За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 243
  • 753
Добре дошли в новата тема Simple Smile
Старата е тук, Ако някой е забравил питане там https://www.bg-mamma.com/?topic=1621680.735
аз ще ви изкуша с едни топчици от хрупкава тиквичка, пълни със скарида и крема сирене Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 1
..........Искам да направя критараки на фурна с пилешко. На пакета пише  100гр в 1 литър вода да се свари.
Аз сурово ще го сложа във фурната и се чудя колко вода да сипа. Пилешкото ми е сварено, само морковите ще са сурови. 20-30 мин мисля да го държа във фурната
виж тук
ГРЪЦКА МАНЕСТРА - GREEK ORZO WITH TOMATO SAUCE - MANESTRA...
250 г - паста Критараки
1 литър - зеленчуков бульон + 80 мл вино + 400 домати консерва
и още
ГРЪЦКА ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ПАСТА КРИТАРАКИ ( ОРЗО) - GREEK KRITHARAKI, ORZO PASTA STEW WITH LEEK AND VEGETABLES
250 г - критараки, орзо
около 650 мл - гореща вода и т . н .
и още
КРЕМООБРАЗНА ПАСТА КРИТАРАКИ СЪС СПАНАК И ГЪБИ - CREAMY SPINACH AND MUSHROOM ORZO
250 г - паста критараки (орзо)
около 700 мл - зеленчуков бульон " 30 мл сметана
и още
ЛИМОНОВО ОРЗО - VEGAN LEMON ORZO
300 г - паста критараки, или орзо, или арпа фиде, все едно е как ще се нарече
1 литър - зеленчуков бульон и т. н .
Много ползвам орзо и ако ги разгледаш рецептите ще получиш ориентир
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B … D0%B0%D0%BA%D0%B8
Виж целия пост
# 2
Здравейте, мога ли да замразя пресен лук? Нарязан в пликче като магданоз и копър?
Виж целия пост
# 3
Да, на мен ми е по удобно да го съхранявам в кутия.
Виж целия пост
# 4
Да, и аз съхранявам подправките в кутии във фризера.
Виж целия пост
# 5
Здравейте, мога ли да замразя пресен лук? Нарязан в пликче като магданоз и копър?
Замразявай смело, за готвене нищо му няма после. За салата естествено не става. Гледай да е добре затворен в кутията или пакета, че си е миризлив все пак.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата!🌻
Днес се престарах с количеството спанак с ориз.Не искам да хвърлям,затова моля за идеи за оползотворяването му.Кюфтета от ориз си мислех,ама да не станат сухи,а и нямам много идея как да ги направя..
Виж целия пост
# 7
Скрит текст:
Благодаря за темата!🌻
Днес се престарах с количеството спанак с ориз.Не искам да хвърлям,затова моля за идеи за оползотворяването му.Кюфтета от ориз си мислех,ама да не станат сухи,а и нямам много идея как да ги направя..

Като добавиш малко сварени картофи, можеш да приготвиш тази крем супа.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за темата!🌻
Днес се престарах с количеството спанак с ориз.Не искам да хвърлям,затова моля за идеи за оползотворяването му.Кюфтета от ориз си мислех,ама да не станат сухи,а и нямам много идея как да ги направя..
Няма да станат сухи, направи ги, като аранчини. Може по-средата да сложиш кубче кашкавал или парченце моцарела. Виж в рецептата как ги овалвам, първо в паста, после с галета и пържиш или печеш.
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
Преди години бях попаднала на рецепта за панирани пилешки бутчета и крилца - печени на фурна. Особеното беше, че предварително се варяха в кока кола и още някакви неща.
Някой има ли подобна рецепта? Като търся в нета ми излизат все лепкави бутчета, а не панирани.
Виж целия пост
# 10
Скрит текст:
Здравейте!
Преди години бях попаднала на рецепта за панирани пилешки бутчета и крилца - печени на фурна. Особеното беше, че предварително се варяха в кока кола и още някакви неща.
Някой има ли подобна рецепта? Като търся в нета ми излизат все лепкави бутчета, а не панирани.

Честит празник мили дами! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post.html
Виж целия пост
# 11
Здравейте!
Преди години бях попаднала на рецепта за панирани пилешки бутчета и крилца - печени на фурна. Особеното беше, че предварително се варяха в кока кола и още някакви неща.
Някой има ли подобна рецепта? Като търся в нета ми излизат все лепкави бутчета, а не панирани.
Да не е това Fried Chicken! Coca-Cola! Cornflakes!
Виж целия пост
# 12
Danifin1, не е това. Варяха се в кола и подправки.
Благодаря все пак!
Виж целия пост
# 13
 А тези:
 https://pep-4o.blogspot.com/2017/12/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 14
Честит празник, дами! Бъдете вдъхновени и щастливи!
За празника направих сладкиша с вишни на Морена, но с малини, и много се хареса - остана едно едничко парченце, което си пазя за после.

И да не съм офтопик - как да направя сарми с прясно зеле? Какво трябва да направя на зелето?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия