Аз ще започна с една любима рецепти за паста:
ПАСТИЦИО
1 пакет (500гр) паста (пене или фузили)
500 гр кайма смес
2 буркана домати
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
1 морков
олио
2 яйца
бучка масло
3-4 с.л. брашно
1л прясно мляко
сол, черен пипер, инд. орехче, босилек, риган
100 гр кашкавал или пармезан
Пастата се сварява по описанието на опаковката. Не преварявайте. В дълбок тиган се запържват в олио нарязаните на ситно лук, чесън, морков и кайма. Добавят се пасираните домати (трябва да са обилно количество, за да не стане сухо). Добавят се подправките (без инд. орехче) и се вари. Оставете соса редичък, защото пастата поема доста. В намаслена тава се изсипват пастата и доматения сос и се разбъркват. Приготвя се бешамел като брашното се запържва в маслото и се добавя млякото и инд. орехче. Аз минавам с пасатор, защото винаги ми стават бучки. Бърка се докато се сгъсти като боза. Сваля се от котлона, добавят се разбитите яйца и се излива върху пастата. Пече се 20-30 мин на 220 градуса. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича още 5 мин.

Вие сте!
