Коледа 2017

  • 135 199
  • 956
# 75
Таря, marchеva14 благодаря за отговора!

 Lurpak подходящо ли е за сладки, аз обикновено ползвам немските масла и съм доволна от тях.

Виж целия пост
# 76
marcheva14, Благодаря!
Но все пак - това ли са шведските ти бисквити, които всички приготвят или  не са?  Embarassed
Виж целия пост
# 77
След толкова снимки и аз искам да попитам Марчева за рецептите на

маслени бисквити с боровинки
сладкиш на милионера
итал.бишкоти
ричарели
макарон
Виж целия пост
# 78
А пудрата захар просто се стопява върху мармалада, затова не си личи, иначе пудря след като са слепени (ако въобще пудря)  Wink
И аз точно така процедирам - слепвам, после ръся (ако ръся). След 2-3-5 минутки (в зависимост от количеството наръсена пудра захар), в дупчицата се е стопила и изглеждат като за красива коледна снимка.

Но все пак - това ли са шведските ти бисквити, които всички приготвят или  не са?  Embarassed
Мисля, че много приготвяните, за които казваш, ги пусна St. Dobri, по-миналата година всеки втори ги правеше.
Виж целия пост
# 79
Lurpak подходящо ли е за сладки, аз обикновено ползвам немските масла и съм доволна от тях.

Да, подходящо е. Не е солено. Имай предвид обаче, че пакетчетата са по 200г., а не по 250, като стандартните.
Виж целия пост
# 80
Съжалявам, че досаждам  Embarassed Embarassed Embarassed, но може ли рецептата за Линцери с бадемово  брашно
Виж целия пост
# 81
Здравейте и от мен тази година! Благодаря на наталина за темата! Страхотни неща показвате, благодаря за рецептите!
Искам да направя всичко, което сте показали, но, за съжаление, е невъзможно! Simple Smile От сладките неща задължителни са ми меденките със и без декорация от кралска глазура, напуканите сладки и линцерите. Тази година ще взема да пробвам тези с бадемово брашно, та и аз чакам рецептата Simple Smile
Оглеждам се и за нови рецепти за соленки....след сладкото, трябва да си засолне човек, нали?! Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Ако не си пробвала пепчовите, а харесвате соленките от амонячна сода като от едно време, веднага ти давам рецептата. Последно правих миналата седмица, могат да се правят и без сиренето и кашкавала.

http://pep-4o.blogspot.de/2010/03/blog-post_28.html

Правих последно 1/2 доза и излязоха 2 и 1/2 от големите тави на печката, правих ги с форма на пръчици, че Великден малко не му е сезонът. Simple Smile
Виж целия пост
# 83
За соленичко мисля да заложа на еклерчета с пълнеж от руска салата и тарталети пълни с коктейл от скариди и пъдпъдъчи яйца или пък мус от крема сирене, авокадо и пушена сьомга.
Виж целия пост
# 84
За соленичко мисля да заложа на еклерчета с пълнеж от руска салата и тарталети пълни с коктейл от скариди и пъдпъдъчи яйца или пък мус от крема сирене, авокадо и пушена сьомга.
И ще ме поканиш на гости  feeding newsm64 (моля ти се, моля ти се....)
Виж целия пост
# 85
Съни, нямаш грижи Grinning.

И да не е съвсем спам едно предложение за пастички вместо торта.

Скрит текст:

Обикновено, след всичкото ядене по празниците, до тортата трудно се стига особено от мъжката част, която набляга на мезетата и напитките. Една пастичка обаче, която е колкото хапка почти никога не се отказва.
Виж целия пост
# 86
Да добавя само сладкиш на милионера дето го показва Марчева съм го яла на петифури. Ако Тя даде рецепКата - някой и него може да го спретне вместо торта.
Виж целия пост
# 87
Прегледах линковете с рецепти, но не открих такава за линцери с бадемово брашно (а може и да греша). Ще напиша рецептата, по която аз ги правя. Кръстила съм ги "Линцери от Лили", защото така се казва приятелката, която ми я даде.
Скрит текст:
Продукти за тестото:
500 г    Брашно
1 бр.    Бакпулвер
125 г    Захар
1 бр.    Ванилова захар
1 лимон -Настъргана лимонова кора
125 г    Смлени бадеми
1 щипка  Сол
1          Яйце
250 г    Масло
Приготвяне с миксер:
Маслото (добре размекнато) бием 30 секунди с миксер на най-високата степен. Постепенно добавяме захарта, ваниловата захар, настърганата лимонова кора, щипката сол и яйцето. Добавяме две лъжици от брашното и смлените бадеми и разбиваме още 30 секунди на най-високата степен на миксера. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, добавяме в купата при останалата смес и месим до получаване на напълно гладко тесто. Оставяме 30-40 минути на спокойствие.
Оформяне на сладките и печене:
Разточваме тестото на кора дебела 5 мм. Изрязваме от нея форми като на половината от тях изрязваме малка кръгла дупка в средата. Формите с дупка мажем с белтък и поръсваме с кълцани бадеми. Печем 8-12 минути на 175-200ºС на реотан (при горещ въздух – на малко по-ниска температура).
Върху целите формичkи мажем мармалад на вкус и залепяме отгоре тези с дупката и бадемите. Дупчицата допълваме с още малко от мармалада. Може да се направи и вариант с цяла горна формичка, която се покрива с глазура по желание.
Ако не бъркам, излизаха към 60 линцера от тази доза. Но зависи от големината на формичките.
Виж целия пост
# 88
Marcheva, а кои са по-хубави? Като форма и вид ми допадат оригиналните, ама пусто къде да търся  царевично нишесте...Сем помагай😉
Виж целия пост
# 89
Коледни сладки с бадемово брашно от Genoveff - от първата страничка, също могат да се направят на линцери и са много, много вкусни Smiley
(Не знам защо не се е виждал линка в предишния ми пост)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия