Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черен списък на майстори за строителни и довършителни работи в София

  • 4 117
  • 5
Нека си помогнем като се предпазим от измамници и некадърници. Моля, нека се записват имената, телефони и фирми на некоректните майстори и кратко описание на ситуацията.
Виж целия пост
# 1
Ето и моето предупреждение за некоректен майстор:
Ивайло Александров Божилов 0897839090 и авера му Ивайло Караиванов 0884770109 ни взеха 70% капаро за ремонт на апартамента. Бяха се ангажирали и със срок за завършване на ремонта от 15 работни дни. Божилов има фирма ИВС 11 ООД, съвместно с жена си Виктория Василева Божилова, ЕИК по Булстат 203581349, но фактура така и не видяхме. Движат се с раздрънкан бус с рег.номер СВ2582ВН. След като взеха капарото работиха точно два дни, колкото да ни разкъртят банята и изчезнаха. Не си вдигат телефоните, а когато звъня от чужди номера само намират оправдания. Половин година вече ни мотаят, а парите ни отдавна са ги похарчили и няма как да ни доставят капарираните от нас врати, моноблок, мивка, плочки, ел.инсталация, окачен таван, вана и душ кабина и т.н. За останалите стаи няма и да изброявам. Знам, че и ние сме си виновни, че им се доверихме и дадохме на сляпо парите, които с години сме спестявали. Сега следва институциите да си свършат работата, а ние да събираме още години наред пари, за да направим мечтания ремонт. Надявам се с този пост да спомогна да няма повече измамени семейства от този човек!
Виж целия пост
# 2
Вечи ИМА такава тема. Даже втора.
http://www.bg-mamma.com/?topic=937386
Виж целия пост
# 3
Здравейте,

Пиша в тази тема, защото останалите са заключени.

Искам да споделя опита си с електротехника АПОСТОЛ ПАПАЗОВ от Пловдив, от миналата година  (2017) пробива в бранша в София. 

Платих му, за да направи инсталация на апартамент в София и по случайност, но с ужас установихме колко грешно е сързал всичко, как един и същи контакт е свързан на два предпазителя/автоматични бушони, колко недопустими грешки е направил (като на пример, сложил е кабели 1мм за контакти, а толкова слаби кабели се слагат само за осветление, навсякъде е слагал 2.5мм кабел, при положение, че е трябвало, а и обеща да сложи по-силни кабели - поне 4мм)  и как е събирал стари материали и ги е използвал повторно на нашата инсталация като нови. Сложил е дефектно-токова защита на двужични кабели (да може и да пише някъде в интернет, че става, но не е вярно, трябва трето жило за заземяване, за да работи защитата). 
За съжаление поради липсата на експертни познания в областа му заплатих сума като за правилно направена инсталация, а сега когато го потърсих, за да си оправи магариийте и циганиите, той "вече не се занимава с такива неща". Не го наемайте, този човек не разбира и е мошенник!

Успех с намиранто на читави електротехници! 
Виж целия пост
# 4
Никога повече няма да поръчаме мебел от фирма КЛАСИКО АРТ на бул Тотлебен, срещу Кауфланд.

С една дума - нищо не направиха, както обещаха. Ето историята.

Поръчка: кухненски шкафове, г-образно, 3,5м. обща дължина.

Срокът за изпълнение беше двойно надвишен, от 30 раб. дни на 60. Чухме много измислени и не-уникални номера - бил сезона на отпуските, монтажниците били болни, имали много поръчки... Хубаво, чакахме, какво ти остава, нали си дал капаро 30%. Монтажниците ще дойдат в 10 ч. -ОК, чакаме, познайте в колко дойдоха - около 12 ч. А, да, само единият от двамата "майстори" дойде. Той качва шкафовете 1,30 ч. Не беше докарал всичките на всичко отгоре. Е, стана 13 - 13,30 ч. Дойде и 2-я "майстор". Работùха 1ч. Разбира се следват 2ч., в които не се работи шумно в нашия блок, което аз лично приветствам. Казах им, да не се връщат този ден. Бях изгубила половин ден, та като видях как се помотват, реших да отида на работа. И така, чакаме да се обадят кой ден ще дойдат, за  да продължат. Познайте дали се обадиха! Не се обадиха, трябваше аз да ги търся. Идват за 2-ри епизод след седмица (много са заети и не могат по-рано! измишльотини). Цъфнаха в 11ч., разбира се не в уговорения 10ч. Пак качват - остатъка от шкафове и др. Работиха до 18ч. - не можахме да ги издържим повече. Епизод 3: след още една седмица: работиха до 18ч.
Имаха наглостта да питат мен накъде да монтират корнизите над горните шкафове! Та то трябва да има само една посока и те са длъжни да я знаят. По едно време дойде едната "инженерка" от ателието, за да платя остатъка от сумата. После дойде и другата "инженерка", за да снима, обаче подрани и не пожела да снима преди да е напълно готово. Остави на "главния майстор" да снима.

ТА ЕТО КАКВО ИМАХМЕ СЛЕД 3 епизода монтаж от общо 2 дни и половина (разпределени в3 седмици) на 3,5м. кухненски шкафове:

Омърсени стени, надрани и на места с малки дупки от монтаж на шкафове;
Врати на шкафовете - обикновените панти са Ок - такива искахме, но не са нивелирани, едната врата надолу,  другата нагоре, една панта стегната, друга хлабава;
Долен ред - нищо не е нивелирано, нито шкафове, нито плот - особено шкафа за фурната и плота за керамичните котлони;
Цокъл - не стъпва там, където бях уведомила "инженерките", а доста назад. Целта беше да стъпи върху ламината, така плочките под шкафовете няма да се виждат. Не само,  че се виждаха, ами и дупката между плочките и ламината се виждаше - против преходните лайсни съм.

ПОПРАВИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ОТ НАС:
Панти на врати - урегулирахме ги;
Механизми на чекмеджетата - сменихме ги, защото едвам се отваряха (трябваше доста сила) и не се затваряха от нормален тласък;
Корнизи - бяха лепнати с лепило и невъзможно да се чисти над шкафа, отлепихме ги и ги монтирахме с види;
Шкаф за фурната - доста се помъчихме с нивелирането, защото краката на шкафовете уж служат за нивелиране, да, ама не, никакъв ефект, и как да има ефект,  като отгоре има плот;
Монтиран абсорбатор - такава пародия, демонтирахме го и си го направихме по правилата на производителя му;
Цокъл - е как да няма начин да се монтира по-напред, ние сами си го оправихме;
Относно хигиената на "майсторите" -  ходят до тоалетна без да си мият ръцете, което значи, че след всеки Епизод следва основно почистване на всичко,  което са докосвали.

Ако някой каже: Защо не сте ги контролирали при монтажа, отсега му отговарям: един майстор или го може или не, а ако не го може и го накараш да го преправи със сигурност ще стане по-зле, което и стана, като ги накарахме да оправят шкафа за фурната.
Е да,  за пръв път поръчвахме кухня и не знаехме много неща, но това не значи, че трябва да ни мотат и лъжат, и претуват. Вече знаем!!!

НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ТАЗИ ФИРМА!!!

Нали се сещате как ги споменавам всеки ден, докато ползвам кухнята
Виж целия пост
# 5
Вече ИМА такава тема. Даже ДВЕ.
http://www.bg-mamma.com/?topic=937386

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия