път да прави така а ако го натупам значи хората да ме обявят за чудовище. Накрая за късмет продавача разбра за какво е данданията и му подари бонбоните. Но в яслата и в детската градина никога не са се оплакали лелите че прави така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия