Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За и против подсигуряване на бъдещето на децата чрез детска спестовна застраховка

  • 12 035
  • 42

Анкета

За или против детска спестовна застраховка

Опции:

Здравейте, какво мислите за подсигуряване на бъдещето на децата чрез детска спестовна застраховка "Живот" за или против сте и защо?
Виж целия пост
# 1
Против всякакви спестовни застраховки.
Изгубени в такси пари, никаква доходност, плюсове никакви, само минуси.
Виж целия пост
# 2
Нямат никаква доходност. Пртив съм. Загубени на вятъра пари.
Виж целия пост
# 3
Против всякакви спестовни застраховки.
Изгубени в такси пари, никаква доходност, плюсове никакви, само минуси.
А как подсигурявате децата си? Аз мисля, че е много по-добре човек да си сложи парите в застраховка, защото има гарантирана сума, от колкото да направи влог например.
Виж целия пост
# 4
Точно защото не ти е гарантирана сумата говорим, че не си струва.
Винаги в края получваш по-малко. А за такъв дълъг срок, направо нищо.
Детски влог също е безмислено.
Виж целия пост
# 5
В оптималния случай излиза "дал Кольо-взел Кольо", но обикновено даваш повечко, отколкото вземаш. Ако имаш сериозни притеснения за застрахователния елемент - тогава може би има смисъл, но като спестовност - не.
Виж целия пост
# 6
На мнението на Дева съм. ММ си беше направил такава спестовна застраховка. Е няма такова дърво!
В БГ в момента - само недвижим имот. Това е положението.
Виж целия пост
# 7
И аз съм против детския влог.  На мен самата майка ми е правила такъв и накрая като станах на 18 г.  реших да си изтегля парите - е познайте колко бяха - 30 лв.  На майка й стана лошо като разбра. А й удържаха доста голяма сума пари. Инфлацията беше глътнала всичко
Виж целия пост
# 8
Позволете да се включа в разговора, дами.
Подкрепям изцяло Дева.
Застраховка, особено със спестовна компонента стопява парите ти. Да накрая ти обещават една сума - да кажем 20 000лв, но реално ти внасяш през годините 25-27 000лв и реално си доста назад плащала заплатки и такси на едни хора живеещи благодарение на страхът на клиентите си. Още по-лошо става ако не успеете в неизвестното бъдеще да съберете парички за поредната вноска или пожелаете да изтеглите парите предсрочно поради някаква неочаквана причина - на това което ще получите му викат откупна стойност - термина идва от ОТКУП(иронично нали - недопустим термин за взаимоотношения с компания, с която сте си стиснали ръцете за 15-20г. напред). Внесли сте една голяма сума, а получавате доста малка част от нея ...

Инвестирайте в здравето на децата и ги учете да бъдат мъдри, мислещи хора, които да не разчитат на държавата и НОИ, а да вземат живота си в свои ръце.

Среща ме онзи ден госпожата и взе да ми прави забележки за моята второкласничка. Какво става бе тате, викам. Ами тати, ти нали ми разказваш вечер как Уорън Бъфет, като малък е изкарвал пари, като разнася вестници и после взел паричките и си купил първите акции Wink (Имаме подобни разкази вечер преди лягане и за Стив Джобс, Ричард Брансън и други.) Та моята фея взела да върти бизнес в междучасието - сгъва фигурки от хартия и коледни звезди, които учи във Ютуб и ги продава на съучениците по 50ст, взема ония играчки дето ги дават в Лидл на касата и тях препродава на печалба Wink но излязла конкуренция - завидели и и я изказали на госпожата. Разбира се, че я поздравих и предупредих че и в живота ще има конкуренти и предатели! Ей това е предприемачество, а не като тъпия им предмет "Технология и предприемачество" в който ги учат да шият копчета! Подкрепих детето си, разбира се - не искам да става поредната шивачка изплюта от образователната ни система, която на края на живота си ще хлипа че получава ниска пенсия - искам да се научи да вижда матрицата и да намира вратите в нея!

Не съм съгласен с мнението на свободната агентка, че в БГ има само НИ - напротив основен фактор за инвестиция в имот е демографията, а тя в БГ е разрушаваща и пагубна. Рано или късно това ще изиграе лоша шега на влагащите в имоти с цел след 20-30г. да има за детето.

Ако толкова търсиш алтернатива на застраховките, ето ти една в която добавям за моята принцеса ежемесечно:
http://dvam.bg/?cid=13

Доход за последната 1 година около 5%
Успех!
Виж целия пост
# 9
Браво на Феята! Heart Eyes

А къде е застрахователния елемент, kokopapa?
Още не съм се събудила, но ми се вижда само като взаимен фонд? Crazy
Виж целия пост
# 10
То си е баш взаимен фонд.
Виж целия пост
# 11
Против всякакви такива спестовни подсигурявания сме. За това с ММ взехме решение да инвестираме в по един имот за двамата като парите ще са за тяхното възпитание, образование или други подобни дейности които в бъдеще биха подпомогнали техният финансов просперитет и независимост. При всички положения, колкото и да се срине имотният пазар, пари за 1-2 год. в хубав университет ще има. Останалото зависи от тях. Ние с ММ също се подсигурихме с имот че с тия пенсии дето май няма да ги доживеем... newsm78

Ако все пак наследниците решат че ги мързи и не искат хубав живот, то ние с ММ ще обикаляме екзотичните дестинации на стари години  Mr. Green

Браво на малката предприемчива Фея Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Никакви пенсионни фондове, никакви застраховки. Така плащате шестцифрени заплати на меринджейте за управление на вашите пари, без да ви се гарантира нищо. По-скоро бих им купила земедеклска земя, имот или акции. Най-вече си струва образованието. След време кой както иска да се оправя  Wink
Виж целия пост
# 13
И аз това щях да кажа - в момента и в бъдеще ще инвестирам в образование. И на децата, и моето.
Виж целия пост
# 14
Преди малко я видях темата и се чудех дали да коментирам каквото и да било въобще, но след постовете ви, за пореден път се убеждавам, че в България положението ще продължава да е трагично. Естествено, вината си е изцяло наша.

Доста съм писал по темата последната една година в подходящите теми, дори технически съм обяснявал някои неща, и пак се продължава старата песен с надвнасянето и заклеймяването  "никакви" застраховки. Аз това го разбирам, бидейки в държавицата ни клета без никаква култура, опит и доверие за каквото и да било. Не защитавам нищо и не пропагандирам, а коментирам общата си култура и опита, както и събитията, през които съм минал последните достатъчно на брой години, за да знам как се случват нещата в бранша.

Нещата доста се промениха, особено последните 6-12м. Фокусът идните години ще е насочен към инвестиционното застраховане, за да може да се "елиминира" прословутото надвнасяне, което го страхува българина толкова много, а не си дава сметка, че случи ли се нещо с трудоспособността му(злополука или заболяване), не се знае, знае ли се, и наистина само една добре направена застраховака и после добре ликвидирана(добре платена щета), може да закърпи семейния бюджет да не колабира. Нагледал съм се и на двете крайности. А тази добре направена застраховка е именно класическата спестовна, от която някои бягат, като дявол от тамян.
Тези модерни продукти(качествените почти изчезнаха, останаха 1,2 тарифи на пазара) откъде мислите, че идват? Дали на чехи, немци, австрийци, американци, унгарци и т.н им е зле, като им падежират полиците(да полици, имат по няколко, не една от 50лв) и ходят по круизи после, и ги гледаме на Слънчев бряг.
Просто от 50-60г си имат култура западните нации и си я предават на децата. Първото е точно - Детската спестовна застраховка, която гарантира капитал за детето, като стане пълнолетно. Тази година "изпратих" 7 първокурсника в Щатите. Дали им е зле на родителите, знаейки, че разсрочената застрахователна сума ще се изпраща( и се изпраща), като стипендия на точно определена дата и те няма да мислят за пари, а децата им ще имат достатъчно само да учат, без да работят, е и да ходят на по някое и друго купонче Simple Smile. И продължавам да твърдя - на пазара има добри продукти, които да удовлетворят тези нужди. А вие си говорте колко е безмислено.
Надвнасянето съм го коментирал преди и сега  няма да му обръщам внимание, но ще допълня, че от 3-4г има падежиращи полици на 5-тата година и могат да се теглят авансово суми по желание или да се реинвестират, и ако не се тегли до края на срока нищо(авансово от застрахователната сума, не откупната стойност, без такси и без прекратяване на полицата), застрахователната сума се капитализира в края на срока, да кажем за пример на 20-тата година.
Ще повторя - застраховката е част от финансовия портфейл на всеки икономически грамотен  човек живеещ в 21 век. Специално класическата влиза в графата - дълготрайна инвестиция, която е във фонд трудоспособност, демек ако ми се случи нещо, да търпя по-малко финансови загуби временно, и в края на срока да си получа формирана гарантирана застрахователна сума. Вноските(премиите) знам, че са гарантирани, никой няма достъп до тях, претенции, запори. Полицата е ценна книга. В зависимост от размера на застрахователната сума, дори като се натрупа резерв, мога да я заложа(джиросам) и да изтегля заем от банка и т.н.
Който се интересува за детска застраховка на детето си и по-добро и сигурно бъдеще, да се чувства сбободен да пише на лично. Peace.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия