Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Destiny 2 (PC)

  • 14 634
  • 15
Release date (EU) 24-ти Октомври (днес)
Minimum Requirements (от Battle.net)
Скрит текст:
Operating System
Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (latest Service Pack)
Processor
Intel® Core™ i3 3250 or AMD FX-4350
Video
NVIDIA® GeForce® GTX 660 or ATI Radeon™ HD 7850
Memory
6 GB RAM
Recommended Specifications (от Battle.net)
Скрит текст:
Operating System
Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (latest Service Pack)
Processor
Intel® Core™ i5 2400 or AMD Ryzen R5 1600X or better
Video
NVIDIA® GeForce® GTX 970 or AMD Radeon™ R9 390 or better
Memory
8 GB RAM

Ако някой има желанието мисля в Петък да почваме Grinning

Виж целия пост
# 1
Тц. Продължавам си с wow Sunglasses
Виж целия пост
# 2
Тц. Продължавам си с wow Sunglasses
Едното не пречи на другото Wink
Виж целия пост
# 3
С бебе на една година, пречи Joy Едва за  фарма на мейна намирам време в момента, пък за втора игра не смея и да помисля. Чакам близкон да видя какво ще обявят за догодина и си дремя щастливо Bowtie
Виж целия пост
# 4
С бебе на една година, пречи Joy Едва за  фарма на мейна намирам време в момента, пък за втора игра не смея и да помисля. Чакам близкон да видя какво ще обявят за догодина и си дремя щастливо Bowtie
За 3 или 4 ще е готов играч - да ти е жив/а и здрав/а Simple Smile

Така или иначе играта е тук - ако размислиш мисля в тази тема да събера тези, които се интересуват поне малко. От време на време може и някои гайдове и друг подобен контент - може пък и някой да се излъже да поиграем заедно Wink
Виж целия пост
# 5
Да, ще го имам предвид, благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Днес... вече вчера навъртях към 4-5-6 часа игра Simple Smile Играта се играе много лесно (няма изненада) и няма някакви сериозни запъвания - всичко върви, като по вода. Дори реално не ти се налага да се замислиш какво правиш - всичко е като на roller coaster. Определено се вижда, че това е основното в което са инвестирали Бънджи. Историята е плоска, като палачинка и няма почти никаква същност (поне до сега) - редовният епос от тип Call of Duty и до голяма степен и механиките в играта са доста подобни. RPG елемента се свежда до spreadsheet RPG - намираш нещо, после намираш нещо +5% в статовете и горе-долу така. Повечето игри в app stor-а или google play имат повече RPG от това Simple Smile Въпреки всичко играта се играе много лесно и без да писва. Все пак не съм я играл 200 часа, но първите няколко бяха много гладки за игра. Класа с който започнах е Hunter (и всъщност въобще не е подходящ за първи герой, честно казано). В процеса на level-ване горе-долу се запознах с повечето механики макар да съм доста консервативен играч. Почти нищо не си купих с glimmer-а защото не знам дали няма да ми трябва по-късно. Другото, което ми прави впечатление е че си макснах репутацията със първата фракция (тези с фермата на земята) и не мога да си взема наградата за това преди 20-то ниво.
Виж целия пост
# 7
Понеже не се обсъжда във видеото, което предложих за нови играчи - ако искате да power level-вате основният си герой най-добрият ви вариант е да вдигнете в трите слота един и същи клас! Веднага обяснявам защо - защото веднага щом стигнете 20-то ниво можете да започнете да фармите екзотични предмети едновремено с трите героя за съответният клас, което няма как да стане с три различни класа. Сметката е доста проста 3 еднакви героя, всяка седмица по 4 награди, които има шанс да ви дадат екзотичен предмет. Естествено това няма причина да го правите преди поне един от вашите герой да стигне 20-то ниво. В момента в който успеете да достигнете 20-то с един герой можете да минете първите седмични задачи и да направите следващият. За да намалите burnout-а от това, че играете само един тип герой можете докато има свободен слот - просто да си ролнете този тип герой с който ви е най-забавно да се лигавите Wink
Виж целия пост
# 8
Аз ще я пробвам, макар че нямам търпение да имам повече време и да се върна към WOW Grinning Живот и здраве ще разцъкам, харесала съм си доста игри, имам да наваксам и със Syberia 3..
Сори за спама, исках само да благодаря за подробните обяснения. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Скрит текст:
Аз ще я пробвам, макар че нямам търпение да имам повече време и да се върна към WOW Grinning Живот и здраве ще разцъкам, харесала съм си доста игри, имам да наваксам и със Syberia 3..
Сори за спама, исках само да благодаря за подробните обяснения. Simple Smile
Щом е за играта не е спам Simple Smile

От Bungie обявиха новият експанжън - Curse of Osiris. Можем да го очакваме този Декември (5-ти).


Малко по-късно ще гледам да драсна и малко по-сериозни отзиви от играта.
Виж целия пост
# 10
Окей... следва дълъг пост - предупредени сте...

Първо правя уточнението, че това са директни впечатления от играта (на този етап все още е ванила варианта - т.е. без DLC-тата, които ще дойдат по-късно) и като такива може да са непълни и/или погрешни. Също - нямам конзола и съответно не съм играл предната част, но според общите впечатления Destiny няма сериозна ingame история, а и Destiny 2 се явява нещо като soft reboot на поредицата.

Първо малко за историята (ще се постарая да няма спойлери). Историята е редовният епос, който се развива под формата на конфликт между няколко фракции, които воюват за ресурси помежду си. Голяма част е представена като монолог, който Призрака (Ghost), който те съпровожда (всеки пазител има един) излива върху теб в паузите между битките. Има редовният злодей, който поради това как е структурирана играта (за това малко по-късно) не е нищо особено. Фракциите (на средно ниво) са Пазителите (Guardians), Кабала (Cabal), Падналите (Fallen), Кошера (The Hive), роботизираните Векс (Vex) и Взетите (Taken). Отделен обект е и Пътника (The Traveler) - мистериозен небесен обект, който по (поне за мен) незнайни причини се е заел да преобразява планетите в слънчевата система така, че да стават за човешки живот.  Също на високо ниво има още две фракции - Светлината (The Light) и Тъмнината (The Darkness). Ще забележите, че в играта е пълно с прилагателни и съществителни, които заместват имена... Проблема с фракциите на високо ниво е, че в новата игра (Destiny 2) Тъмнината (поне към този момент) просто отсъства напълно. Не е спомената никъде.

Историята е напълно праволинейна - започва на Земята, продължава на Титан, Несус, Ио и ни връща на Земята (с малка отбивка*).
Скрит текст:
*Отбивката е огромният космически кораб на който побеждаваш "последният" бос.


Земята - реално се състои от European Dead Zone (EDZ), Къса от Пътника (Shard of the Traveler) и Фермата (The Farm). Зоната е типичната за земята флора (без фауна - не съм уверен как точно работи това, но...) - красиви реки, езера и гори със малко градче, като начална точка. Това е зоната от трейлъра на играта. Изключително приятно място - чисто визуално - зелени и сини тонове, контрастират с кафеви и оранжеви - според ден/нощ и това къде се намирате. Остатъците от цивилизация служат, като акценти подчертаващи природата. Място което от Bungie са решили, че ще действа като точка, която ще ви помага да преодолеете напрежението натрупано в другите части на слънчевата система. Това е и мястото в което е вашата зона за социализиране (поне в началото) - Фермата (The Farm). Фермата предлага различни услуги, които да ползвате - място, което да си държите предметите, NPC-тата, които ви декриптират енграмите (контейнери с предмети за екипиране), PVP NPC-то, продавачи и quest NPC-та. Основните противници тук са Кабала (Cabal) и Падналите (The Fallen).


Къса от Пътника (Shard of the Traveler) е специална локация, която можете да достъпите на няколко пъти (поне за сега два за всеки вид герой). Ще и обърна по-сериозно внимание в следващият пост.


Титан - основните локации са New Pacific Arcology (ъъъ не мога да го преведа човешки), The Rig (платформата) и Solarium (Солариума). На външен вид нивото е огромна нефтена платформа над искрящо син океан, с огромни вълни и понякога светкавични бури. Има много затворени пространства, които директно преливат в места, които откриват хоризоната и това дава доста особено усещатане за тъмно и светло, които се редуват непрекъснато. Повечето пространства са типичните индустриални помещения - метал и пластмаса навсякъде. Изключението и акцента е New Pacific Arcology където има растителност и... Кошера (The Hive). Можете да видите навсякъде и типичните за The Hive органични образувания. Не са гадни и слузести, като при Зергите например - по-скоро изглеждат като стилизирана смола/и или хитин.  Това е и мястото, където ще имате най-много открити пространства за платфомени препятствия - скачане от платформа на платформа и/или различни скил чекове за това как управлявате героя си (първият ми път бях с Хънтър и почти не обърнах внимание на това колко трудни места има, но с Титана... ). Няма социална зона както на земята и реално има само едно NPC с което да говорите и да търгувате, което е типично и за останалите планети до момента.


Несус - почти напълно тераформиран от роботизираните Векс (Vex) кентавър (малка, ледена планета). Мястото е сбор от типичните като представа за нас извънземни краски и различни геометрични (вероятно) метални тела, заровени в почвата. Повечето от местата са доста по-консистетно направени и ако влезете под земята ще сте в затворени пространства, макар и някои от тях да са доста големи. Под земята е предимно скали и съответните тераформирани метални коридори и артефакти. Над земята е различни нюанси на розово, червено и понякога синьо или дори лилаво. Има флора, макар да не е много. Има реки от искряща, сребриста течност, която генерират Векс - ако съм разбрал правилно те не са сто процента роботи и това е техният mind fluid, каквото и да значи това...  Основният ви спътник за тази планета е Предпазител (Failsafe) - повреденият AI на разбилият се на повърхността "Exodus Black" - кораб, който е превозвал хора, които е трябвало да колонизират нови планети преди хиляди години. В процеса Предпазител е успяла (да, представена е като жена) да види как Векс тераформират и унищожават почти всичко органично на планетоида - включително и остатъците от екипажа на кораба и. Предпазител е с... трудно ми е да го представя с думи - AI-тата не се предполага да имат психични отклонения -  да кажем двойствена личност. Това може да е много забавно... или доста досадно - според личните очаквания. Освен това се намесва в почти всички диалози (по-скоро монолози) между теб и Призрака (Ghost).


Ио - малката луна на Юпитер е предимно оцветена в жълто и е дори още по-агресивно изглеждащата от Несус. Като част от "Стар Трек" или "Междузвездни войни" е. Различни нетипични пейзажи в жълто-зеленикаво и синьо се редуват със затворени пространства подобни на пещери от гореспоменатите поредици. Тук Пътника (The Traveler) не е успял да завърши напълно своята работа по тераформиране на мястото и разликите във външният вид са много големи. Почти не видях реки/езера или каквито и да е басейни (освен няколко синьо/сиви локви - Векс?), но поради тъмните окраски в жълто-зелено и синьо поне за мен мястото не дава усещането за пустиня. Освен това светлината е приглушена почти навсякде. Основната локация тук е база на Кабал, около която се въртят повечето събития на тази планета. Фракциите които ще срещнете тук са  Кабал (очаквано Simple Smile ) и Взетите (Taken). Взетите са неочакваният противник тук - явно нещо Кабала са попрекалили и са ги подразнили, но как? Simple Smile

Мисля да оставя преценката си за гейм механиките (и спойлерите!) за отделен... роман. Този и без това е доста дълъг за четене.
Скрит текст:
Последната локация е The Traveler, който действа като втора локация на която можете да се социализирате с останалите играчи и да ползвате различни услуги.
Виж целия пост
# 11
Много добро описание, благодаря!
Виж целия пост
# 12
Много добро описание, благодаря!
Това е само половината от описанието и като цяло е по-скоро въведението към частта с гейм механиките Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Окей следва описанието на част гейм механиките в играта, но с уговорката, че това са само наблюдения и няма как да са идеални и/или изчерпателни.

Първо частта към героя, който ще играете. Екрана за създаване на герой е доста ограничен - три класа, три раси, два пола, десетина опции за лице, прическа, цветове на кожата, устните, косата и очите. Нищо невиждано. Има и нещо като... warpaint опция и/или грим - трудно ми е да преценя, но е в само един слой - т.е. избираш дадената форма и цвета и и това е.


Най-значимият избор е класа. Това е реално начина по-който искате да играете играта. Имате три възможности - лесно, средно и трудно. Тези три възможности са различни за различните части от играта при различните класове. Искате лесно да минавате платформените секции и по-добри опции за PvP - Хънтър изглежда, като добър избор за вас. Опитвате се да имате добри възможности за по-lategame PvE - Титанът е може би най-добрият ви вариант. Обичате да сте този/тази, който/която прави така, че отбора да печели независимо от вида дейност - може би е добре да обмислите Уарлокът.

Всеки клас има три специализации - по принцип явно предвидени за различните типове дейности в играта - вдигане на нива, late game PvE и разбира се PvP. Ще ги обсъдим в по-късен пост.


Хънтъра - основен атрибут Подвижност (Mobility). Това е класа, който има най-добър старт в PvP дейностите и не случайно. Подвижността е стат, който ви дава по-висок скок, по-добра скорост при ходене, но не и при спринтиране - там е екипировката. В игра в която реално няма голяма разлика в това дали скачаш 20% повече или ходиш 20% по-бързо какъв е смисъла да се играе с повече Подвижност. Ами... strafe-ването в PvP дейностите ще е по-бързо и ще е много по-трудно да ви уцелят. В страни от това Хънтъра не предлага много, като статове. Дори до скоро беше считан за най-слабият PvE клас, заради ниското Възстановяване (Recovery), което отговаря за това колко бързо ви се запълва живота. Разбира се не сте вързани към Подвижността - можете така да настроите броните си, че да получите повече Устойчивост и Възстановяване (но никога колкото Титана или Уорлока). Хубавото при Хънтъра е, че прави малкото (но понякога доста неприятни) платформени секции детска игра. Най-лесно управляемият клас когато става дума за какъвто и да е тип платформи дейности - скачане, тичане, захващане за ръбове и т.н. Лично аз първо започнах с Хънтър защото мразя платформените части във first person shooter-ите. Не играя PvP защото ме мързи, но дори и само възможността да си спестя драмата с платформените моменти беше достатъчна за да опитам първо с Хънтър. Мога да потвърдя, че е драстично по-лесно в повечето места.


Уорлока - основен атрибут Възстановяване (Recovery). Уорлока е магьосника в света на Destiny 2. Уорлока е героят, който бихте искали, ако ще играте за да трупате нива. Високи стойности на Възстановяване гарантират по-лесна крива на трудност (по-плавна) в нивата заради по-ниският риск от постоянни щети, което е основното което ще видите в PvE-то до lategame-а. Риска се понижава и заради самият стил на игра - заставаш зад прикритие, показваш се за да изстреляш едно салво от оръжията си и след това се прикриваш отново и в точно този момент високи статове на Възстановяване дават предимство. Ще ти се налага да стоиш зад прикритие много по-малко. От една страна това намаля времето в което просто чакаш да се запълни живота (което е едно от най-скучните неща в шутърите), от друга страна поради по-малкото време се намаля и риска от това да те убият. Като стана дума играта третира много леко "смъртта" по време на процеса на вдигане на нива и почти няма наказание, ако не успееш да преминеш определена секция от това с което си се захванал от първият път. Уорлока има и предимството да е класа, който има почти пълен комплект от умения, които подобряват шансовете му да оцелее, като въстановява жизнените си точки. Има умение, което му позволява да получава жизнени точки на за всеки убит противник, има умение, което му позволява да получи жизнени точки в замяна на "гранатите", които използва (по същество void базирано умение, което нанася щети за известно време в определен радиус около себе си), като место да използваш "гранатата" я поставя на cooldown и ти дава жизнени точки. Разбира се има и други специализации - това е просто възможност.


Титана - основен атрибут Устойчивост (Resilience). Титана е предвиден да бъде главният танк в играта (ако вие решите така) или добър off-танк/брузър. Като танк ще понасяте до 10% по-малко щети от останалите. Знам, че звучи незначително, но има случаи в които това ще ви спаси живота при това доста често, особено когато става дума за някои от по-трудните дейности в играта. Защо всички не обикалят наляво-надясно като Титани тогава? Защото Титана е като наковалня в полет, когато е във въздуха. Най-трудно управляемият клас във въздуха. Освен всичко повечето му тактики (извън супер умението му) се свеждат до "застани в прикритие, излез изстреляй каквото можеш и пак се прикрии, повтори отначало", което е доста досадно понякога. Естествено Титаните имат своите предимства. Имат два варианта на умения, които създават преграда зад която можеш да застанеш. Същата може лесно да бъде пресечена - не те спира с нищо - просто преминаваш през нея, но спира изстрелите на противника. Всяка групова активност има нужда от Титан. Може да имате два Хънтъра, два Уорлока, два (дори три) Титана, но не можете без нито един Титан. Не че няма да завършите актиността - не, ще успеете - просто ще е ужасно. Освен всичко с определеният начин да подредиш екипировката и уменията си Титана може да бъде доста забавен начин да играеш... докато не ти се наложи да скачаш Simple Smile

Като стана дума за нива... в играта има два вида нива - нивото на персонажа с който играеш (от 1 до 20, но в следващият експанжън ще са до 25, което ме кара да мисля, че ще има и нови гейм механики) и т.нар light levels (започваш мисля от 10 и към момента на този пост максимума е 305). Нивата на персонажа и ll (light level) са напълно безсмислени в момента защото реално всички противници се скалират спрямо теб. Това, което може да стане е ако си под ниво 20, но имаш по-високo ll може да ти бъде малко по-лесно докато стигнеш до момента в който се изравнят. Нивата на персонажа по принцип служат за това да те запознаят с това как се играе този тип персонаж и трите разновидности на специализация с него. Light levels служат предимно като ограничител между теб и по-трудното съдържание в играта. Няма нищо лошо в това да препускаш през двата вида нива, но е хубаво да не е самоцел.

Всяко ниво на персонажа до 20-то ти дава по една точка, която можеш да използаваш за да отключиш определено умение на този пресонаж (без значение от специализацията). Например можеш да играеш един тип специализация и да отключваш умения от другите два типа. След 20-то ниво всяко ниво, което получава персонажа ти генерира Bright Engram - контейнер с различни козметики. В началото май даваха и екзотични оръжия, но скоро не ми се е падало и май го премахнаха - не съм много сигурен.

Light level-а е индекс на екипировката, която притежаваш за съответният тип персонаж. Например имаш 20-то ниво Хънтър с кинетично оръжие със ниво 200, енергийно оръжие с ниво 210 и мощно оръжие с ниво 200 (прескачам броните за да е по-кратко) Light level-а ти ще е 203.33 в период. Това е съвсем условно - формулата не е точно такава. Малко по-горе бях писал, че ако искаш да фармиш light level-и за теб ще е добре да имаш три еднакви персонажа. Това е така, защото Powerfull gear наградите са седмични и за тази седмица ще можеш да вземеш само 2-3 от тях, а те са това, което ти позволява да си повдигнеш Light level нивата. Ако имаш един Хънтър да кажем - това са потенциално 3 награди тази седмица. Ако имаш два и са над 20-то ниво - това са 6 потенциални награди, а ако са три това са 9 потенциални награди. Ако класовете ти са различни бройката е абсолютно същата, но поради ефекта с различните брони твоят Light level не се влияе от това колко добри предмети се падат за Уорлока, ако най-високото ниво герой ти е Титан да кажем. Титана няма да получи подобрение на точките от броните за Уорлок. Ако ти се падат предимно оръжия - окей - ще има повишение, но не можеш да гарантираш какво ще ти се падне от Powerfull gear engram-а. Освен това не би искал/а да имаш силни оръжия и боклуци за броня - ще умираш много и колкото да не се наказва с нещо сериозно в Destiny 2 досадата ще е невероятна.

По-финните гейм механики (като например наблюденията ми върху противниковото AI, кои оръжия за кой тип активности и кой клас са по-подходящи и т.н.) - в следващият пост Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Както в предният пост казах - в този ще се опитам да поговоря за наблюденията ми върху противниковото AI, някои по-финни гейм механики и различни начини да подобрите общото си ниво в играта (без претенции да съм наистина добър играч).

Като за начало няколко прости неща. Първо както преди ви казах много е важно с кой клас ще започнете. Хънтъра и Уорлока определено са по-лесни за убиване. Титана определено има проблем с платформените секции. В играта няма много платформинг, но е достатъчно за да се усети. Бих ви препоръчал като за първи клас Титана, а после, ако ви писне (геймплея му е малко монотонен в началото, когато няма ресурси) да смените на Хънтър. Защо Хънтър? Защото след Титана се усеща бърз, подвижен и много различен... Това разбира се е ако решите, че не искате да burnout-вате. Ако играта с Титана ви радва - останете си на него.

Както във всяко MMO/MOBA танковете са предразположени към един проблем - битките се проточват и се превръщат в бой с шамари. Може да бъде изключително досадно до положението в което ви се приисква противника да ви убие. Ако стигнете до това положение с Титана имате две възможности - Arc специализацията - Страйкър Титана е определено DPS ориентиран - или друг клас. Хубавото е, че три (оръжията) от седемте предмета могат да бъдат прехвърлени от един към друг герой. Това прави левелинга на алтернативен герой много лесен. Просто му давате оръжията, които са ви направили впечатление като по-добри и са ви останали след като сте намерили по-добри. Броните можете да ги изфармите от различните NPC-та - например за EDZ е Деврим Кей. Въпроса е, че енграмите можете да ги отворите най-рано на ниво 20. Също, ако усетите, че мисиите ви идват по-трудни можете просто да ги оставите на страна и да се пробвате в Lost Sector-ите (малки инстанции с бос и сандък накрая) или публичните събития. Разбира се можете и просто да ми пишете едно лично и да покрузим заедно. Естествено поради скалирането на противниците няма да е просто да ги газим, но ще имате някой, който да ви съживява и/или да помага в танкването.

Друго нещо, което ми направи впечатление е как се държи противниковото AI. Често противниците ви ще се борят за внимание и ще се навират пред мерника. Не го приемайте леко - това е по дизайн и има достатъчно много други противници, които ще ви заобикалят! Всяка фракция има поне по един-два архетипа и от двата варианта. Освен всичко разбира се има и противници, които предпочитат дистанция и реално са много по-добри от разстояние и ще се опитат да оставят дистанция между вас и себе си. Това, като резултат дава и следващият важен елемент от геймплея - избора на оръжия. Имате три слота за оръжия - "кинетичен", "елементален" и за "мощни оръжия" (power weapons) . Ако сте с ефективен набор от оръжия за средата в която водите бой ще имате повече възможности за лесно нанасяне на щети срещу противника. Също имате избор какъв тип щети искате да нанесете - burst (голямо количество събрано в малко време и с големи паузи между изстрелите) или sustain DPS (равномерен поток от щети, разпределен във дълъг интервал от време). Повечето хора подценяват тази разлика и нормално имат проблеми с някои мисии. Освен тези две неща има го и момента с вида "кинетични" срещу "елементни" оръжия. Кинетичните оръжия нанасят повече щети на цели без щит. Респективно - елементните оръжия нанасят повече щети върху щитове. Освен всичко ако атакувате щит базиран на определен елемент с оръжие от същият елемент ще предизвикате малка експлозия от този елемент около целта след като свалите щита и. Това е много полезно и е важен елемент в битките с повечето минибосове. Ако използвате ефективно кинетични и елементни оръжия ще успявате да убиете по-бързо и с по-малко патрони повечето минибосове. Разбира се ако имате приятно елементно оръжие нищо не ви пречи да го ползвате и срещу цели без щит - само да ви е удобно.

В този момент най-добрият DPS, който можете да докарате с ограничени ресурси (т.е без да следвате определен билд с различни екзотични предмети) е autorifle тип оръжие в двата слота (кинетичен и елементален) и rocket launcher в power weapon слота. Защо? Състейн DPS-а е лесен за управление и е гъвкъв във типа поведение - можете да трансферирате спрея към различни цели с малко усилие. Освен всичко ако използвате контролирани, кратки поредици от изстрели ще имате патрони за много и различни цели. Autorifle архетипа освен това е и доста удобен, като дистанция на която оперира - средна, средно-къса. Не е наистина добър за много къси дистанции - определено Submachine Guns (автоматични пистолети - подобни на Uzi например) са по-добрият вариант за близка дистанция. Не са и много добър избор (с малки изключения) за дълги дистанции - там по-добрият вариант е Scout rifles. Въпроса е, че всичко между тези две дистанции е вашият обхват. Голяма част от играта се развива на места където или можете лесно да скъсите дистанцията, или лесно можете да се отдалечите, ако познавете поне малко противника. Разбира се има много изключения от това "правило". Най-ефективното оръжие за PvE (поне според мен) не е autorifle (Nameless Midnight - scout rifle). Най-доброто оръжие за PvP (отново - поне според мен) също не е autorifle (MIDA Multi-Tool - също scout rifle). Въпроса е, че между началото и тези две оръжия има поне 15-6-7 нива, които най-вероятно ще ви е по-лесно да минете с autorifle. Лично за мен втори вариант е между scout rifle и hand cannon. При scout-а лесно можеш да играеш на средна и дълга дистанция и обикновено до два точни изстрела са достатъчни за повечето стандартни противници (понякога и дори един). Hand cannon-ите са супер за средна и средно-къса дистанция. Обикновено са с много щети и дълъг период на зареждане. Друго което ги отличава е необходимостта да спазваш ритъм на изстрелите, ако искаш да уцелиш каквото и да е - отката е доста голям, а и имаш само шест-седем-осем изстрела (в общият случай, но има и с десет например). Голяма част от хората тичат наляво-надясно с pulse rifles - оръжия с режим на изстрелване на три до пет патрона с едно натискане на спусъка. Не са лоши, ако мерника ви е добър и си давате сметка за някои особености на този тип оръжие. Ако стреляте на дистанция различна от оптималната за това оръжие шанса да прокарате повече от един патрон в целта намаля драстично. Оптималната дистанция е често твърде близо за да ми е приятно да ползвам оптика, а това до някъде прави нещата 50/50, защото стрелбата от хълбок (hip-fire) е с доста голям мерник и доста широк спрей. Освен това от близка дистанция просто бих използвал submachine gun. Всеки с вкуса си Simple Smile

Защо rocket launcher в power weapons слота? Защото просто този тип оръжия имат най-голям burst и това дава възможност за много кратко време да убиете противник с много живот, което е и (с малки изключния) целта на този тип оръжия. Като варианти имате и снайпери и Grenade Launcher-и. И двата типа оръжие са много специфични и лично аз не ги ползвам много, но това може и да е просто момент, че аз не знам как да ги пласирам.

Има и още един вид оръжия - т.нар sidearms - пистолети, но не hand cannon-и. За съжаление нямам почти никакъв опит с тях и за сега смятам да не ги коментирам. Просто нямам достатъчно впечатления за спекулации или обобщения по темата.

Разбира се има го и момента с това как включвате уменията си в DPS ротацията си. Пример - умение с което започвате битката, спрей примерно 30% патроните на елементното ви оръжие, спрей с кинетичното ви оръжие - може и целият пълнител, и след това умение с което излизате от битката (т.е. реално прекратявате възможността да ви нанесат щети - може да е граната, преграда, комбат рол към прикритие и т.н.) Това беше просто пример - всеки сам решава как ще построи ротацията си. Имайте предвид, че стандартно повечето умения са с cooldown от порядъка на минута-минута и половина - т.е. всяка втора битка няма да ги имате на разположение. Подбирайте кога и как.

Това до голяма степен описва гейм механиките (по време на битка) в общата им част.

Понеже не се смятам за експерт по левелинг процеса мисля да прикача (ако е видео) или да преведа (ако е текст) гайд по въпроса.

Ако на някой му се доиграе с компания - заповядайте на лично Simple Smile

Естествено, когато пишеш "от летящ старт" винаги пропускаш нещо съответно и аз пропуснах няколко неща:

Първо stagger ефекта на оръжията. Това е ефекта при който враговете биват уцелени по такъв начин, че спират действията си и се свиват в определена поза. Определено помага защото в този момент не стрелят по вас. Това е ценно предимство при някои оръжия.

Второто е "Area of effect" (AoE, splash damage) оръжията (освен гранатомети и ракетомети). Например Nameless Midnight и Sunshot. Определено са предимство заради допълнителните щети и stagger ефект, който имат.

Също играта има тенденцията да прави така, че да сменяш оръжията между двата слота. Просто ако ползваш кинетични оръжия ти падат патрони за елементални и обратното, което определено те кара да смениш оръжието. Ако усещате, че ви свършват патроните за едното оръжие най-вероятно другото не е много добро или не ви пасва, като стил на игра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия