Искам да кажа ... (114)_20.03-26.03

  • 57 607
  • 856
# 345
Ванини, сметана слагам 200 мл. Разбивам на сняг. Разтапям бял шоколад на водна баня. Махам от котлона. Добавям консерва кондензирано мляко и разбърквам. После чакам малко, за да поизстине и добавям сметаната на сняг. Нищо не се сгъстява на котлон допълнително. Седи си гъст крем.

Захир, за малко да те забравя! Честита да си! Винаги да бъдеш ентусиазирана за нови пътувания. Да имаш хубава мъжка компания, която да те дарява с много любов и хубави преживявания!
Виж целия пост
# 346
Така и така говорим за сладко, да ви кажа за едни чууууднички пържени филийки, торрихас. Традиционни испански, великденски. Чудно лесни, чудно вкусни и чудни като за лакомници.

1 суха франзела( поне от преден ден да е, тук продават специален хляб за торрихас по пекарните)
1 л пълномаслено прясно мляко
100 г захар
пръчка канела( или на прах)
2 яйца
олио( зехтин)

Оставяме на слаб огън да заври млякото, с канелата и захарта. Като заври, се дръпва от огъня и се оставя да се охлади, не напълно. В сместа се потапят филийки от франзелата, по- скоро се накисват, докато добре се напоят със сместа, но пък да не се чупят от напояване. Потапяме после от двете страни и в разбито яйце и пържим в нагорещената мазнина. Вадят се на кухненска хартия да попие мазнината, охлаждат се леко и се наръсват със смес от захар и канела. Може да се полеят с мед или някакъв друг сироп. Опитвала съм полети със сироп от бренди, канела и захар, удивителен вкус!
Виж целия пост
# 347
Тарти, много апетитно звучат. А знаеш ли едни пържени лентички или панделки, хрупкави, сладки, ядохме ги веднъж в испански ресторант, ама им забравих името. Много вкусни, нещо с "ч" като ли им почваше името newsm78
Виж целия пост
# 348
Това даже аз го знам - чурос.
Виж целия пост
# 349
Чуррос  - като нашите толумбички, но не са сиропирани. Можеш да си купиш поръсени с пудра захар, с шоколад или само така. Продават и замразени - да си ги приготвиш у дома.
Виж целия пост
# 350
Виж целия пост
# 351
ЕЕее, ся защо са тези картинки?
 Blush
Виж целия пост
# 352
Аз имам уред за чуроси, обаче май го използвам повече за сиренки. Simple Smile
Виж целия пост
# 353
А тестото? Като нашите толумбички ли е?
Виж целия пост
# 354
Ами да, парено тесто.
Виж целия пост
# 355
Цъ, ако почна да правя вкъщи, ще ми се наложи такава да купувам, професионална  Mr. Green


Същото е тестото, Светалчо, парено.
Виж целия пост
# 356
Я, ква готина машинка, втората.
Оранжевката обаче май не ги пържи, а ги пече?
Виж целия пост
# 357
Я, ква готина машинка, втората.
Оранжевката обаче май не ги пържи, а ги пече?

Да, пече ги.
Виж целия пост
# 358
Я, ква готина машинка, втората.
Оранжевката обаче май не ги пържи, а ги пече?

Да, пече ги.

Демек, здравословни. Joy
Виж целия пост
# 359
Честно, не знам как ще са печени. Все пържени съм яла. Ще взема да купя едни замразени да опека, да видя как ще се получат  Thinking Яна, попадала ли си на печени чуррос  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия