Искам да кажа ... (114)_20.03-26.03

  • 57 640
  • 856
# 705
Имам пасатотоp, но обикновено я пpавя с обикновен миксеp и винаги се получава супеp. Този път обаче ме хвана мъpзела нещо и pезултатът беше плачевен.
Виж целия пост
# 706
Кажете как се пpави млечна, че яйчната вече я хвъpлих.  Mr. Green

То по пpинцип няма какво да се объpка, но не и ако почнеш да я пpавиш майонезата в кухненския pобот. Консистенцията ѝ беше като на лимонада.

Към 50 бpокеpа едновpеменно ми пишат във ФБ.  Crazy

Една част мляко, две части олио, щипка сол, щипка лимонтузу.

Имам млечен протеин на прах и се чудех дали не мога да го оползотворя за млечна майонеза. Ако ми дойде музата, ще споделя.
Виж целия пост
# 707
Пак ли с пасатоpа? Лимонтузу нямам, даже не съм виждала никога да се пpодава наоколо. С лимонов сок ще стане ли?
Виж целия пост
# 708
Пак ли с пасатоpа? Лимонтузу нямам, даже не съм виждала никога да се пpодава наоколо. С лимонов сок ще стане ли?

Да, Чек, с пасатора и с лимонов сок може. Написах лимонтузу, защото по-бързо става.
Виж целия пост
# 709
Слагам 2 яйца в съдчето на пасатора.300 мл олио, щипка лимонтузу и сол и първо задържам да побелее хубаво и тогава много  бавно вдигам на горе.И с прясно мляко така правя.Става ми.Сами веднъж яйцата ми бяха от хладилника и не стана.
Пооправих по двора разни неща и направих негърче и бонбони от моркови правя.Не съм правила до сега и искам да пробвам преди цветница,ако ни харесат да направя и тогава за почерпка.
Виж целия пост
# 710
Чек, аз така прецаках една доза с лимоновия сок.Първо изтегли пасатора с яйцата и олиото, после прибави лимоновия сок.На мен ми се пресече сместта като ги смесих едновременно.
Виж целия пост
# 711
Соня Васи е била абсолютен turn on, мноооого ми харесва като млада, уникален сексатил и естествено хубава мацка. Heart Eyes
Само едно не ме кефи - не си била дала телефона на Лео Ди Каприо,  м, и що, божеее,  та той е Скорпион, изпуснала е  Blush
Виж целия пост
# 712
Пак ли с пасатоpа? Лимонтузу нямам, даже не съм виждала никога да се пpодава наоколо. С лимонов сок ще стане ли?
Да, Чек, с пасатора и с лимонов сок може. Написах лимонтузу, защото по-бързо става.
Ако не е късно вече, ето рецепта с точните пропорции, а и пише, че е с лимонов сок.
Виж целия пост
# 713
Чек, аз така прецаках една доза с лимоновия сок.Първо изтегли пасатора с яйцата и олиото, после прибави лимоновия сок.На мен ми се пресече сместта като ги смесих едновременно.

Току що го направих и стана. За две секунди беше готово. В началото сложих лимоновия сок, после добавих още.

Обикновена майонеза не правя с пасатор, защото рецептите които съм чела са с цели яйца, а аз искам само с жълтъци. Не ми харесва идеята за вкуса на сурови белтъци в майонеза.

Соня Васи е била абсолютен turn on, мноооого ми харесва като млада, уникален сексатил и естествено хубава мацка. Heart Eyes

Соня беше бонбон. Познавям я от преди закачката ѝ с братя Аргирови, когато всъщност бяхме деца.
Виж целия пост
# 714
Отчет. Simple Smile Въодушевих се и направих много гъста и вкусна майонеза. Сипах в каната на пасатора 100 мл. олио. В друга чашка разтворих 50 мл. протеин на прах в 50 мл. вода. Реално количеството на млечната смес е повече от 50 мл., т.е. не спазих съотношението 1:2. Добавих я към олиото. Издърпах с пасатора, ръснах малко сол и лимонтузу и се получи нещо много гъсто. Може би трябваше да сложа по-малко протеин на прах, но така млечният вкус е добре изразен. Този протеин само го подмятам във фризера, ето че му намерих чудесно приложение. Отдавна го замислях, но вие ме подстрекахте да го направя. Laughing
Виж целия пост
# 715
То ми се струва, че и аншоа или авокадо и олио ако сложа разбия така с пасатора, пак ще стане нещо като майонеза.  Mr. Green Аз така правя песто. Чаша зехтин във висок буркан, до горе натъпквам с босилек, една скилидка смачкан чесън, сол и по същия метод после. Става супер. Аз не харесвам много купешкото песто заради пармиджаното и пинолите вътре.
Виж целия пост
# 716
То ми се струва, че и аншоа или авокадо и олио ако сложа разбия така с пасатора, пак ще стане нещо като майонеза.  Mr. Green Аз така правя песто. Чаша зехтин във висок буркан, до горе натъпквам с босилек, една скилидка смачкан чесън, сол и по същия метод после. Става супер. Аз не харесвам много купешкото песто заради пармиджаното и пинолите вътре.

Така е. Аз съм разбивала много чесън със зехтин, но няма кой да яде подобно творение. Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Ханбал. Много хандбал днес. Големият се разписа няколко пъти, малкият подскача на пейката. След мача изхвърчаме веднага, другият мач с другия отбор е на 40 мин. с кола, а ние имаме 45 до началото. После още един.
Виж целия пост
# 718
а на мен ми се е доял хайвер...установих, че нямаме суровината за тарама. А и главния майстор не си е в къщи.
Днес ровя във фризера за риба, нали е Благовещение...и няма и няма- освен сьомга и риба тон - друго нищо. Ще си изям ушите- онзи ден бшх в рибарскиш район и го пропуснах, че фризерът е пълен с риба. А е на 100 и кусур мили от къщи.
Виж целия пост
# 719
Сбъдваща, само като ви чета програмата за уикенда, и се изморявам Tired Страхотно е, че децата са така запалени по спорта, но на теб не ти завиждам. Всъщност, не знам, ти не се оплакваш, вероятно ти харесва. Но ако аз трябваше всеки уикенд да изкарвам във висене по пейките на спортните зали, щях да превъртя Crazy
Майонеза никога не съм правила, нямам пасатор, а не мисля, че ще стане в робота.

За сметка на това, забърках и аз тортата с халвата, да не остана назад Blush

Много приятна разходка си направихме с дребчо. Баткото излезе с колелото в 11 и оттогава ни вест, ни кост. Току що се прибра и почна да мрънка за плейстейшъна. Явно днес го е писал дъждовен Laughing

Мисия "играчки" бе успешна Peace Два плика с боклук чакат да бъдат изхвърлени, а останалото се събра в купените вчера кутии, даже остана място за играчки на бебето. Освободи ми се един голям шкаф, където смятам да наредя пелени, чаршафи, одеялца и пр. Мнооого доволен bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия