Рецепти за Лазаня?Кой как я приготвя?

  • 45 274
  • 84
Здравейте,споделете как приготвяте лазаня?
Ще ми е интересно да чуя мненията Ви.
Виж целия пост
# 1
Здравейте,споделете как приготвяте лазаня?
Ще ми е интересно да чуя мненията Ви.

в Готварския имаЩе италианска тема с няколко отли4ни рецепти за лазаня  Rolling Eyes
госпожата не виждам какво друго  може да ти предложи, все пак готова плънка оЩе не са направили барилла  Mr. Green

Виж целия пост
# 2
И аз тук Peace
Ако някой сподели рецепта с конкретен продукт лазаня ще съм благодарна. Оказва се, че има значение точно каква лазаня ползваш, така че за момента имам само 2 неуспешни резултата с рецепти от форума, поради недобре преценено време за готвене за конкретната лазаня.
Виж целия пост
# 3
На кутията на корите има рецепта и става страхотна, пробвала съм я!
Виж целия пост
# 4
аз отдавна не купувам кори за лазаня.не,че  не са хубави,но домашните са си по-вкусни.просто колкото и да са барилла,не са ли си пипнати,просто не е същото.виж,спагетите са .....мммм..мама миа..
Виж целия пост
# 5
аз отдавна не купувам кори за лазаня.не,че  не са хубави,но домашните са си по-вкусни.просто колкото и да са барилла,не са ли си пипнати,просто не е същото.виж,спагетите са .....мммм..мама миа..

Дано Сеньора Барилла да не се разсърди, ако пуснеш рецептата си за кори на лазаня!  Grinning
Ще ми е от полза  Peace
Виж целия пост
# 6
Здравейте,споделете как приготвяте лазаня?
Ще ми е интересно да чуя мненията Ви.

в Готварския имаЩе италианска тема с няколко отли4ни рецепти за лазаня  Rolling Eyes
госпожата не виждам какво друго  може да ти предложи, все пак готова плънка оЩе не са направили барилла  Mr. Green


Е как да няма готова плънка newsm78, Барилла вече имат и рагу (сос със месо). При вас в  Италия,  продават  дори готов бешамел в картонени опаковки.
Виж целия пост
# 7
Здравейте,споделете как приготвяте лазаня?
Ще ми е интересно да чуя мненията Ви.

в Готварския имаЩе италианска тема с няколко отли4ни рецепти за лазаня  Rolling Eyes
госпожата не виждам какво друго  може да ти предложи, все пак готова плънка оЩе не са направили барилла  Mr. Green


Е как да няма готова плънка newsm78, Барилла вече имат и рагу (сос със месо). При вас в  Италия,  продават  дори готов бешамел в картонени опаковки.

аа, това ли е плънката за лазаня?  Shocked
разбирам, ми добре, зна4и е ок, госпожата даже няма нужда да обяснява... Щом има готово рагу...  ooooh!

сега сериозно, моми4ета, верно ли ви е зор да използвате буркан4ета, в които ниЩо няма истински вкус?
ни рагу_то е рагу, а ако сте яли само песто в буркан4е, все едно не сте яли песто...

(за беШамела нямам забележки, ама не е Барилла  Wink)
Виж целия пост
# 8
Запис
Виж целия пост
# 9
С мъжа ми сме почитатели на италианската кухня и често приготвям лазаня - с болонезе,  бешамел и настърган кашкавал. Много добре ни се получава, а още по-добре, когато с болонезето напълня канелони (пак на барилла) и ги залея с бешамел  Party
Виж целия пост
# 10
аз отдавна не купувам кори за лазаня.не,че  не са хубави,но домашните са си по-вкусни.просто колкото и да са барилла,не са ли си пипнати,просто не е същото.виж,спагетите са .....мммм..мама миа..
Домашно приготвене на кори за лазаня не е ли много връткава работа  Thinking
Виж целия пост
# 11
Видео рецепта за лазаня със сос Болонезе/или рагу/.
http://it.primopiatto.barilla.com/lacucinaitaliana/videoricette/htm/vr_023.htm
А тук за други видове лазаня , отново видео рецепти .
http://it.primopiatto.barilla.com/lacucinaitaliana/videoricette/ … icetta_index4.htm
Има и най различни видео рецепти за различни видове паста.
Виж целия пост
# 12
Една от най-успешните ми рецепти за лазаня я взех преди години от сайта на Барилла. С нея винаги съм имала страхотен успех пред гостите си.
Това е рецептата за вегетарианска лазаня с тиквички, чери доматчета, синьо сирене и бешамел. Пускала съм я и преди във форума, ако някой иска, ще му я "напомня"
Готовата лазаня изглежда по този начин според сайта на Барилла:


а на практика е нещо подобно. Снимката е взета от гугъл, авторът й не съм аз.
Виж целия пост
# 13
Би ли пуснала тази рецепта?
Виж целия пост
# 14
Би ли пуснала тази рецепта?

Заповядай  Hug

Лазаня с тиквички и синьо сирене

За 6 души, необходима е правоъгълна тавичка в порядъка на 35 на 25 см

Необходими са:
около 1 л хубав гладък бешамел (100 г брашно, 100 г масло, 1 л. пр. мляко, малко сол)
около 1 кг тиквички
300 г чери доматчета или просто 3-4 големи хубави зрели домата
майоран
малко индийско орехче
1 опаковка кори за лазаня (стига точно 1 кутия на барилла), корите се редят в тавата без никаква предварителна обработка, вадят се от кутията и се редят
около 100 г синьо сирене (в оригинал е горгондзола, но и друга марка също върши работа)
около 200 г кашкавал, моцарела или друго сирене

Приготвяме бешамела и го оставяме настрана, като сме настъргали вътре индийско орехче на вкус и към края на бъркането сме добавили надробеното синьо сирене, като то се стопява вътре.
Тиквичките нарязваме на шайби като за пържене и задушаваме в голяма тенджера, за предпочитане тефлонова, на бавен огън с малко олио, мъничко вода, сол и много майоран (без майоран не е същото просто!), докато поомекнат, но не трябва да се скашкват!
Доматите ги нарязваме на тънки шайби, ако са чери доматчета, се режат на половинки.
В тавичка започваме да редим, като започваме с бешамел, после ред кори, после от тиквичките и доматите и парченца кашкавал или моцарела, после бешамел, после ред кори и така 3-4 пъти. Завършваме с кори, върху които слагам само домати, моцарела и бешамел, тиквичките остават само вътрешен пълнеж.
Покривам с домакинско фолио и пека на умерена фурна около 30-40 мин, после махам фолиото и пека още 10-15 до порозовяване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия