Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На кръстопът съм и не мога да реша лесно

  • 36 038
  • 491
# 480
Той и бащата бил такъв. За съжаление много често децата копират родителите си възприемайки пороците им за нещо нормално. И на свекърва ти не и е лесно. Хем се развежда с мъжа си, хем рискува да види сина си разведен по същата причина. Със сигурност те разбира и би набила канчето на синчето си, но той винаги ще си е неин син.
Виждам, че не искаш да се разделяш с мъжа си. Не го прави, ако не си готова. Назрее ли момента, ти ще го почувстваш и ще го направиш. Пожелават ти да живееш в хармония със себе си и да си щастлива.
Виж целия пост
# 481
Слава Богу, че този тип отношения не са "типични" за популацията, а са характерни за определени хора само. Нито мъжете са "такива", особено по цял свят. Наистина много се радвам за това. Animal Smile Cat
Аз по подобен начин не бих живяла. Надявам се и децата си да съм научила на това, да не се примиряват с подобни комуникационни дупки, особено вкъщи.
Виж целия пост
# 482
Продължава да ме лъже... Не разбирам, лъже ме и ми се подсмихва все едно съм лунатичка...

На доста повече години съм от теб и съм работила доста с  мъже. На различна възраст и с различен икономически статус. В едната фирма дори бях единствена жена.

Почти всички съм ги виждала да изневеряват, дори такива които видимо изглеждат много влюбени и загрижени за семействата си. И жените им се кълнат че техните фуста не са поглеждали, и ако ги хванат как ще ги изритат. Wink
Само за един от  малкото за които не знам /а и не мисля че е / изневерявал, съм се чудила  на жена му как го търпи. Толкова досаден, стиснат и контролиращ че тя е на ръба на силите си. Иначе той не пие, не  бие, не изневерява,  не вземане наркотици и дори  пуши.

Та мъжете /повечето/ наистина не приемат изневярата като нас. Те следват максимата и на калъп да ги хванеш да отричат. Казват това което си мислят че искаш да чуеш, т.е това което ще им спести разправията в момента. Дори и да има сериозна друга пак може да отричат докато не се убедят че са се хванали за клона и той е достатъчно стабилен.
Та с две думи - ако са склонни да си признаят, значи за тях тази връзка е приключила. Ти това ли искаш да разбереш? Единици са случаите в които им струпаш доказателствата та да си признаят, да молят за прошка и след това всичко да е цветя и лИбов. А и следите от счупването остават. Мъжете са като децата, не обичат да им навираш в очите грешките.  
Вече си му дала да разбере че знаеш. Сега разбери ти какво искаш. Така че на теб да ти е добре и действай в тази посока. Дали ще го напускаш или ще сплотяваш семейството си- с блага дума ще ти е по- лесно.

Весели или поне спокойни празници празници,

И да, знам че на ССФ мъжете са изключения!   Laughing
Много вярно   Peace По-точно не можеше и да е казано  Simple Smile
Виж целия пост
# 483
Здравейте на останалите в темата ми Simple Smile случиха се толкова много неща,че не знам откъде да започна.
Все още не съм взела окончателно решение. Днес говорих по телефона с момичето с което се е виждал и е водил в апартамента. Наистина не са спали заедно,но това няма вече толкова значение. Има значение това,че той лъга и сменя версиите много пъти... За въпросната смучка момичето е различно от това, тя каза че е прекъснала контакт с него щом е почнала да го опознава и да разбира за лъжите му - как нямал връзка, кяк щял да живее сам в апартамента и т.н...
Споделих преди няколко дни със майка му, не за друго а защото тя се разделя с мъжа си поради подобно поведение ( там е много по-зле ситуацията). Говорехме си много като приятелки, неща които не съм предполагала че ще чуя от нея. И така тя ме посъветва да съм спокойна и че ме разбира изцяло понеже е минала през това. Тя говори с него - мъжа ми. Не е споделяла какво аз съм и казала, просто е ибяснила ситуацията между нея и баща му и как възпитанието на баща му е повлияло върху него и ако не иска и той да изгуби семейството си да се стяга. Аз не мога още да простя, не мога да му вярвам не знам дали го обичам. Мноооого ми е трудно да дам ли шанс .... Знам със сигурност не съм и аз идеална,но не бих си търсила внимание извън семейството и после да лъжа и мажа човека до себе си...
Ако ще даваш шанс използвай времето да се подготвиш за независимост. Това ще ти е най-трудно, но е задължително. Имай си едно наум, намери си подходяща за теб работа. И не е вярно, че всички работодатели ще те отхвърлят защото си с малко дете. Организирай си живота без него докато сте заедно. Така или иначе това ще тегне над отношенията ви. Ще се появи мнителността. Дали със или без причина тя ще я има и ще изяде отношенията ви
Виж целия пост
# 484
Има ли някой, който да е на мнение, че е постижимо да се възстанови приключила връзка?

Общува ми се с човек, който е готов на такъв подвиг.

Simple Smile))))))


Аз не бих си го причинила, особено ако връзката се е разпаднала заради изневяра,проблеми с алкохола или хазарт.

Но имам пример от позната, която след изневяра прибра обратно мъжа си и му роди второ дете. По нейните думи,човекът се е изправил и си е признал,че е направил голяма грешка. Сега са си добре двамата.

Авторке, толкова сте млади, с мъничко детенце, а този твоя е тръгнал по наклона. Това ще продължи и занапред. Решението е твое дали останете заедно и колко. Но от тук насетне,започвай да се подготвяш,момиче. С намиране на работа, и най-вече заделяне на парички. Сподели с близък човек, можеш да получиш и други съвети, но се подготви.Следващият път нервите ти може да не издържат, а и не е нужно да понасяш всичко това, защото ще се съсипеш.
Виж целия пост
# 485
Има ли някой, който да е на мнение, че е постижимо да се възстанови приключила връзка?

Общува ми се с човек, който е готов на такъв подвиг.

Simple Smile))))))


Аз го направих и до какъв извод стигнах? Върнах си не жената с която се разделихме, а спомените. При това, хубавите спомени ги приех с радост, а с лошите не успях да се справя.
Виж целия пост
# 486
Хич не му се връзвай на твоя, че той си имал нужди, а ти видиш ли не му ги задоволяваш по 3пъти на ден, и той горкичкия трябва да си ги задоволява с чужди фусти. Това са пълни глупости.
    Според мене той или копира поведението на баща си, или страда от някакви комплекси, и изпитва потребност непрекъснато да доказва пред себе си, че и пред приятелите си вероятно, колко е Голям Мъж. С това може да се обясни и лошото поведение спрямо тебе на моменти. Един вид си повдига самочувствието, тъпчейки те. Това говори и за някаква вътрешна несигурност, която изпитва.
    За изневярата не си признава просто защото не иска да те загуби. За това говори и факта че иска и още едно дете. Вероятно и те обича, като това обаче не променя факта за лошото му поведение. Чувствата и поведението са 2 различни неща, и не винаги вървят ръка за ръка. Дори и най-големите егоисти обичат, въпреки че не си мърдат и малкия пръст за да го докажат.
    За изневярата не очаквай и извинение. Предвид че не му е и първата, той най-вероятно изобщо не съжалява, за да се извинява. Единственото за което вероятно съжалява  , е че сега му се налага да лъже и да маже. Предполагам че е от типът мъже, според които щом не знаеш за изневярата , то тя за теб не съществува, и това им дава зелена светлина да продължават, криейки се и лъжейки разбира се. Един вид - Всичко за което не знае жената, все едно не се е случило. Като под изневяра визирам и опита, намерението  за такава, без значение дали се е осъществила. Аз лично не бих се доверила особено на обясненията на обектите на намеренията му, т.е. на въпросните 2 момичета с които си разговаряла. Повечето също биха отричали докрай, от страх да си нямат проблеми със тебе, или в последствие пък с него. Че после може да се разиграе и - Ти , курво долна, как можа да кажеш всичко на жена ми?  Twisted Evil
    Това е моят поглед върху ситуацията, къде от наблюдения, къде от личен опит. Може би и ти ще откриеш някаква истина във всичко това, а може би не.
    Искрено се надявам само да е имало ефект от разговорът с майка му и на момчето поне малко да му дойде акълът в главата. Peace
   И един съвет от мене, в случай че се откажеш да го напускаш. Не ти познавам човека, и не знам до колко би могъл да се поддава на чуждо влияние,  ама ти хубаво се огледай с какви хора общува, и дали някой от тях не поощтрява отвратителното му поведение.
  Ако има човек около него, който ежедневно да му набива как видиш ли вече е мъж под чехъл защото трябва да гледа детето, или как бачка като луд за да му харчи жената парите, или коментари от сорта - не си давай парите на жена , че ще похарчи всичко за козметика и глупости,  ще трябва да вземеш някакви мерки.
   На мене лично, точно такъв проблем ми беше дошъл до главата, че и доста време ми отне докато се светна за какво иде реч. После се наложи да приложа правилото „разделяй и владей“ и всичко се оправи. Знам че звучи гадно, и никога не съм си представяла че ще ми се наложи да се намесвам така грубо в приятелствата на мъжа ми, но вариантите бяха или това, или да късам и хвърлям.
Виж целия пост
# 487
Много полезно мнение, geizer, дано авторката се замисли.
Виж целия пост
# 488
Аз ако имам син и аз така ще го уча. Щом си ги е изкарал, няма да ги дава. Нали я храни и издържа, сега и пари за кафета да и дава, че и детето да гледа тя да пие кафе. Ако работи и тя разбирам да си делят задълженията в къщата и по детето. Но щом тя не работи нейната работа е това

anōmalía:dizzy_face: ти да не си мъж от този тип като мъжа на авторката?
Или верно нещо не си съвсем добре??

Авторке, усещам, че си "мека Мария" и че с един разговор разбираш гледната точка на другия и си готова да простиш, ОК, но защо когато ти имаш перманентен проблем и искаш да поговорите, даже не те изслушват. Само гледай да не допуснеш грешката да направите второ бебе, защото мъжът ти едва ли ще се промени коренно, и тогава е ти е още по-трудно.
Аз малко се чудя, предвид че не те зачита особено и че ти изневерява, и се чудиш дали да го зарежеш,откъде това желание почти всеки ден да спиш с него, но явно е от младостта, все пак ползвайте презервативи, за да не се вайкаш по-късно. Подкрепям те, имаш морално право в случая да не си като употребявана вещ, която има само задължения, но не и права.
Виж целия пост
# 489
Случайно попаднах на темата и мога да ви кажа,че преди месеци се разведох с мъж, абсолютно същият като този на авторката. Заедно бяхме цели 17г, от които 9 женени. Имаме 2 деца. Този тип хора не са създадени за семейство. Моят бивш толкова се надявах,че ще се промени към добро,но не все по-зле ставаше. Аз изцяло се грижех за децата, чистих, оправях къщата, плащах сметки, пазарувах и тн...Той всичко, което правеше се състоеше да си попие водата от пода в банята след като се изкъпе и понякога да оправи леглата. Понякога пазаруваше или готвиши...но рядко. Нито обръщаше внимание на децата, нито нищо. Само телефон, телевизия..срастнал с дивана. Сумати години не работеше или работеше временни работи за кратко, от известно време работи,но сезонно зимата с извинение за думата пърди на дивана и си живее живота. Това са хора,които мислят и обичат само себе си. Задоволяват собствените си нужди, обичат свободата и купоните. Не обичат задълженията, натоварванията, отговорностите...Не обичаше да общува. Дори като децата попорастнаха и аз започнах работа пак всичко аз правех. По цели лета гледахсама децата. Той все уж беше много зает. Не можете да си представите колко нерви и сили ми е коствало да остана с такъв човек с години. Два пъти го гоних за по няколко месеца и той после се връщаше. Добре,че бяха родителите ми да ми помагат. Сега вече не издържах и се разделихме. Окото не му мигна отиде си и си заживя с друга. Ако искате ми вярвайте, но камък ми падна от сърцето. Та аз се справям сега пак с всичко сама, но просто го няма онова лежащото на дивана, което ме съсипваше. Децата и те не усещат липсата на баща си, защото те никога не са получавали почти никакво внимание от него. Много се чудя дали се държи така с новата жена сега,но сигурно да. Това е мъка. На времето като се запознахме и аз ходех у тях виждах как той само си лежи и майка му само го лигавеше и му сервираше яденце на тепсия. И тя рабоеше, той не. а беше на 25г. Ето...всичко се отразява...на такова поведение е научен и никога няма да се промени. Радвам се, че приключих с този човек. Авторке, съветвам и теб да направиш същото...ще ти олекне много!!!
Виж целия пост
# 490
Та аз се справям сега пак с всичко сама, но просто го няма онова лежащото на дивана, което ме съсипваше.

Самата истина! Авторката трябва да се върне на работа, за да разбере, че е така.
Виж целия пост
# 491
Авторката отдавна майче изостави темата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия