Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 96 883
  • 335
# 210
Благодаря на всички за отговорите!  Hug  bouquet

Моля, моля  Wink
На разположение сме   chef
Виж целия пост
# 211
Остава и аз да се престраша, че дъшерята много го хареса / в "Хепи"/ newsm78
Виж целия пост
# 212
Остава и аз да се престраша, че дъшерята много го хареса / в "Хепи"/ newsm78

Само да уточня, че в Хепи се предлагат 2 вида соев сос Кикоман - класически (т.е. със сол) и лайт (безсолен). Не знам кой точно е харесала дъщеря ви, но визуално се различават по капачките на дозатора - класическият е с червена капачка, а лайтът е със зелена.
В магазинната мрежа за момента предлагаме само класическия соев сос и марината териаки, докато лайтът все още не се продава там (само в разфасовки от 20 л за заведенията).
Скоро предстои да пуснем и оцет за суши Кикоман 250мл Wink
Виж целия пост
# 213
Ето как празнуваха дните на Япония в гр. Бялата черква:
http://iliada.blog.bg/hobi/2009/09/14/iaponski-dni-v-gr-biala-ch … dopylnenen.396972
Виж целия пост
# 214
Umami-san благодаря ти   bouquet
Оригами урока и калиграфията ме впечатлиха.
Радвам се, че има такива мероприятия.
Виж целия пост
# 215
А споменахте ли японските палачинки Okonomiyaki?

Правих за първи път преди няколко дена и станаха абсолютно същите като тези, които съм си купувала. Много ми харесват - лесни са, стават бързо и са много вкусни!

Могат да се използват различни зеленчуци. Ето как аз ги направих:

1 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. студена вода
1 лъжица обикновен соев сос
1 яйце
1 тиквичка нарязана на много тънки къси жулиени
1 голям настърган морков
около 2 шепи фино нарязано зеле (Savoy)

В купа първо се разбива яйцето и се разбърква с брашното, водата и соевия сос - трябва да е с консистенцията на течна сметана (или боза Simple Smile ). Добавят се всички зеленчуци. Разбърква се. С лъжица се сипва от сместа в загрято олио и се пържат. Могат да се изпържат индивидуални палачинки или една голяма. Палачнките се правят с дебелина около 1.5-2 см. Слагат се на готварска хартия/салфетки да попие от мазнината.

Сервират се топли със сладък соев сос и майонеза (същата, която се използва и за суши).
(Не съм сигурна, че сладкият соев може да се замени с Терияки както пише в началото на темата. Според мен са доста различни.)

Други зеленчици, които могат да се използват са: грах, броколи, карфиол, кръгъл зелен боб.

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 216
моля някой ако знае как се приготвя ястие с бамбук да ми пусне рецепта на ли4ни.
предпо4итаме пилешко и свинско
Виж целия пост
# 217
Здравейте!

Преди да ви дам рецептата, нека споменен, че бамбукът е много характерен за Тайландската кухня. Всъщност младите "коренчета" са тази част от бамбука, които се използват за човешка консумация, докато зелената част е любима храна на пандите  Grinning
Има 2 основни вида бамбук - обикновен (или натурален) и  горчив. В Тайландската кухня натуралният бамбук първо се вари, а после се приготвя с лют (и то доста  Twisted Evil) сос на основата на чили. Горчивият бамбук пък се нарязва на малки парченца, вари се и се сервира с месо и чили. Напоследък все по-популярен става маринованият бамбук, който се продава в буркани или консерви вече и в нашите търговски вериги.

Ето и обещаната рецепта   chef

Пържено пиле с бамбук

Продукти:
(за 2 порции)

200гр пилешки гърди
100гр Бамбук от консерва
5бр малки люти чушки (чилита)
3 скилидки чесън
около 40гр корен от джинджифил
1 стрък зелен лук
1 с.л. рибен сос
2 с.л. соев сос
1 с.л. ойстър сос
1 с.л. захар
2 с.л. вода
2 с.л. олио

Измийте пилето и го нарежете на дребни хапки. Нарежете също бамбука, зеления лук, чесъна, чилито и динджифила на малки лентички/парчета. След това загрейте олиото в тигана и добавте чилито и чесъна. Запържете ги съвсем леко, колкото да си пуснат миризмата и добавете пилето. Продължете да пържите за още около 2-3 минути, след което изсипете всички останали продукти от списъка. След още няколко минути на огъня, можете да махнете тигана от котлона и да сервирате с гарнитура от ориз.

Съвет: Използвайте бамбук от консерва, тъй като той вече е преминал топлинна обработка и е сварен, т.е. значително ще си улесните живота по този начин  Wink


Виж целия пост
# 218
Звучи много апетитно Hug
Виж целия пост
# 219
Много обичам бамбук, ще опитам рецептата, благодаря.

В къщи всички много обичаме суши, понякога правя, най-често поръчваме суши-сашими комбо заради разнообразните риби. Напоследък обаче тук в Канада има една кампания да не се яде риба тон, защото световните запаси са намалели за 10 г. от 216 куб. тона на 0.2 куб.тона, които ще свършат за 3 години при сегашните темпове на улов. Има ли кампания за бойкот на блуфин туната в Европа ?
Тя и без това не ни е толкова любима, така че я прескачам без съжаление. Обичаме сьомга и хамачи - йелоу тейл, не знам как е на български тази риба  newsm78.
Виж целия пост
# 220
Страхотна рецепта за пиле с бамбук, копирах си я. Непременно ще пробвам, защото сме големи почитатели.
Виж целия пост
# 221

Много хубава тема сте си заформили тук  Mr. Green

Ако разрешите и от мен 2 въпроса.

1) От къде да си закупя бамбуковата подложка, с която се завива сушито? (съжалявам ако съм сбъркала наименованието й  Embarassed)
От София съм и проверих вече в ХИТ, Кауфланд и Била - няма.

2) Съвсем скоро гледах филма The Ramen Girl, някой ще се сети ли накъде бия?  Mr. Green Би ми било интересно за рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 222

2) Съвсем скоро гледах филма The Ramen Girl, някой ще се сети ли накъде бия?  Mr. Green Би ми било интересно за рецептата.   bouquet
[/b][/color]



рамен
Виж целия пост
# 223

Е така де, ама търсачката на мен не ми изкара нищо. Благодаря asyalein   bouquet
Виж целия пост
# 224

  bouquet Интересно ми бе да проследя темата.
Може ли още рецепти за вегетарианци, особено с бамбук. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия