Марчева, тортата е измишльотина, блатовете са кекс с орехи по тази рецепта
4 яйца
300 гр пудра захар
200 гр брашно
100 гр смлени орехи или други ядки (лешници, бадеми)
125 мл студена вода
125 мл олио
1 пакетче (10 г) ванилова захар
1 ч.л. бакпулвер
Загрейте фурната на 160 градуса. Пресейте брашното в купа. В кухненския робот смесете всички продукти и ги разбийте за около 7 минути. Изсипете полученото тесто в намазнена и набрашнена кексова форма. Пъхнете във фурната и печете около 1 час (1 час 10 минути), докато кексът се изпече и отвътре. Проверете готовността с клечица - ако излиза суха, значи сладкишът е готов.
но нарязах круши на малки парченца и ги поръсих върху суровия блат преди да го пъхна във фурната. Аз направих двойна доза за 4 блата с размер 24 см, защото ми трябваше голяма торта. Сиропирах обилно с ром. Крема е едно пакетче масло, едно пакетче Филаделфия и една малка консерва дулсе де лече, добре разбити и смесени с около 300 гр разбита животинска сметана, захар на вкус и една ванилия. Отгоре полях с едно бурканче карамелов топинг за сладолед.
Пепи, това пиле изглежда страхотно!