Коледа 2017

  • 135 281
  • 956
# 330
Дени, точно така изглежда, че са гел боички, които няма да оцветяват. Скъпото в каквато и да е боя - от латекс, през хранителни, та чак до сенките за очи е пигментът. За жалост, пигментите, дори синтетични, са скъпи, а според курс на който ходих, дори в синтетичните трябва да има нещо естествено  (това важеше за сенки за очи ,де, Wink, но по отношение на оцветяване, химията може би ще е сходна )

Също да предупредя да не взимате тези бои (от Кауфланд), нз има ли ги при вас. Има ги в комплект като този или само по един цвят:



Както и тези на Йоткер, и те никаква рбота не вършат:


Виж целия пост
# 331
Знам, че за шоколада има специални бои. В момента не разполагам с такива. Дали може с обикновени (гелови) да се оцвети бял ганаш?
Виж целия пост
# 332
Мисля, че ще стане ганашът. На него и по-блед цвят сигурно би му отивал, но за фондан ако не е оцветен добре, седи гадно.
Само че внимавай да не си развалиш консистенцията на ганаша и много да го втечниш, не съм сигурна колко "чувствително" нещо правиш с него и колко голямо значение има гъстотата му.
Виж целия пост
# 333
marchеva14 трогната съм и много ти благодаря! Flowers Bouquet ориентирах се, ще я изпробвам и ще се похваля Simple Smile
Виж целия пост
# 334
Здравейте, днес трябва да направя сладки с щампа (някои ще украся с фондан де). За нас са, не правя по поръчка за никой (освен, ако не броим мъжа ми). По принцип за Коледа правя така меденки, но сега не ми се иска да използвам това тесто. Така и така предстоят. Simple Smile Мислите ли, че от тестото за линцери на Наталина ще станат сладки с щампа отгоре или да не експериментирам?
Сладките ми от миналата Коледа. Като правих и шотландските (шведските или каквито там последно се оказаха Simple Smile ) бисквити на Марчева. Страхотни са! Скоро ги правихме с детето (на 4г), но с формички на сладолед Simple Smile
Виж целия пост
# 335
Съгласна с мнението за боите.За наситен цвят си трябват "силни" бои.
И една вметка, фонданът се меси с царевично нишесте, за да не лепне, а не с пудра захар.    Peace
Нишестето попива и не оставя следи.

Виж целия пост
# 336
Никак не ги обичам боите, оцветявам само малко с куркума, става приятно за мен жълто и останалите са бели. Особено сега бялото ми е достатъчна декорация.
Виж целия пост
# 337
Аз правя по няколко с фондан за подаръците. Другите си ги ядем без нищо отгоре. Тази година ми се иска да пробвам с айсинг. Но не знам какъв да си купя и дали ще се справя въобще Simple Smile Има време да го мисля.
Виж целия пост
# 338
Знам, че за шоколада има специални бои. В момента не разполагам с такива. Дали може с обикновени (гелови) да се оцвети бял ганаш?

Внимавай да не го пресечеш ако ще оцветяваш готов ганаш. По-удачно е да оцветиш сметаната и тогава да прибавиш шоколада. За шоколад  са добри мастноразтворими бои, а не водоразтворими.

Здравейте, днес трябва да направя сладки с щампа (някои ще украся с фондан де). За нас са, не правя по поръчка за никой (освен, ако не броим мъжа ми). По принцип за Коледа правя така меденки, но сега не ми се иска да използвам това тесто. Така и така предстоят. Simple Smile Мислите ли, че от тестото за линцери на Наталина ще станат сладки с щампа отгоре или да не експериментирам?
Сладките ми от миналата Коледа. Като правих и шотландските (шведските или каквито там последно се оказаха Simple Smile ) бисквити на Марчева. Страхотни са! Скоро ги правихме с детето (на 4г), но с формички на сладолед Simple Smile


Сладките са чудесни, браво! Иначе да, може да използваш тестото на линцерите за щампи. Бях направила няколко миналата година, като за да е по-изразено, потапях щампата в какао. Получи се много добре.  Аз съм пробвала и с тестото за капучиновите звезди на Габи и също става.  Peace
Виж целия пост
# 339
Благодаря за отговора! Правя линцери по твоята рецепта за Коледа от няколко години! Както и рохличките, които са ми любимите Simple Smile  (Букетчето, което в новата версия липсва)
Виж целия пост
# 340
Благодаря, момичета! И аз си мислех първо сметаната да оцветя, после да добавя шоколада. Боите са доста силни, купувала съм ги от сладкарски магазин. За рисуване върху фондан съм ги разтваряла с алкохол, тук ще сложа съвсем мъничко боя.
Виж целия пост
# 341
а колко време е безопасно да се съхраняват меденки, украсени с домашен айсинг, т.е. с белтъци?

Плс някой опитен да ме отрази Simple Smile
Виж целия пост
# 342
а колко време е безопасно да се съхраняват меденки, украсени с домашен айсинг, т.е. с белтъци?

Плс някой опитен да ме отрази Simple Smile


Спокойно месец, че дори и повече. Слага се много захар, която действа като консервант. Peace
Виж целия пост
# 343
а колко време е безопасно да се съхраняват меденки, украсени с домашен айсинг, т.е. с белтъци?

Плс някой опитен да ме отрази Simple Smile


Спокойно месец, че дори и повече. Слага се много захар, която действа като консервант. Peace

благодаря, наталина!!! и преди съм правила и все много ме е страх, та се надявах най-накрая да се успокоя страховете!!! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 344
Правя меденки от  8 години най-малко и украсявам с айсинг .Меденките при правилно съхранение - на хладно място , без климатик и т. н. имат изключително голяма трайност.Джема ти е казала месец аз бих добавила още един съвсем спокойно и от моя опит .Рускините са големи майсторки - те дават  от 3 до 6 месеца в техните форуми съм чела:))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия