Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

  • 74 265
  • 728
# 660
Здравейте!
Не знам дали е правилното място,но да попитам...
В България използвам много извара за всякакви неща,но в Англия така и не можах да намеря заместител. Някакви пропоръки?
Като се има напредвид.че я използвам вместо сирене,защото е по-диетична и е безсолна.
Виж целия пост
# 661
Аз си правя домашна Simple Smile не знам иначе, може би котидж чийз евентуално... или в бг магазините.

Другите сигурно знаят и други варианти ако има,
Виж целия пост
# 662
Здравейте!
Не знам дали е правилното място,но да попитам...
В България използвам много извара за всякакви неща,но в Англия така и не можах да намеря заместител. Някакви пропоръки?
Като се има напредвид.че я използвам вместо сирене,защото е по-диетична и е безсолна.


Котидж чийз, има го навсякъде по магазините, дори в различни опаковки и има варянти с нещо добавено вътре.
Виж целия пост
# 663
Котидж чийз-а няма да свърши работа, той е безсолен ок, но е супер воднист. Аз също много обичах извара в Бг и доста ползвах. Та извара със сигурност може да намериш по турските/източноевропейските магазини. Различни опаковки са, пише “curd” 👍🏻
Виж целия пост
# 664
По фермите съм виждала да продават goat's curd в едни кофички. Не е ли точно това изварата или се бъркам?
Виж целия пост
# 665
Може и рикота, тя е по-фина от изварата, само е добре да се поизцеди през тензух за няколко часа.
Виж целия пост
# 666
Благодаря за отговорите. Simple Smile
Не се бях сещала за котидж сиренето. На първо време ще ползвам него. Simple Smile
Незнам за турски магазини покрай мен,но може би в някой полски би се намирало извара,въпреки че идея си нямам дали поляците използват. Smile
Виж целия пост
# 667
Вземи си 2-3л мляко, да заври, сложи лъжица-2 оцет и ще имаш чудесна и вкусна домашна извара.
Виж целия пост
# 668
Поляци, румънци използват извара и е чудесна на вкус. Аз редовно си купувам, за да правя салата родопска закуска. Много се тачи вкъщи и 250 гр. е 1,20 в Морисънс, полска.
Виж целия пост
# 669
И аз като Деми процедирам, може и с концентриран лимонов сок или лимонтузу да пресечеш, става достатъчно количество, бързо е и винаги прясна.
Виж целия пост
# 670
Оф, прияде ми се и на мен сега 😆 Ще потърся тези дни.
Виж целия пост
# 671
Я кажете пълната рецепта за изварата? Какво се прави после като се сложи оцета, прецежда ли се нещо, слага се да престоява ли, какво? Аз не съм по изварата, но моят мъж обича. И обезмаслявате ли я? В България изварата по магазините не е ли обезмаслена?
Виж целия пост
# 672
Дежи, когато заври млякото, слагаш киселината, и бъркаш няколко минути да се пресече, то се вижда как се отделят парченца и суроватка. После прецеждаш, аз лично след това си я разбивам на крем с малко зехтин с пасатора. Ползвам от големите бутилки мляко, които са около 3 литра мисля.
Виж целия пост
# 673
Здравейте!Включвам се с въпрос.Предстои ми пътуване до Великобритания и паспортът ми е изтекъл,а не мога да си направя нов преди лятото,без това да ми струва много време и пари.
В интернет пише,че като гражданин на Европейския съюз имам право да си пътуваме с личните карти - това вярно ли е?Смятаме да пътуваме с влака на отиване и самолет на връщане.Благодаря!
Виж целия пост
# 674
Здравейте!Включвам се с въпрос.Предстои ми пътуване до Великобритания и паспортът ми е изтекъл,а не мога да си направя нов преди лятото,без това да ми струва много време и пари.
В интернет пише,че като гражданин на Европейския съюз имам право да си пътуваме с личните карти - това вярно ли е?Смятаме да пътуваме с влака на отиване и самолет на връщане.Благодаря!
Да, спокойно си пътувай.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия