Пишман готвачи

  • 21 601
  • 193
# 105
Напълно сериозна съм. Опитай, но с резен лимон първо.
Виж целия пост
# 106
Добре, ако не си на диета, но храната не ти е по вкуса, какво да направим?
Моя близка така ѝ бяха сервирали месо със сос/яхния, това е на помен/ и тя с вилицата, когато не я гледат  го надроби, уж е яла от него.
Аз бих предпочела да не го беше правила това.
Веднъж отивайки на гости с преспиване убихме заек по пътя. По скоро возехме близко семейство до неговите родители и на другия ден се върнахме. Та майка му за другия ден за обяд сготвила този заек/ със сос и картофи, пък аз такова чудо не ям. Жената ме кани, наблюдава ме и по едно време ме пита не ям ли и аз най тържествено изтърсих, ям, ама не обичам. И до днес се шегуваме с "ям, ама не обичам".
Виж целия пост
# 107
Всъщност друг цитат имах предвид с лъжите:
ако не харесвам нещо, казвам че съм на диета и се извинявам. Няма смисъл да кажа на една домакиня, че не и е вкусно яденето, понеже вкусът е субективно усещане, иточно това ястие, което на мен не ми харесва, може да е любимо на някой друг от семейството и.
...
Виж целия пост
# 108
Напълно сериозна съм. Опитай, но с резен лимон първо.
А, ти не слагаш лимоновия сок в кафето, а отделно хапваш лимон. Нещо като при текилата.
Виж целия пост
# 109
Аз всяка сутрин пия чай с един изцеден лимон. Пих и каге от изсрани зърна Wink, ядох и Дуриан.Мисля да съм отнетнала екстремиите.
Виж целия пост
# 110
Напълно сериозна съм. Опитай, но с резен лимон първо.
А, ти не слагаш лимоновия сок в кафето, а отделно хапваш лимон. Нещо като при текилата.
Резенът е вътре, както при чая.
Виж целия пост
# 111
Екстремности ли каза, Даун? Докато беше жив баща ми всеки Великден двамата с него довеждахме фамилията до ужас- вземахме печена агнешка главичка, разчупвахме черепа и започвахме да нагъваме мозък и да оглозгваме кокали. Останалите побягваха от масата с писъци. Сега не ми идва на ум да ям такова нещо. Не че не ми е вкусно, но ми липсва компанията на баща ми, с когото си правехме това варварско угощение.
Виж целия пост
# 112
С това не можеш да ме уплашиш, но майка ми успя да ме накара да не проям карфиол до 25 години, защото всеки пут, като панираше казяаше, че е като мозък. Сега обожавам паниран карфиол, ама трябва сама да си го правя
Виж целия пост
# 113
С това не можеш да ме уплашиш, но майка ми успя да ме накара да не проям карфиол до 25 години, защото всеки пут, като панираше казяаше, че е като мозък. Сега обожавам паниран карфиол, ама трябва сама да си го правя

Панирания мозък е по-вкусен от карфиола. Peace Аз карфиол ядях само от туршия.Преди няколко години проядох паниран или запечен със сос и сирена.
Виж целия пост
# 114
С това не можеш да ме уплашиш, но майка ми успя да ме накара да не проям карфиол до 25 години, защото всеки пут, като панираше казяаше, че е като мозък. Сега обожавам паниран карфиол, ама трябва сама да си го правя

Панирания мозък е по-вкусен от карфиола. Peace Аз карфиол ядях само от туршия.Преди няколко години проядох паниран или запечен със сос и сирена.

А, не мозък съм пробвала, но не е моята храна. Сега съм ядяща всичко и обичам да опитвам, ама като дете бях гад Simple Smile.
Виж целия пост
# 115
Спомних си последния си провал в кухнята, но ще обвиня фурната! В новата ни квартира фурната е наистина много силна. Аз реших да правя крем карамел, приготвих всичко, изсипах го в малки купички, наредих в тавата с вода и го сложих да се пече. Дали бяха минали и 20 мин, поглеждам към фурната и виждам как кремът прелива и са се образували 6 малки вулканчета Joy стана ми зле. Веднага ги изкарах, белтъците на яйцата изглеждаха направо изпържени, всичко беше изригнало навън.
Виж целия пост
# 116
Храни с растителни продукти бих опитала и яла, дори и да не ги обичам. Но морски дарове и субпродукти - не.
Виж целия пост
# 117
Аз най-много мразя някой да върне неизядено ястие и да трябва да хвърлям храна.
Ами аз точно това и казах, че мразя да се опитва от ястие и да се отказва след това, така се хаби само храната понеже трябва да се хвърли. Естествено, че предварително бих казала преди да ми се сипе.  
[/quote]

то по ресторантите да не мислите , че някой готви специално за вас ?  използват част от неодобрените и върнати порции. така се получават най-вкусните кавърми , сачове, гювечета, супи ... съответно към заглавието на ястието се добавя "... по родопски , странджански , банска, добруджанска" и всякакви други области и градове.
действително е вкусно Simple Smile
Виж целия пост
# 118
И защо трябва да се сипва на порции? Трудно е да се прецени кой колко и какво ще изяде. Слага се храната в средата на масата и всеки си сипва каквото и колкото иска. Така и храна не се хвърля и всички са доволни.
Виж целия пост
# 119
Това ми напомня, по един проект, бях в Лондон и ме заведоха на ресторант с традиционна английска кухня. Предясти- някаква бистра супа с полусурово яйце  Sick Sick Sick Бога ми, дадох всичко от себе си да се престоря , че ми допадна.....ама едвам обрах зеле ли беше , какво беше, не знам. Основното беше нещо с лютеница....омазано и объркано......имаше месо, а те знаеха в заявлението ми, че не харесвам ......еми похапнах от тук, от там и продължих да се надявам да стигнем, до нещо което ще ям.Имаше някакви разядки, може би от тях съм боцнала и от салтата, която за мое най-голямо съжаление беше една за 4 човека.....ЕДНА! Господи, та аз с това се храня основно и сирена.....е и супи де, ама не с полуживо, полуумряло яйце.....Стигнахме до десерта и аз вече бях порядъчно почерпена, основно поради липсата на храна и наличието на вино....Викам си- Ахааа!!!! Сега ще се наям......да, бе да- някакъв пай със сладки картофи, полу сладък, полу солен  Sick Sick

На следващият ден се носеше слух в групата, че съм анорексичка....а аз дори не съм толкова слаба  ooooh!

И още една история се сещам от ученически обмен, бяхме голяма група в Португалия /там изкарах основно на ориз и нещо като солено-пържени сардини, не беше лошо.../ Та на "Гранд" вечерята, имаше най-различни Португалски местни ястия. Едното от момичета и то беше доста претенциозно, ама и много гнусливо и само ходеше от тепсия на тепсия да си избира. И само пита- това какво е- те казват дроб....Това какво - пак нещо такова/Те също ядат много карантияя/ И така може би обиколи доста блюда, докато напълни чинията и да дойде да седне да се храним и да купонясваме. Седи си тя нашата и вика- Мммм тези месца са много вкусни, ммм страхотно крехки и с този сос! Поглеждам аз и още един приятел в чинията и и почти едновременно реагираме, с малкото изключение , че аз успях да се спра да коментирам, а той не успя и и каза- Таня, това са запържени агнешки чревца  Joy Joy hahaha hahaha hahaha  Няма да ви учудя, ако ви разкажа какъв спринт направи до тоалетната...... Joy hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия