Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 139 983
  • 742
# 75
Добре завърнала се, Роце! Hug
Виж целия пост
# 76
Здравейте!
Приемате ли нови попълнения във вкусните редици? Не бях влизала във форума с месеци, сега зачестих покрай коледната тема и попаднах тук.

Роца - Приемаме, защо да не приемаме. Добре дошла Flowers Bouquet А като не влизаш във форума, виж какви неща изпускаш? А имаш какво да показваш.
Merelenda - самоса-та и предишния път си беше много добре Smile
Mitonela - въобще не си ни изпуснала, още сме в началото.
*sve* - тази "бомба" с какво я напълни?
st. Dobri - не ме "плаши" - ще удържа! Ама като показваш едно от любимите ми сладка - направо си за разстрел Sob Smirk

* гофрети


и панирани пилешки крилца, гарнитура - картофи на фурна

Виж целия пост
# 77
Сарми с кълцано месо,домашно пушени гърди и кестени.
Виж целия пост
# 78

Днес съм само на салатка.😂
Виж целия пост
# 79
От един купешки козунак, който на нищо не приличаше, а уж от класна пекарна се сътвори това от мен
 - разкошен пудинг




след това се забърка по поръчка ето това
Голямата шоколадова бисквита, отново, много е хубава


Една дроб сарма - агн. комплект


След това забърках едни малки питки в онзи миксер, не съм ги пипала с ръце


И накрая имах едни турски кори,  Марчев  ми ги беше донесъл  от там и мога да споделя, че по-хубави кори до момента не съм ползвала, първо са много тънки, но не се късат, леко са посипани с брашно, но много малко, много са големи и са  кръгли, а не правоъгълни като нашите. Приготвих:

Турски бюрек със сирене и магданоз" - Easy Turkish Recipes Сложих половин връзка магданоз, грешка, трябваше цялата да я ползвам. Повечко и е мазнината, точно по рецепта е и се вижда на едната снимка как още цвърчи в тавата, а после изчезва, няма я. Чудесен бюрек.




Виж целия пост
# 80
Кебапчета и зелена салата.



И нещо прозаично яхния с праз и сушени доматчета.
Виж целия пост
# 81
И накрая имах едни турски кори,  Марчев  ми ги беше донесъл  от там и мога да споделя, че по-хубави кори до момента не съм ползвала, първо са много тънки, но не се късат, леко са посипани с брашно, но много малко, много са големи и са  кръгли, а не правоъгълни като нашите. Приготвих:

Турски бюрек със сирене и магданоз" - Easy Turkish Recipes Сложих половин връзка магданоз, грешка, трябваше цялата да я ползвам. Повечко и е мазнината, точно по рецепта е и се вижда на едната снимка как още цвърчи в тавата, а после изчезва, няма я. Чудесен бюрек.
Вярно чуден, Марчева!
точно така става с мазнините на тия бюреци, обожавам ги турските кори и с тях това правя - бюрек и гюзлеми. Девойчето ходи на пазар (тия дни и е ред пак) и носи по няколко пакета, замразявам по 3-4 бройки, като извадя са като пресни.
Виж целия пост
# 82
[..............Вярно чуден, Марчева!
точно така става с мазнините на тия бюреци, обожавам ги турските кори и с тях това правя - бюрек и гюзлеми. Девойчето ходи на пазар (тия дни и е ред пак) и носи по няколко пакета, замразявам по 3-4 бройки, като извадя са като пресни.
Благодаря ти, мила! Вярно, пеп-4о  чудесни са корите!   Всеки път му повтарям, "купи ми да си имам..." и всеки път се разправям с този човек Марчев, но сега ми донесе на количество, замразих ги. Дали да правя коледната баклава с тях, казвай ако си правила. Тънки са, да не ме обърка това, че са тънки с пропорциите които си ползвам... мда., не знам. Нали съм си свикнала на нашите, а тези хубавите сега са ми чужди някак.
Да се допълня,  определено смятам,  че този бюрек може и да се приготви и с нашите кори, но си има специфика на подреждане и приготвяне и ако се спази ще стане много хубав. Елементарна работа, ама кой да се сети
Виж целия пост
# 83
Тайна, страхотни кебапчета! И от дроб сармата на Марчева хич не бих отказала! Merelenda, шоколадови трюфели с уиски звучи като нещо, което много би ми харесало Blush

У нас прочутите вратни пържолки на мъжката Туна:



Аз много рядко пържа нещо, да си призная честно не толкова от здравословни съображения, колкото че нямам време и не ми се виси край котлона, но реших, че тези пържолки заслужават пържени картофи. И гъби задушени с масло им спретнах:



А за десерт джинджифилов кейк с меласа и круши

Виж целия пост
# 84
И аз ги харесвам точно така пържолките  на тиган и до печени за кратко
Марчева, за баклава имат други кори, като хартия за печене стоят . правят ги и с нишесте и са специално за баклавите - пак са тънички но не са от този тип. Ако ходи поръчах да ти купи такива. От тези обаче става чудесен тиквеник
Виж целия пост
# 85
Шницел (от месо)- нещо на форма не го докарах, но на вкус- мммм



и за гарнитура втасало зеле





Виж целия пост
# 86
Марчева, голямо готвене си спретнала! Simple Smile

Кори само от нашия пазар съм пробвала аз. Пробвах някакви турски - Гюзел пишеше, за баклави и сладкиши. Кората е толкова фина и еластична, че може да я смачкаш с ръце и пак да я разгънеш. Пробвах, защото си играх с едни банички като цветя. Страхотни са тия кори също.

Скрит текст:

Днес и аз баничка правя, ама още не е готова. Взех едни обикновени евтини кори, които взимах последните 2-3 пъти и съм доволна.
Виж целия пост
# 87
от оптимата на Т-маркет и от Брезово съм много доволна. за 0,99 лЪва са направо супер Simple Smile
чак на розички не съм ги мачкала, но за всичко друго съм опитвала: баничка със зеле, с картоф, с кайма и гъби, с кайма без гъби, с гъби без кайма ....
Виж целия пост
# 88
Точно - Брезово. Два пъти ги взех на 99 ст, а днес намалени на 79 или 89 ст Relaxed
И баничката с тях...

Виж целия пост
# 89
...................
Марчева, за баклава имат други кори, като хартия за печене стоят . правят ги и с нишесте и са специално за баклавите - пак са тънички но не са от този тип. Ако ходи поръчах да ти купи такива. От тези обаче става чудесен тиквеник
Тези са достатъчно тънки и еластични и смятам с тях да я забъркам, но още ми е рано.

........... Пробвах някакви турски - Гюзел пишеше, за баклави и сладкиши. Кората е толкова фина и еластична, че може да я смачкаш с ръце и пак да я разгънеш. Пробвах, защото си играх с едни банички като цветя. Страхотни са тия кори също.
Тези кори тук ли се продават, не съм виждала..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия