Коледа 2017

  • 135 283
  • 956
# 285
ехааа 20 стр имам да четааааа Yum
Виж целия пост
# 286
Ева Николова, в рецептата на Йоана пише;

В семействата с традиции, сладките се приготвят много преди зимните празници. Поверие казва, че всяка домакиня трябва да приготви своите меломакарона. За здраве и за добро, като аромата им изпълни целия дом. Съхранявайки ги в кутии и отлежавайки до Коледа, те разгръщат пълноценния си вкус. Като че ли има някаква коледна магия тук.                                                                        Така че избора е твой. Оттук насетне когато ти е удобно, тогава ги направи.
Виж целия пост
# 287
Simple Smile Simple Smile Simple Smile 
аз съм добричка и още утре ще се огледам за рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 288
Благодаря много за мненията за меломакарона  Hug

Аз сега с нова чуденка, и двата щолена ми харесват, кой да избера  newsm78 Досега не съм правила, само миналата година правих мини щоленчетата на Лабрекс. Отново да ги препоръчам.
Сега за щолените. Тук основната разлика е, че единият е с прясно мляко и мая, а другият - с масло, крема сирене и бакпулвер  newsm78 Май вторият се води кварк щолен.

http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/stollen/

https://privanya.blogspot.bg/2016/12/blog-post_5.html
Виж целия пост
# 289
Тези джинджифилови сладки също са подходящи за декориране с фондан и принт отгоре.
Виж целия пост
# 290
ЕваНиколова,
Моето лично мнение е, че бих се придържала към класическият вариант - с мляко и мая.
"Връх на саксонското сладкарско изкуство остава коледният кейк(щолен). Още през 16 век саксонските князе изпращали като дар на приятелите си това чудо от брашно, масло, захар, бадеми и стафиди, "дълго като пейката край печката". Днес дрезденските коледни кейкове пътуват вече във вакуумирани опаковки към всички континенти."
Е, някои не си го купуват, а си го правят, поне десетина дни преди консумация, може и по-рано.Това е хубавото на маслените сладкиши, че колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.  Домашният се различава от купения и по вкус и текстура.
Ще спазя и тази година традицията да замеся с 3 кг брашно щолени за да има какво да подарявам.
Другата рецепта е нещо друго, но не ти пречи да направиш проба
Виж целия пост
# 291
Момичета, някой има ли изпитана рецепта за сладки с кокосово или брашно от рожков например? Тоест нещо по-здравословно, за да ги прибавя към тазгодишния списък със сладки  Simple Smile
Виж целия пост
# 292
Аз правя едни пълнозърнести меденки, с рожков и мед. Не съдържат захар, мога да ви напиша рецептата, ако представлява интерес, но малко по-късно днес.
Виж целия пост
# 293
Аз правих меденките на nudel 33 с ръжено брашно, не знам дали я има на първа страница. Ако я няма, ще я напиша при интерес. Peace
От щолените препоръчвам този на Джемма, той ми харесва най-много, на стр.1 е с името "Дрезденски щолен". Peace
Виж целия пост
# 294
Точно влизах да ви питам за изпробвани щолени. Яла съм готов-не ми хареса по спомен. Не си спомням подробно вкуса...но беше ужааасно сух. Много ми хареса едната рецепта на Йона от сайта, сойто са сложили. Гледах и на Джема..но точно сух ми изглежда нейния. Други идеи за изпробван и вкусен щолен?
Виж целия пост
# 295
Дженни, той щоленът си е сух попринцип. Аз като човек в страната на щолените не-сух не съм видяла. Има едни щолени с пълнеж от марципан, той е малко по-мек, но пак си е сух. Иначе слагат страшно много стафиди вътре и явно това ти помага да го преглъщаш.

И аз не ги харесвам щолените.
Виж целия пост
# 296
Дженни, той щоленът си е сух попринцип. Аз като човек в страната на щолените не-сух не съм видяла. Има едни щолени с пълнеж от марципан, той е малко по-мек, но пак си е сух. Иначе слагат страшно много стафиди вътре и явно това ти помага да го преглъщаш.

И аз не ги харесвам щолените.
Криси, мерси за отзива...значи няма и да се хабя😉 тук има едни хлебчета..като нашия козунак са, с маалко по-хлебен вкус..водят се Коледен кейк мнооого вкусни и ги има навсякъде в маркетите, може такова да им занеса на фамилиите😊
Виж целия пост
# 297
Желиран тиквен сладкиш



Виж целия пост
# 298
Точно влизах да ви питам за изпробвани щолени. Яла съм готов-не ми хареса по спомен. Не си спомням подробно вкуса...но беше ужааасно сух. Много ми хареса едната рецепта на Йона от сайта, сойто са сложили. Гледах и на Джема..но точно сух ми изглежда нейния. Други идеи за изпробван и вкусен щолен?
Да, сух е, но като го хапнеш, се топи в устата, като много маслена бисквита, а букета от аромати избухва като фойерверк. Има значение и печенето. Не трябва да се препича. Миналата година имах притеснение, че не съм го опекла добре, ноооо беше фантастичен. Затова ги правя и по-малки, по-лесно да се изпекат, без да имат много дебела кора.
Виж целия пост
# 299
Fortuna Mирa ще се радвам и двете да споделите рецептите си Simple Smile И се чудя дали мога да сменя подсладител в рецепта с фурми да речем?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия