Хем вкусни, хем оформени домашни бисквитки

  • 5 303
  • 19
Здравейте, скъпи кулинарки !  Hug
Моля ви да ми препоръчате рецепта за невероятно вкусни бисквити, които обаче стоят оформени и след изпичането.
Правила съм различни рецепти, накупих хиляда формички и винаги става едно и също - вкусни бисквитки: разплути след изпичането; оформени бисквити:елементарен комунистически вкус.
Ако знаете рецепта, която да съчетава вкус със стегнато тесто, което позволява да правя изкуство върху него, моля, споделете !  bouquet
Виж целия пост
# 1
P.S. Поръчах си от Ибей тази преса за бисквитки и нямам търпение да я пробвам !
Виж целия пост
# 2
Правя бисквитки на децата от тесто за пастички - 300 г захар, 2 яйца, 4 с.л. мед, 5-6 с.л. прясно мляко, 60 г  масло, 1 ч.л. сода. Затопля се и се бърка да се стопи, после се меси, разточва се и се пече. Аз разточвам тънко, за да останат тънки бисквитки, 2 мм може би. Понякога слагам какао за шоколадови бисквитки. Моите деца много ги харесват.
Виж целия пост
# 3
Правя бисквитки на децата от тесто за пастички - 300 г захар, 2 яйца, 4 с.л. мед, 5-6 с.л. прясно мляко, 60 г  масло, 1 ч.л. сода. Затопля се и се бърка да се стопи, после се меси, разточва се и се пече. Аз разточвам тънко, за да останат тънки бисквитки, 2 мм може би. Понякога слагам какао за шоколадови бисквитки. Моите деца много ги харесват.
Благодаря много ! А пазят ли формата си или се разтичат след фурната ?
Виж целия пост
# 4
Да, запазват, брашното е на око, така че не много меко тесто. Не ги пека много и остават мекички с дни.
Виж целия пост
# 5
Препоръчвам ти линцерите по рецепта на Natalyna, страшно вкусни и не се разливат въобще!

http://natalyna.blogspot.bg/2015/12/11-2006.html#links     (скролни нагоре ако не се вижда рецептата при отваряне на линка)
Виж целия пост
# 6
А каква е целта тестото да престои, преди да се изпече. Защото аз не се стърпях да ги омеся, обаче пък нямам време да ги чакам, че съм нощна  Embarassed
Виж целия пост
# 7
А каква е целта тестото да престои, преди да се изпече. Защото аз не се стърпях да ги омеся, обаче пък нямам време да ги чакам, че съм нощна  Embarassed

За линцерите ли? Правила съм ги и с изчакване, и без, май втория вариант по ми хареса.
Виж целия пост
# 8
Не ги изчаках, а вече почти се изядоха  Grinning Следващия път ще си осигуря и сладко и ще ги слепвам, много ни харесаха.
Виж целия пост
# 9
Никога не съм слепвала, страхотни са и без това
Виж целия пост
# 10
А каква е целта тестото да престои, преди да се изпече. Защото аз не се стърпях да ги омеся, обаче пък нямам време да ги чакам, че съм нощна  Embarassed
Целта е маслото да стегне, за да се запази по-добре формичката. Тъй като разточването го нагрява отново, трябва преди това малко да постегне.
Виж целия пост
# 11
Благодаря ти, логично е, но хич не се бях сетила за това.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за отговорите !  Hug
Твърде късно видях рецептата за линцерите...  Sad Вчера ги направих с друга рецепта. Но и не съм сигурна дали биха се оформили букви с тази рецепта.
Ето какво направих-
225гр масло, 400 брашно, 1ч.л. ванилов екстракт +1 ванилийка прах, 1 яйце, 1/2 ч.л. бакпулвер/мъничко, уж, за да не бухват много и да разваля надписа/, 1/2 ч.л. сол, 1с.л. мляко, 200гр. захар.
И както винаги, доста скучен вкус. Още по-кофти става като се добави брашно по време на точенето, ама няма как без него. Повече брашно = по-лош вкус, но по-стегнати форми. И мазнина не трябва да се слага отдолу, за да не се разтичат, само хартия за печене.
Ако човек си добави малко повече масло или пък мед или нещо интересно като лимонови корички, няма как да се оформят буквичките.
Сега като ги ям с "оформящата рецепта", не усещам ни ванилия, ни масло, захар леко... И се чудя дали да не ги потопя в шоколад от долната страна за вкус Grinning
Но поне буквите ми са ясни и красиви. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Записвам се да следя темата,че и аз се интересувам.
Виж целия пост
# 14
С рецептата, която дадох се правят изрядно ясни формички, буквички и т.н. Но вкусът е като на обикновени  елементарни бисквити, които ако не се консумират с чай или кафе не е ок.
Както вече казах, от количеството брашно зависи колко ще са ясни формите. А като е повече, няма как да е вкусно. Да речем, че на вкус се получава нещо като Роден край, само че твърди. Роден край са много мекички и ги ползвам за чийзкейкове и жито. Но ако трябва да ги ям директно- много слаб вкус.
Виж целия пост
# 15
В момента съм на работа рецепта не мога да дам, но по принцип за да ти се запази формата трябва да са без много мазнина! И по принцип най-хубави стават с мас! Ако те интересува като се прибера мога да погледна някой стари книги с рецепти за домашни!
Виж целия пост
# 16
В момента съм на работа рецепта не мога да дам, но по принцип за да ти се запази формата трябва да са без много мазнина! И по принцип най-хубави стават с мас! Ако те интересува като се прибера мога да погледна някой стари книги с рецепти за домашни!
Ако не е проблем, ще се радвам за рецептата Simple Smile Мерси !
Виж целия пост
# 17
200 грама масло или мас

200 грама захар

1-2 ванилии

1 яйце

400 грама брашно


Това е което намерих, аз лично не съм ги правил но нашите като малък ми ги правеха! Съвсем обикновени са но си запазват формата и са малко по-твърдички! Нашите ми казаха, че като ги разточат и направят на формички в тавата я слагат за малко в хладилник или фризер!


Аз лично обичам да експериментирам когато правя такива неща! Последно правих едни с белтъци на сняг и много малко брашно, ядки яйца и такива неща, получиха се мн сполучливи занесох и на работа и там много ги харесаха!
Виж целия пост
# 18
200 грама масло или мас

200 грама захар

1-2 ванилии

1 яйце

400 грама брашно


Това е което намерих, аз лично не съм ги правил но нашите като малък ми ги правеха! Съвсем обикновени са но си запазват формата и са малко по-твърдички! Нашите ми казаха, че като ги разточат и направят на формички в тавата я слагат за малко в хладилник или фризер!


Аз лично обичам да експериментирам когато правя такива неща! Последно правих едни с белтъци на сняг и много малко брашно, ядки яйца и такива неща, получиха се мн сполучливи занесох и на работа и там много ги харесаха!
Благодаря много !!! Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Тази Коледа ще съм си вкъщи и мисля да пробвам поне една от споделените рецепти.
 bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия