Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 139 973
  • 742
# 135
Печени чушки с чесън, кюфтета по чирпански, но без моркови, и карфиол на туршия има.


Виж целия пост
# 136
При мен един доста злоглед зелен фасул с телешко, ама нямаше време да го глася за снимка, дишаха ми във врата гладни хора...

Виж целия пост
# 137
Саздърма
Виж целия пост
# 138
При мен един доста злоглед зелен фасул с телешко, ама нямаше време да го глася за снимка, дишаха ми във врата гладни хора...


все така показвай, направо ми идва да хвана сложената там вилица Ill

у нас  Свинско с праз и зелева чорба http://pep-4o.blogspot.bg/2017/01/blog-post_28.html

 
Виж целия пост
# 139
Ко, ко? Свинско ли каза? Satisfied

Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри



Крамбъл с ябълки, круши и сушени смокини



И пухкаво хлебче като предното. Този път по оригиналната рецепта от Катето.

Виж целия пост
# 140
Привет вълшебници - то бива, бива но вашите вкуснотии никъде ги няма. Човек и наял да се е пак огладнява.
Пепи - вчера специално купих праз лук за тази манджа; че от миналия път я мисля Thinking
Merelenda - този крамбъл МММ Coffee
иланг-иланг - и аз правих саздърма миналия месец, но тя взе че свърши Sob
tunata - че кО" му е на боба - баш като за гладни Ора Flushed
Тайне - метни една чушчица
Марчева - хлебчетата - ма то многУ работа?! Туй не е за мен Nerd

Вчера правих KFC в голямата тава - че да има и за днес; гарнитура - ориз


днес  (нещо видяно в едно филмче) - то пък взе че стана добре, пък и лесно се прави (с готово тесто за пица).

Скрит текст:
Виж целия пост
# 141
sem22, може ли рецептата за това неустоимо KFC  bouquet
Виж целия пост
# 142
М.. да. При мен снимките не се виждат, защо така се получи днес...през Chrome ги виждам, аз оттам не качвам снимки, не мога...само през Explorer, хм..
Разрязано виенски хлебче с масло и сладко от портокали, за  днешната ми закуска


Чеснови топки с моцарела. Те са с бътермил и аз си го направих днес от сметана. Показвам го и него да не си помислите , че съм ползвала айран. Извадих и масло... колко време може да се съхранява това масло??
Скрит текст:
.




Чили кон карне
Виж целия пост
# 143

Картофи с масло и копър.

Спанак с ориз.

Мляко с ориз.
Виж целия пост
# 144
Пилешко филе с моцарела + картофено пюре
Виж целия пост
# 145
Marcheva14 как се прави това масло?
Виж целия пост
# 146

Не лигавник, ами направо пешкир ми трябва! Тооолкова вкусотии, очите ми останаха! Heart Eyes Heart Eyes Момичетааа..............да имаше как всеки ден по картинките да ми се сервира вкъщи, ей така подред, без нещо да се пропуска!(Размечтах сЪ..... Mr. Green) bouquet chef bouquet chef bouquet
Merelenda пък се назлъндисва на хубавите хлебчета! Heart Eyes bouquet

У нас салатки,




пилешки воденички с ориз


и нещо ала козуначено руло, но само с олио, кой да тича до магазина за масло....
Виж целия пост
# 147
Marcheva14 как се прави това масло?
Лесно е, но се зареди с малко търпение. Купуваш си хубава сметана, висок процент, аз ползвах Elle & Vire 35% за готвене. Слага се в един висок буркан от компот затваря се с капачката и започваш да разбиваш буркана в ръцете си. След около 15 мин до 20 мин вече излиза маслото на топка, изцеждаш го хубаво през цедка и това което остава е  хубав buttermilk . Той не се хвърля, а се ползва за много сладкиши. Съхранява се в хладилник. Точно с него си направих  чесновите топките с моцарела. Това е.
Виж целия пост
# 148
Sem моля и за двете последни рецепти и рулото изглежда невероятно вкусно.
Момичета свалям ви шапка за всичко ,което правите.Удивявам се на ентусиазма ви .
Виж целия пост
# 149
labrex, сакън, не думай, че ако имаше кой да ми сервира всеки ден от тукашните вкусотии, щях да стана 300 кила за отрицателно време...(при това с кеф и без угризения Heart Eyes ) Бих ти нахапала рулцето веднага! Ама преди това щях да се натъпча с крилца от sem, пържолки и хлебче от Merelenda, спанак с ориз от alexssandraa,  от пиленцето на elle и ако случайно остане място, виенско хлебче от Марчева с това разкошно сладко от портокали...А за свинското на пеп-4о с праз хич няма да споменавам, защото ми е едно от любимите неща...

При нас утре е Тенксгивинг и започват 4 дни празници. Ще ходим на гости, та поне от пуйката се отървах, но станах сутринта в 5 да правя десерти, нали съм си уфътна булка, ама не исках да оставям за след работа. Направих любимия чийзкейк с ябълки и карамел



и по настояване на малката Туна, торта Tres leches, въобще не исглежда впечатляващо, но няма как да покажа разрез



и след 10 часа на работа ми стигна парицата за едни китайски зеленчучки и толкоз...

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия