Включете се в кулинарното предизвикателство на София Мел и BG-Mamma!
Разгледайте богатата селекция от продукти на София Мел и споделете до 4 януари 2018 г. своята рецепта за любима питка, баница, тиквеник, сладкиш или друга вкуснотия, която приготвяте за коледните празници. Може да участвате както с публикувана рецепта, така и със снимка на приготвени от вас печива. Всеки потребител, който изпълни едно от условията за участие, ще се включи в нашата томбола за 5 бр. подаръчни комплекти.
1кг София Мел Класик
1кг София Мел Екстра
Престилка
Ръкавица
*Всеки потребител има право да публикува неограничен брой рецепти или снимки в една публикация. Участието с повече от 1 рецепта или снимка НЕ повишава шансовете за спечелване на награда от томболата. Всеки участник може да участва в Играта само с един потребителски профил. Един участник може да спечели само една от обявените награди.
Здравейте
Ето и нашата любима погача за Бъдни вечер:
Дъщеричката ни също се включи в приготвянето й
Необходими продукти:
3 ч.чаши топла вода,
1/2 кубче мая,
1 ч.лъжичка захар,
1 ч. лъжичка сол,
1 кафена чашка олио,
около 1 кг бяло пшенично брашно.
Приготовление:
Маята се размива в 1 чаша топла вода. Към нея се прибавя захарта и 1-2 с. л. брашно. Получената смес се оставя на топло за 20 минути, за да втаса (чашата се покрива се с кърпа).
След това в голяма тава се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипва топлата вода с разтворената мая и захарта, олиото, солта и останалото количество топла вода. Замесва се меко тесто, което може да се раздели на две топки. От едната топка се прави погачата, а другата топка се използва за украсата - правят се фигури: плодове, цветя, кръст, агънца (под формата на малки топчици). След като втаса погачата се премества в тавата, в която ще се пече. Украсява се. Пече се в предварително силно загрята фурна. По време на печенето температурата се намалява до средна - 180 градуса. Добре е да се използва фурна с вентилатор.
Да Ви е сладко!