Изключителното значение на чревната микрофлора за здравето на бебето

  • 11 722
  • 88
Всички бактерии, които присъстват в човешкото тяло, са познати под общото название микробиом. Средно 90% от всички бактерии се намират в червата. Колонизацията на стомашно-чревния тракт има решаващ принос за изграждане на имунната система в детска възраст.
Подобно на краткосрочните ефекти върху здравето на децата, свързани с честотата на инфекциите, резултатите от научните изследвания показват, че чревната микрофлора може да има и по-дълготрайни ефекти върху здравето като развитие на алергии, затлъстяване и метаболитен синдром. Ето защо бъдещото добро здраве започва в ранна детска възраст.

Колонизиране на червата при новородените
Има индикации, че бактериалната колонизация при хората започва още от утробата. По-нататъшното развитие на чревната микрофлора е повлияно допълнително не само от вида на раждането и заобикалящата среда, а и от всички възможни антибиотични терапии в първите няколко месеца от живота и най-вече от хранителния режим.

Кърмата – синбиотичният хранителен продукт
Кърмата е оптималната храна за едно новородено. Освен множество важни компоненти тя съдържа и пробиотична бактерия, и човешки олигозахариди (пребиотици), които играят роля за оформяне на здравето и физиологията на чревната микрофлора при новородените. Бактериите навлизат в кърмата отвън, но също така е вероятно това да се случва и чрез ендогенен трансфер.

Пробиотици и пребиотици в преходните млека за кърмачета
Желателно е новите открития относно съдържанието на кърмата също да бъдат приложени в млечните формули, така че бебета, които не са кърмени, да могат да получат предимствата от приема на пребиотици и пробиотици за развитието на чревната си микрофлора както своите връстници, които са кърмени. В действителност единствено HiPP предлага преходни млека за кърмачета с пробиотици и пребиотици (т.нар. Combiotic преходни формули). Другите формули съдържат или само пробиотици, или само пребиотици, или никоя от двете съставки. В допълнение към всички бактерии, използвани в преходните храни за кърмачета, бактерията L. fermentum, която се използва в преходните формули HiPP Combiotic, е с произход кърма.

Изводи:
Майчиното мляко е най-добрата храна за едно новородено заради широкия спектър от полезни бактерии в него. Ако поради някаква причина не можете да кърмите, обърнете се към Вашия педиатър. За некърмени деца след шести месец препоръката може да бъде да се използват храни, които съдържат бактерии, често срещащи се в кърмата като пробиотици. Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.

Включете се в играта на HiPP
Отговорете до 30.10.2016 г. на въпроса кой е пробиотикът, съдържащ се в преходни формули HiPP Combiotic и можете да спечелите едно от десетте пъстри шишета на HiPP и мостри от двата продукта HiPP Combiotic.

Виж целия пост
# 1
Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.
Виж целия пост
# 2
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.
Виж целия пост
# 3
С Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.
Виж целия пост
# 4
Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко. Кърмата съдържа разнообразие от естествени пробиотични култури.
Виж целия пост
# 5
Млечно-кисели култури-Lactobacillus fermentum hereditum
Виж целия пост
# 6
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, който се намира в майчинстс кърма се използва в преходните формули HiPP Combiotic! Кърмата е най-добрата храна за бебчетста. Дъщеричката ми е на 5 месеца и все още използва пробиотик, въпреки че е изцяло на кърма. Коремчето й е добре и спи спокойно. 💚
Виж целия пост
# 7
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.
Виж целия пост
# 8
С Пробиотик – млечо-кисела култура, първоначално изолирана от майчино мляко.
Виж целия пост
# 9
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.
Виж целия пост
# 10
Млечно-кисели култури-Lactobacillus fermentum hereditum.
Виж целия пост
# 11
Пробиотикът Lactobacillus fermentum е този, който се използва в преходни формули HiPP Combiotic.
Виж целия пост
# 12
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета. Ние вече сме на 2г., но използвахме млякото Хип комбиотик от самото начало и никога не сме имали стомашно-чревни проблеми. Препоръчвам го!
Виж целия пост
# 13
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.
Виж целия пост
# 14
Пробиотикът Lactobacillus fermentum, използван в преходни формули HiPP Combiotic се открива в кърмата по-често от всяка друга пробиотична култура, използвана понастоящем в преходните формули за кърмачета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия