Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пловдивчани?

  • 9 189
  • 10
Здравейте мами и татковци от Пловдив.Първо,извинявам се ако навлизам агресивно в пространството,но имам нужда от Вашата помощ.Имам идея за създаване на сайт,в който ние да споделяме неправдите,които се случват в нашия град и са си търсим правата.Идеята ми се роди от безсилие и отчаяние,че аз и децата ми живеем в тази джунгла където всекидневно сме подложени на тормоз от лоши шофьори,мръсен въздух,агресивни хора и нехаещи институции.Закони в милата ни Родина има,но не се спазват,а истината е,че и ние незнаем какви права имаме като граждани и как да си ги защитим.Последно време често контактувам с адвокати и разбрах,че ако падна имам право да си търся правата,ако ме ухапе куче също и т.н.Нагледни примери,за които нямах и идея.Исками се да направим нашия красив външно град,малко по-красив и за дребния човек.Искам всяка институция да приеме,че е важен именно този малкия човечец,който всеки ден се бори за оцеляване и физическо и духовно.
Търся някой,който би ми помогнал да направя сайт,ще заплатя за услугата пък и надявам се да помогна на някоя мама,която е в майчинство.
Виж целия пост
# 1
Страхотна идея.Дано се осъществи.Нямам с какво да ви помогна,но публикацията е невероятна-джунгла и права,много вярно.Успех!Ще стискам палци,да успеете.
Виж целия пост
# 2
   Тези проблеми ги има във всеки един български град!
Виж целия пост
# 3
За съжаление-да.Мога да действам за Пловдив и смятам,че ние можем да дадем един добър пример
Виж целия пост
# 4
Идеята е прекрасна, но общуването с институциите, за да има резултат, предполага квалифицирана помощ - право, селищно устройство и др.
Ако предвиждате консултации в сайта си, стискам палци да се намерят специалисти, които да го правят на добра воля.
Виж целия пост
# 5
Специалисти доброволци съм намерила и НПО,която би ни помагала.Давайте мами,помогнете ми за сайт.Дайте идея и за фирма,която да не ми съдере кожата.Опитвам и със страница през фейса,но е малък трафика.
Виж целия пост
# 6
Аз не мога да разбера какво точно искаш. Хубаво-да се създаде сайт, където да се оплаквате от нередности. Това може да се прави във всеки новинарски сайт, има много.
Искам само да кажа, че последните години града се развива чудесно. Толкова красив стана, толкова много инициативи се провеждат, има културни дейности... Аз не знам от какво може да сме недоволни. Отидете до някой по-малък град и вижте какво е положението там, сравнете с Пловдив и преценете има ли причина още да се недоволства. Сега, не казвам, че всичко е идеално, но къде е?
Виж целия пост
# 7
Spring града е хубав,спор няма.Развива се,основно централната част.Но като цяло да търпим развитие.Да,във всеки сайт на медия можеш да се оплачеш,но често не се обръща внимание.Аз съм се сблъсквала и с полиция и с община и инспекторат,но желание за работа няма.Ясно е,че чрез сайт нищо не може да се направи,но просто място където хората могат да споделят,да обменят мнения и опит и евентуално ако може да им се даде съвет-юридически например.Мен ме вълнуват тези дребните общочовешки проблеми-защо собствениците на кучета не събират изпражненията на питомниците си,защо са без наморници,защо комшиите ми горят гуми,защо дядото краде тротоарни плочки и павета,защо се гледат гълъби в жилищен блок и такива дребни нещица.Ясно ми е,че нови пътища и паркинги не бихме могли да строим,нито да инвестираме в социални домове.Мисля,че ако се обърне внимание на малките неща,града ни би станал още по-хубав.
Виж целия пост
# 8
Страхотна идея!!! А ще може ли ФБ страницата на лично???
Виж целия пост
# 9
По друг повод доста четох в последните седмици за това как се трябва да се развива един град и какво влиза в компетенциите и в задълженията на органите на местното самоуправление, в този контекст.
Фокусът не е върху липсата на култура и възпитание у гражданите с всичката грозотия, която виждаме наоколо, не е и върху малките неща, които зависят от мен и от съседа, и от останалите по улицата.
Малките неща са за нас, затова не подкрепям идея за сайт, в който всеки да споделя недоволството от това, какво някой друг не направил, а сайт в който да се споделя кой какво направи днес за да стане картината по - приятна.
Хорската простотия ходи по хората, лесно се възприема защото не изисква усилия и е като пандемия вече ...
Виж целия пост
# 10
Мами,да ви кажа честно-ни добро,ни лошо.Аз отдавна призовавам хората да споделят добри новини или малки добрини,които са сторили през деня,но ефект никакъв.За сайта засега съм стопирала инициативата,защото е доста трудно на моменти пък и сега съм доста заета.Може би съм мечтател,но вярвам,че малкия човек,т.е аз и ти,можем да променим нещо.Всеки изминат ден се удивлявам на простотията
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия