Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трудно проговаряне - тема 23

  • 93 153
  • 774
# 765
Аз давам натурална магнезиева добавка на Флорадикс.
Виж целия пост
# 766
Това и аз мислех да взема на мястото на биолектрата. Иначе ми препоръчваха и магне в6. Но това заедно с магнерота са май за деца над 6 години.
Виж целия пост
# 767
Моля, пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 768
Здравейте!
Първо честит празник на всички дечица. Да растат здрави, безгрижни и щастливи!
Отдавна следя форума, но досега не съм писала. Майка съм на момченце на 2г. и 2 мес., което не говори. Реших да направя консултация в София при невролог и в ИСУЛ за тест на слуха. Бих искала да помоля майките на дечица, които са били хоспитализирани за теста  / с упойка/ да споделят / може и на лични/ как е минало при тях.
Виж целия пост
# 769
Има ли нова тема?

С какво в комбинация се даваше Гамалона? Казаха ми на една комсултация, но забравих да си запиша и го забравих...
Виж целия пост
# 770
Дъщеря ми е на 4г и 10м. Проговори много трудно и късно (след 3тата година) и от тогава не може да казва доста звукове(с, ш, р) и изменя коренно някой думи, когато ги казва, сякаш нарочно, защото когато и обесня и повторя думата бавно я казва, но като я каже в изречение пак същото Sweat водих я на логопед известно време, но тя го обръща повече на игра. Всичко това нормално ли е, с течение на времето ще започне ли да говори правилно?
Виж целия пост
# 771
Разбира се, че не е нарочно. Много по-лесно е да повториш дума по човек отколкото мозъка ти да изпрати сигнал да я кажеш ти правилно в импулсивен момент. Това, което казваш е типично за апраксията,  една дума може да се каже много добре, но после да не може да се повтори по този начин. Тоест мозъка изпраща погрешни сигнали към моторния апарат за говора, забелязваш ли я да прави повече движения от нужното при изговор на някои думи, сякаш прави някаква гимнастика с уста, гледа ли те често в устата като говориш?  Общо взето никой не може да каже докъде ще се развие потенциала на едно дете, трябва си работа с него за да знае човек, че прави всичко което зависи от него пък вече Божа работа.
Виж целия пост
# 772
Не, не прави такива необичайни движения и ме гледа в очите сякаш, не в устата. Ще прочета за апраксията, благодаря
Виж целия пост
# 773
Cyberspace, не знам с какво се комбинира Гамалона. Аз давах на моето дете само от него и не видях ефект. После четох в една статия, че за да действа гама- аминомаслената киселина в мозъка, трябва нивата на магнезий да са в норма. И тъй като моето дете имаше дефицит на магнезий, давах в продължение на месец само магнезий, едва след това пак включих Гамалон и магнезия успоредно. Същото четох и за витамин В6. И то не в описанието на продукта на нау фудс ГАБА +В6. Та заедно с Гамалон дадох и витамин В6, и други в- та. Ефектът, който получихме беше  невероятен.
Виж целия пост
# 774
Нова тема
http://old.bg-mamma.com/?topic=1041920.msg36844179#msg36844179
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия