За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 527
  • 736
# 660
Здравейте. Намира ми се една опаковка кондензирано мляко от Березка, в кафява опаковка много гъсто и сладко.
С крема и тяхната торта не ми се получи, но искам да го ползвам за някакви сладки може би.
Може ли някаква идея и има ли нещо особено при ползването? Да не би да се разтопява някак предварително, че затова да не ми се е получил крема?
Виж целия пост
# 661
Да ме пита човек защо, но преди доста време съм купила бурканче с коктейлни череши. Срокът на годност им е изтекъл преди месец. Снощи ги отворих, бомба са. В какъв сладкиш мога да ги вложа, че да не идат на боклука?
Виж целия пост
# 662
Да ме пита човек защо, но преди доста време съм купила бурканче с коктейлни череши. Срокът на годност им е изтекъл преди месец. Снощи ги отворих, бомба са. В какъв сладкиш мога да ги вложа, че да не идат на боклука?
Ползват се основно за разкош, нищо им няма и ако не ги ползваш сложи ги в хладилник, издържат страшно дълго време.
Виж целия пост
# 663
Имаше една рецепта за щолен с такива череши.
То ще стане - заший на това копче един балтон.
Ето я
Виж целия пост
# 664
Момичета благодаря за отговорите за крем тартар  Simple Smile
Виж целия пост
# 665
Авалон, Правилно мислиш, 70 на 30 е добре но може и 50 на 50 да направиш
Шол е хубаво, но ще ти дойде по-скъпо.
с бут става достатъчно добре. Ако свинското ти не е много мазно, може да сложиш и килограм сланина
Аз така направих преди месец- девойката купила обезкостен бут, но беше доста сухо и сложих килограм сланина.
изсъхнаха за две седмици вече ги ядем
Примерно на 10 кг свинско ако взема 9 кг бут и 1 кг сланина добре ли е? А телешко примерно 3 кг какво е подходящо да се вземе? 

Бут, или друго чисто месо без ципи по него
 естествено може и шол да купиш
Виж целия пост
# 666
Здравейте
мога ли да направя празнична погача с брашно за баница на София мел ?
Или да не рискувам и да си купя друг вид ?!
Дали ще се надигне питката с него  newsm78
Виж целия пост
# 667
Здравейте, момичета! Нахлувам тук, защото имам нужда от помощ да открия една рецепта, или поне подобна. Преди седмица, две, докато обикалях Гранд Мола, попаднах на една благотворителна кампания. Събираха се жълти стотинки, със събраната сума ще бъдат закупени два кувиоза ( обеснявам с подробности, защото може някоя от вас да е била на щанда). Включих се с дарение, в замяна на което ми дадоха домашно приготвена курабийка. Въпроса ми е свързан с нея. Беше нещо изключително вкусно и много ми се иска да открия рецептата, или поне подобна. Това, което ми направи впечатление е, че имаше слънчогледови семки, парченца шоколад, самата курабия не беше нито бяла, нито тъмно кафява- нещо средно на цвят. Жената каза, че е приготвена здравословно. Предполагам, че е използвана кафява захар, може би има и овесени ядки, не мога да преценя или някакво брашно, различно от бяло. Не бяха твърди и хрупкави, а по- скоро меки. Та ако някой от вас има рецепта за такива или подобни курабии( защото не е ясно точно какви са), ще съм благодарна да я сподели.
Виж целия пост
# 668
Правя постоянно подобни курабийки.Точна рецепта няма как да дам,з-то всеки път са с различни съставки,но винаги стават вкусни.Ползвам всякакви ядки,сушени плодове,чия,фурми,тахани и бакпулвер.
Виж целия пост
# 669
Благодаря много, ще опитам да импровизирам. Flowers Rose
Виж целия пост
# 670
Здравейте
мога ли да направя празнична погача с брашно за баница на София мел ?
Или да не рискувам и да си купя друг вид ?!
Дали ще се надигне питката с него  newsm78

Брашното за баница е предпочитано за направата на козунаци, добро е.

Момичета, благодаря за идеите. Щоленът ми хареса, но 350-те грама масло ме шокираха леко. Joy Ще послушам Марчева и най-вероятно ще си ги хапна така.
Виж целия пост
# 671
Благодаря много, ще опитам да импровизирам. Flowers Rose
Може да ги сгъстиш с овесени ядки,за аромат ванилия или  лимонова,портокалова кора.
Виж целия пост
# 672
Здравейте
мога ли да направя празнична погача с брашно за баница на София мел ?
Или да не рискувам и да си купя друг вид ?!
Дали ще се надигне питката с него  newsm78
Няколко пъти съм месила точно с Баница на София мел и няма грешка.Поне това дето ползвах.Питка та дрънка.
Виж целия пост
# 673
Мда, за баници обикновено е "силно" брашно, с малко повече глутен от стандартното, така че си е супер за питки и козунаци. Не добавяйте отначало всичкото брашно наведнъж, може и да отиде малко по-малко, но те всички брашна си варират така или иначе.
Виж целия пост
# 674
тези черешки от бурканчето с малко цедено мляко и настърган шоколад си ги представям и се облизвам ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия