Работа, CV-та, HR-и, съвети - 62 -ра тема

  • 59 054
  • 758
# 105
Корпоративна фирма в сферата на авиацията. 3 месеца предизвестие е стандартния договор.
Виж целия пост
# 106
Аз търся служители за 
заведение в кв.”Манастирски ливади” гр. София на позиция сервитьор и готвач топла кухня. Предлагаме гъвкаво работно време , отлични условия за работа , твърда надница + % от оборота . 2/2 от 10.00 до 22.00ч и от 12.00 до 0.00ч. Обаче хора няма, имам доста опит като Човешки Ресурси, но такова чудо никога не е било. Ако някой има идеи къде бъркаме нека пише.
Иначе предлагаме си реален трудов договор с осигуровки, работи се на 2/2 като на всякъде: изпълняваме финансово поетите ангажименти + процент от оборота и т.н.
Виж целия пост
# 107
Повечето младежи са на морето, а студентите - по родните си места. Лятото трудно се намират хора за сервитьори/ки, зависи и от заплащането, което предлагате.  Peace
Виж целия пост
# 108
Не е само това. Моя приятелка с известно и оборотно заведение в центъра също търси от много време и е мисия невъзможна. Целогодишно. И аз не го разбирам, защото за човек без опит са добри пари. Даже вече не подбира и възраст, само да намери читави хора...
Виж целия пост
# 109
При нас е същото, заплащането е твърде високо за хора без опит, но въпреки това младежите са несериозни идват един ден на другия пристигат директно от дискотека и т.н. С готвачите също е трудно, ако въобще се намерят, искат да готвят каквото си могат и за предпочитане за обедно меню да готви някой друг ...
Виж целия пост
# 110
Откога на сервитьор с 12часова смяна се плаща за опит??
Виж целия пост
# 111
Откога на сервитьор с 12часова смяна се плаща за опит??
Това не го разбрах.
Виж целия пост
# 112
Gal идеята  е че те идват да се учат първият един месец, а получават колкото тези с опит.
Виж целия пост
# 113
Gal идеята  е че те идват да се учат първият един месец, а получават колкото тези с опит.

Че защо да взимат по-малко? Ние като наемаме хора не им плащаме по-малко за това че ги обучаваме, плащаме им реалната сума за която сме ги наели. Сметнали сме си го този разход предварително и пак сме на печалба
Виж целия пост
# 114
Gal идеята  е че те идват да се учат първият един месец, а получават колкото тези с опит.
Съмнявам се, че докато се учат, сервират и стоят на крак наполовина на 'опитните'. На сервитьор не му се плаща за опит. Плаща му се да носи чаши и чинии, а това, макар да не е като мъкнене на чували с пясък, пак е физически труд, и то по 12 часа.
В големите чужди вериги смените са по 6 часа и не ги вълнува дали идваш от дискотеката, стига да можеш да си вършиш работата, хем не плащат хиляди за непълен ден. Млади хора има колкото щеш в София, изглежда са избрали да работят на друго място, което е с по-добро съотношение натоварване-заплащане, отколкото при вас. За мен лично доста видове работа са по-добри от 2 последователни смени по 12 часа хвърчане с подноса, работа с пари и с клиенти и материална отговорност.
Казвам го с добри чувства.
Виж целия пост
# 115
При нас е същото, заплащането е твърде високо за хора без опит, но въпреки това младежите са несериозни идват един ден на другия пристигат директно от дискотека и т.н. С готвачите също е трудно, ако въобще се намерят, искат да готвят каквото си могат и за предпочитане за обедно меню да готви някой друг ...

Санчето, само като тема за размисъл, ако искаш недей да отговаряш. Осигурявате ли ги на реалните заплати, плащате ли премиални ставка за извънреден труд, имат ли регламентирани почивки по време на работната смяна, могат ли спокойно да ползват отпуск и болнични? По мое мнение, все повече хора се научиха да си търсят правата и мисля е крайно време работодателите да започнат да четат и прилагана КТ. Също така, казваш млади хора, значи голяма конкуренция са ви кол-центровете, а там допълнителните придобивки могат да бъдат сериозни. Много е важен и колектива и отношението на началниците. Обикновено, дори и на едно интервю, доста от кандидатите могат да преценят микро-климата и да направят изводи.
Надявам се, да съм дала някоя добра идея...
Виж целия пост
# 116
...... могат ли спокойно да ползват отпуск и болнични? По мое мнение, все повече хора се научиха да си търсят правата и мисля е крайно време работодателите да започнат да четат и прилагана КТ.

Точно пък в заведенията, спокойно ползване на болнични....надали. Планирани отпуски - да.
 Но болнични през седмица..., когато всички смени са планирани и ако се наложи, някой трябва да поеме и твоята смяна. И къде отиват тогава КТ и регламентираните почивки? Или може би трябва да плащат още една заплата за да стои някой стенд бай и да покрива.... newsm78 То затова и текучеството е голяма и хора няма...
Виж целия пост
# 117
То във всяка една организация, ако хората не са достатъчни, или пък са много тясно специализирани, болничния може да е проблем за колектива, в смисъл, натоварват се и/ или се претоварват други хора. Но тъй като всички сме хора и на всеки може да се случи, работодателя трябва да има подходящи варианти за реакция. Например, може лично да замества отсъстващия човек или да преразпредели задачите, така че той самия да поеме задачи, а тези на липсващия човек да се поемат от други колеги, на които работодателя е освободил време. Или поне най-малкото, трябва да има подходящо отношение, в такива ситуации...
Виж целия пост
# 118
JoyЗдравейте, включвам се в темата с глупав въпрос. Има ли някой изкарал стаж в Сосиете Женерал Експресбанк? Въпросът ми е свързан с пращането на СВ. В сайта е упоменато да бъде на английски, но в обявата, която съм харесала аз няма такова изискване. И сега се чудя как да постъпя. Простете за глупавите ми мисли, просто съм студент в търсене на стаж и леко съм изперкала вече Joy
Виж целия пост
# 119
Мисля, че можеш да пратиш и на български, и на английски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия