Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Покупка на ремонтирано СС за собствено ползване

  • 3 218
  • 41
Някой купувал ли е ремонтирано и  СС не за даване под наем, а да живее в него?
Доволни ли сте  от основните неща по ремонта (ВиК), ел.мрежа, баня подови настилки? Успяхте ли да продадете обзавеждането, ако не ви е харесало?
Виж целия пост
# 1
Аз, частично ремонтирано. Отчасти ми харесва - банята е нова, но например няма бойлер (блокът е на ТЕЦ). Не ми харесват тоалетното казанче, батерията на душа и тази на мивката. Закачалките също и други аксесоари - няма една етажерка за шампоани и сапуни например. Ще сменям и слагам допълнително. Не са ми оставили достатъчно резервни плочки. Иначе са налепени добре, и цвета е подбран - поне по мой вкус. Вратата не ми хареса и я смених - освен на цвят, имаше проблем и със затварянето, обаче го открих като се нанесохме.

Сменяни са тръби в банята и личи по качеството на водата - не се изисква да "източвам".

Ел инсталацията е добре, не ми допада разположението на някои контакти и малко по малко ще ги преместя. Ел таблото при всички години и ремонти така и не са го сменили, но се радвам, защото ще ми го смени майстор, на когото имам доверие, а не да се чудя отнякъде ще бие ли ток.

Едната стая е наскоро "ремонтирана", обаче не ми харесва. Первазите на паркета са  лошо сложени и са най-евтините, ще ги сменям. Паркетът е среден клас, така че засега съм доволна. Под первазите знам, че стените имат изронено и трябва да се замаже. Таванът също трябва да се поправи на няколко места. Слаган е латекс, но без да се замаже и грундира добре и на няколко места паднаха люспички. Цвета не ми харесва също, ще пребоядисам догодина.

Дограмата на спалнята е добре, на хола с усвоена тераса - не бих избрала точно такава, но става. В смисъл - едно отваряемо крило само, не ми харесва, че е сложено по най-лесния начин прозореца да почва от тавана. Корнизите не ми харесват и ще ги сменя.

В кухнята са правени ремонтче по ремонтче - мивката ми е неудобна, мястото за пералнята не е удобно, разпределението шкафове-плотове-абсорбатор с място за печка не ми харесва. За щастие в тази част няма скорошен основен ремонт да ми го слагат в цената и ще го направя както искам.

В остъкления балкон е изнесен радиатора на парното заради дразнещото разбиране, че трябва да е под прозорец. В резултат се губи топлина и ще го върна на старото място.

От обзавеждането и техниката - продадох всичко. По-старите неща просто ги изхвърлих, не ми се занимаваше. Тези, които бяха здрави и изглеждаха нови ги разкарах постепенно, за няколко месеца. Не се вземат кой знае колко пари, но все е нещо. Мебелите не бяха луксозни, бяха просто здрави, някои правени по поръчка, но пак се продават доста евтино.

Плюсове - нанесохме се бързо и не ми се наложи да плащам едновременно заем и наем. Можем да ремонтираме малко по малко каквото не ни харесва, имам време да преценя кое ще ми е удобно и кое не. За банята съм облекчена, защото отнема доста пари и няма вариант да живея там, докато се прави.

Минуси - дори ремонтираното наскоро, има много неща, които поправям рано или късно. Всеки човек си има вкус и представа за удобство, затова е трудно да се намери хем изцяло направено, хем точно по вкуса ти.
Виж целия пост
# 2
Какво е "СС"? newsm78
Виж целия пост
# 3
Старо строителство. Какво се разбира под "старо" - някои разбират преди 2000 година, други преди 1989 г., а за трети всичко над 5 години е старо.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за уточнението. Peace
Виж целия пост
# 5
Миналата година купихме апартамент СС, водеше се в добро състояние.
Коридор на ламинат, кухня и едната спалня на теракот, две спални на мокет. Сменени дограми, баня и отделна тоалетна  ремонтирани.
Крайният ефект: изкъртихме всичко. Впоследствие лъснаха и разни дефекти: старата ПВЦ дограма се беше деформирала, духаше. В банята бяха сложили нов таван от гипсокартон, който разкъртихме заедно с всички плочки и се откри много сериозен теч от съседите отгоре.
В целия вход е спряно парното, та преправяхме ел. инсталация, за да може да понесе натоварването на климатици, бойлери и пр.
Вероятно това щеше да ни натъжи, ако не го купихме с идеята, че махаме всичко и правим основен ремонт.

Виж целия пост
# 6
Харесах един апартамент ремонтиран и обзаведен с добре изглеждащи чисто нови мебели за под наем. Естествено това се отразява стабилно на цената. Само че аз търся  за собствена употреба и мебелите, както и някои преустройства,  не ми харесват - не само като визия, но най-вече като функционалност. Ако трябва да му направя ремонт отначало ще ми дойде прекалено скъпо. Притеснявам се и дали неща като тръби, ел.инсталация са изпълнени добре, защото ако стигна до начално къртене просто няма никакъв смисъл.
Виж целия пост
# 7
Ако цената е висока и отразява направените подобрения, аз не бих го купила. Честно казано, наличието на мебели тип "Виденов", изобщо няма да ме накара да извадя пари отгоре. Също така, ако подобренията не ми харесват, директно ги слагам с нулева стойност в образуването на крайната цена.
Ако ремонтите не са направени като хората, или са правени с цел да замаскират по-голям проблем (както беше в случая с нашия таван), то тогава по-добре човек да си купи гробница и да си я оправя. В нашия случай ни спаси единствено това, че бяхме гледали апартамента 8-9 месеца преди това, бяхме му видели всички течове и кусури, знаехме, че от много време виси на пазара и влезнахме в преговори с оферта с 10 хил. евро надолу.
Преди 10 години купихме други имот, тип "гробница". Беше в потресаващо състояние, вкл. капани за мишки в кухнята. Обсъждайки с една приятелка колко е гнусен, тя ме посъветва: Какво значение има дали ще го изриваш чист или мръсен? С тази разлика, че за удоволствието да го изтърбушиш чист, ще си платиш и съответната цена.
Та накратко: опитайте да оферирате, приспадайки разходите за всичко, което ще трябва да се маха/руши/преправя. Ако се навият, супер. Ако не, търсите друг.
Виж целия пост
# 8
Апартаментът е от 70-те на хубаво място за даване под наем и ремонтът е направен точно с тази цел. Едва ли ще се съгласят на голямо намаление на цената, тъй като ако се купи "за инвестиция" ще е перфектно. Усвоена е голяма прекрасна тераса пред две стаи, а аз бих я запазила (помещенията не са малки и няма нужда от такова разширяване), оригиналната кухня е направена на баня, което ме притеснява, от гл. т. изолация и евентуални течове, които може да се причинят на съседите при кофти ремонт. Мебелите не са Виденов, но категорично не стават за мен. Май наистина не си струва, защото ще трябва да започна съвем от нулата, а са калулирани едно 25-30 К евро отгоре, заради ремонта.
Виж целия пост
# 9
При такива сериозни преустройства като подмяна на предназначение на помещенията, не бих го купила. Първо, че не е особено законно и вероятно няма разрешение за това, второ, че един Господ знае как са правени хидроизолацията, ВиК и пр.
Виж целия пост
# 10
Както го описваш - в никакъв случай! Съмнявам се да имат одобрени проекти, местене на баня, усвоена тераса - сигурно са целели възможно най-много вътрешно пространство за даване под наем.
Виж целия пост
# 11
Ако цената е висока и отразява направените подобрения, аз не бих го купила. Честно казано, наличието на мебели тип "Виденов", изобщо няма да ме накара да извадя пари отгоре. Също така, ако подобренията не ми харесват, директно ги слагам с нулева стойност в образуването на крайната цена.
Ако ремонтите не са направени като хората, или са правени с цел да замаскират по-голям проблем (както беше в случая с нашия таван), то тогава по-добре човек да си купи гробница и да си я оправя. ...

Та накратко: опитайте да оферирате, приспадайки разходите за всичко, което ще трябва да се маха/руши/преправя. Ако се навият, супер. Ако не, търсите друг.
Подкрепям напълно, стойността на такива подобрения е 0, че може и отрицателна, ако се налага повече разбиване отколкото е било оригинално (например е имало открит балкон, а сега е остъклен и трябва да се сваля старото остъкляване).
Като цяло е трудно да прецениш защо са били правени тези подобрения, когато оглеждаш за купуване. Затова и аз предпочитам гробница и сами всичко да си правим, въпреки всички ядове и грижи по един ремонт.

Относно местенето на банята в кухнята - и двете са сервизни помещения, но все пак и аз бих се притеснявала. И по каква причина са го направили? И ако е за даване под наем, защо е на пазара за продажба?

TafTaf, като те чета, наистина ще трябва да изринеш всичко и да започнеш отначало, въпреки че е ново. И имй предвид, че понякога едно дребно наглед нещо за подмяна/оправяне води след себе си един куп едри неща, за които не си и помисляла дори. Единственият плюс на такъв вариант е този на Весела Николаева - да влезеш веднага и да не плащаш наем - ако нямаш такава необходимост, не си струва, според мен.

 
Виж целия пост
# 12
аз бих купила старо строителство, не гледам мебелите, т. е. ако има мебели, бих се пазарила да е без тях и да свалят цената. Гледам мястото на жилището, етаж, изложение, разпределение. Ако ми харесва го купувам. След това ремонт.  Колкото за обзавеждането всичко се продава като регулирате цената.
Всичко почти може да се прави  с повече или с по-малко пари.
Виж целия пост
# 13
Ние като търсихме преди 1-2 години всичко “ремонтирано” не беше по вкуса ни и сега като гледам нашия ремонт само контактите са ни като цена на цялата стая на “ремонтирани”. Просто беше ужас. Става дума не за инсталациите, а настилки, стени, врати и разбира се кофти евтини дограми. Обзавеждането е без коментар. Затова тази разлика в цената (10-15 000 евро) много трудно е оправдана. Даже смятахме, че от катакомба стари врати, настилки и дограмадо добра основа ни излиза 15 000 - 20 000 лв, но знаеш какво влагаш и точно по твой вкус.
Виж целия пост
# 14
Ние ще продаваме сс. Ще гледаме да е максимално "готово за ремонт" - т.е. с дограми, на замазка, даже оправена ел. инсталация и силов контакт в бокса, ако желаят да си правят нещо там.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия