За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 528
  • 736
# 645
взех една опаковка шпроти, пушени са, доста силно миришат.
мъжът ми не иска да ги яде така.
давайте идея какво да ги правя?...

единствено измислих да ги намачкам и да ги вложа в дом. сос, ама само сос не стига, ще трябва и паста или ориз...

някакви други лесни и бързи идеи?... newsm78

Умирам за шпроти, ей така без нищо ги унищожавам! Heart Eyes


Две идейки:
http://bg-mam.ma/p/970711/34824981

Слагам изчезналата снимка на салатката под сандвича:


Виж целия пост
# 646
Лабрекс, благодаря, ама ми е пипкаво...
може да ги намачкам и да ги объркам с майонеза или свежо сирене и да го оставя да си го маже на хляб.
по-приемливо ми се струва  Mr. Green
Виж целия пост
# 647
От къде мога да си купя фуния, която се слага на месомелачка?
Решила съм да правя наденици, имам стара месомелачка. Мога да купя смляно месо, но нямам идея как да го напълня.
Виж целия пост
# 648
в железариите има. Но по-добре си купи месо и помоли да ти смелят „в много месарници го правят, да не кажа всички“
Виж целия пост
# 649
Да, ще го смеля, но после как да го напълня смляно? Минавам го пак през месомелачката ли?
Виж целия пост
# 650
Да, ще го смеля, но после как да го напълня смляно? Минавам го пак през месомелачката ли?
Да ,махаш ножа само.Още ми се търкаля ръждясала една фуния за месомелачка,стара.За изхвърляне е , не знам къде можеш да намериш да пасва на машинката за месо.Освен да ти направи някой  от тенеке ,ламарина тънка.
Виж целия пост
# 651
От къде мога да си купя фуния, която се слага на месомелачка?
Решила съм да правя наденици, имам стара месомелачка. Мога да купя смляно месо, но нямам идея как да го напълня.
Освен в железариите,се сещам и за едно магазинче(дано го има още,че от две години не съм ходила точно там)в което продаваха направени форми всякакви и фунии-тръгваш от Женския пазар в посока площад Възраждане,по левия тротоар.Малко след Пиротска(там е затворена улицата и е паркинг)има маг.за платове,дюшеклъци,тенти,и веднага след това е въпросния дюкян...
Виж целия пост
# 652
Ще пообиколи днес, дано намеря Simple Smile
Виж целия пост
# 653
Фуния за пълнене на месо си взех от магазин за домашни потреби. В тази връзка да попитам какво месо е подходящо за луканки? Мислим да вземем от месарница и да помолим да ни го смелят, но хич не знам в какви пропорции да бъде свинското и телешкото и какво да бъде - бут, плешка, шол, сланина или някакво друго? Мислим горе-долу в пропорции 70% свинско и 30% телешко да бъде. Ще съм благодарна за някакъв ориентир да ми дадете.
Виж целия пост
# 654
От къде мога да купя крем тартар (cream of tartar) за сладкарска употреба? Или пък може би да го заменя с нещо?
Виж целия пост
# 655
Авалон, Правилно мислиш, 70 на 30 е добре но може и 50 на 50 да направиш
Шол е хубаво, но ще ти дойде по-скъпо.
с бут става достатъчно добре. Ако свинското ти не е много мазно, може да сложиш и килограм сланина
Аз така направих преди месец- девойката купила обезкостен бут, но беше доста сухо и сложих килограм сланина.
изсъхнаха за две седмици вече ги ядем
Виж целия пост
# 656
От къде мога да купя крем тартар (cream of tartar) за сладкарска употреба? Или пък може би да го заменя с нещо?

За какво ти трябва?
Виж целия пост
# 657
От къде мога да купя крем тартар (cream of tartar) за сладкарска употреба? Или пък може би да го заменя с нещо?
Купих от Арома Хаус и още от една сливенска фирма си поръчах и ми го пратиха. С нищо не се заменя.
Виж целия пост
# 658

От къде мога да купя крем тартар (cream of tartar) за сладкарска употреба? Или пък може би да го заменя с нещо?


В руските форуми препоръчват да се замени с други хранителни киселини - лимонена, ябълкова, винена. С лимонтозу съм замествала. Всъщност зависи къде ще го използваш. Цитирам Pety:
Цитат
Крем от тартар може да се замени, но зависи за какво ще го използваш.
Ако го използваш за белтъци , например да правиш целувки го земени със сок от лимон.
Ако го ползваш за захарна глазура, можеш спокойно да го пропуснеш.
Ако го използваш за бисквити/сладки заместваш с бакпулвер.

Да добавя и линкове:
https://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating … am-of-tartar.html

https://www.wikihow.com/Substitute-Cream-of-Tartar
Виж целия пост
# 659
Авалон, Правилно мислиш, 70 на 30 е добре но може и 50 на 50 да направиш
Шол е хубаво, но ще ти дойде по-скъпо.
с бут става достатъчно добре. Ако свинското ти не е много мазно, може да сложиш и килограм сланина
Аз така направих преди месец- девойката купила обезкостен бут, но беше доста сухо и сложих килограм сланина.
изсъхнаха за две седмици вече ги ядем
Примерно на 10 кг свинско ако взема 9 кг бут и 1 кг сланина добре ли е? А телешко примерно 3 кг какво е подходящо да се вземе? 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия