Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? - 6 тема

  • 80 405
  • 740
# 420
Цялата седмица ще е на тортила моят син. Вчера приготви шест броя. В питка за тортила завива омлет, сладък картоф ( сварен), домат, авокадо, магданоз и червен лук овкусени с лайм и сол, телешка кайма и бекон задушени с някаква подправка мексиканска, зърна варена царевица.  Малко дип и завива всичко в стегнат плик, оставя в хладилника. Сутрин слагам два броя, добавям плод и това е. До петък ако ги е свършил, ще прави пак...
Виж целия пост
# 421
Оо, страхотно звучи това! Ще пробвам и аз да завия на моя такива. На мен проблемът ми са сосовете, а вярвам, че те придават целия чар и вкус.
Виж целия пост
# 422
Сос подходящ за тортила  има навсякъде  - дип му казва моя син. Последно взех от Лидъл, но и в Метро има, при царевичните чипсове.
Виж целия пост
# 423
Аз предпочитам сама да забърквам. Simple Smile
Виж целия пост
# 424
Изобщо в тортила може да завиете каквото ви е по вкус. Simple Smile
И тук е с омлет със сирене; печена чушка и зелена салата. И омлетът може да е с различни прибавки.

Виж целия пост
# 425
Цялата седмица ще е на тортила моят син. Вчера приготви шест броя. В питка за тортила завива омлет, сладък картоф ( сварен), домат, авокадо, магданоз и червен лук овкусени с лайм и сол, телешка кайма и бекон задушени с някаква подправка мексиканска, зърна варена царевица.  Малко дип и завива всичко в стегнат плик, оставя в хладилника. Сутрин слагам два броя, добавям плод и това е. До петък ако ги е свършил, ще прави пак...
Не омеква ли много тортилата по този начин? Аз само веднъж се опитах да пратя нещо подобно с пилешко и салата на децата и не им беше харесало, защото тортилата станала мека.
Виж целия пост
# 426
Ами не знам, ще попитам. Миналата година това нещо сутрин го стисках на преса, и спед това отварях и слагах гуакамолето, но този път синът ми не пожела. Днес отнесе два броя в училище, довечера ще го попитам как са били като  мекота .
Виж целия пост
# 427
Щерката много харесва това на снимката ми, но там е без сосове. Сосът би трябвало да е в добавка на момента, иначе попиват след толкова престой и не е хубаво, да.
Виж целия пост
# 428
а какви точно тортили взимате
бях взела едни замразени от метро, после като ги затоплиш стават като сварени и меки ,  като палачинки
Виж целия пост
# 429
Аз взимам онези, които изглеждат най просто - Ливански хляб, без Е-та, не са замразени. То е същото, с което ми правят дюнера в дюнерджийниците.
Виж целия пост
# 430
Аз взимам едни пълнозърнести, но каква марка са...не знам. Довечера ще проверя и ще пиша. Не са замразени, точно като питка за дюнер изглеждат. Леко еластични.
Виж целия пост
# 431
Аз правя медитеран тортила с тиквички и патладжан на тиган, слагам зелена салата и пилешко, соса е Карибик на Кнор май беше.
Виж целия пост
# 432
Тортили има в повечето големи магазини. Последно купувах от Лидл.

Децата днес ядоха:
З. Баничко-мъфин импровизация с чукнато пъдпъдъче яйце.
О. Кюфтета със задушени зеленчуци и доматена салата.
СЗ. Мини банан и праскова
Виж целия пост
# 433
Ако може някоя снимка на тортили от лидъл илу друг магазин,да се ориентирам Grinning
Виж целия пост
# 434
Ние ползваме или арабски питки за дюнер или хляб лаваш. Взимам от Фантастико. И в двата вида няма Е-та. Всичко останало, на което съм попадала има.
Ползвам ги за домашен дюнер - много се тачи вкъщи. Дъщеря ми категорично отхвърля "купешкия" в полза на домашния. Сутрин ги правя намазани с Филаделфия, парче шунка или филе, червена чушка и краставица на лентички и навити.

За да не е оф топик- само закуска, плод и понякога следобедна закуска правим. Обядът е в училище. Готвят добре и се харесва. Следобед закуската, обаче е или малко или не се харесва, та за да не е озверяла като се прибере, слагам нещо за дояждане.

Днес:
З: филия пълнозърнест хляб с масло и луканка + чай
2 ра закуска: киви
Следобед: крекери

Утре:
Макарони със сирене
Праскова
Сандвич с крема и краставица
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия