Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 59 723
  • 600
# 105
Ами от 3 л вода излиза над 3 л боза Simple Smile
Зависи колко гъста я обичаш и дали ще я разреждаш
Виж целия пост
# 106
Мерси. Последен въпрос - докато втасва на стайна температура ли стои или в хладилник?
Виж целия пост
# 107
 и на двете, ако е жежко лято категорично в хладилник
сега - на стайна Т и като "тръгне" - в хладилника
зимата - на топло Simple Smile
Виж целия пост
# 108
 Hug
Виж целия пост
# 109
Благодаря. Какво е натурална боза и от къде се взима?  newsm78
Ако живееш в България, ползвай на Хармоника. Същите имат боза от просо и ръж.
Благодаря за рецептата за боза, най-много ми е липсвала бозата, като съм в чужбина. 
Хармоника не можаха да се оправят с бозата от просо и лимец, спряха ги от производство. Не знам защо, но започнаха да им стават като желе. Явно нещо в закваската им се е объркало. И се отказаха, сега се продава само класиката - от ръж.
Виж целия пост
# 110
Благодаря. Какво е натурална боза и от къде се взима?  newsm78
Ако живееш в България, ползвай на Хармоника. Същите имат боза от просо и ръж.
Благодаря за рецептата за боза, най-много ми е липсвала бозата, като съм в чужбина.  
Хармоника не можаха да се оправят с бозата от просо и лимец, спряха ги от производство. Не знам защо, но започнаха да им стават като желе. Явно нещо в закваската им се е объркало. И се отказаха, сега се продава само класиката - от ръж.
И ръжена съм купувала като желе. Това е защото е с натурални съставки и захар и уж без консерванти. Пускат я със седмица срок на годност, а тя не трае. Помня едно време от сутринта прясна, следобеда беше вкиснала. И обикновените с аспартам и консерванти стават на желе когато преседят. По нормално е да вкисва, което ме навежда на мисълта, че и хармониката имат консерванти но необявени.
Виж целия пост
# 111
Преди доста време си правих домашна боза по рецепта от темата за боза. Но нямах закваска?! Т.е. боза . Така че сложих всички съставки,завих я и оставих за около 3 дни. Или бяха 4! Стана чудна. Резлива и сладка. Като тази от детството ми. Сега ме запалихте пак да правя.Hug
Виж целия пост
# 112
Направих кисело мляко от соево - стана чудесно! Използвах млякото на The Bridge.
Заквасих също и едно бурканче с кокосово мляко (собствено производство) - тук беше тотален провал - кокосовото мляко се раздели - долу отива водата, а кокоса изплува, и не се подкваси като цяло. Но соевото става добре.
Използвах закваската за кисело мляко на Болгари - от Биомаг, видях че има и втори вид закваска,  за йогурт, който съдържа и други видове пробиотични щамове, ще опитам следващия път и с него.
Виж целия пост
# 113
Боза та Боза! Ей ме на и мен бозаджийка. Заредих вчера една кана и я завих на топло. После ще разказвам каква се получи.
Виж целия пост
# 114
Отвивай, тва да не ти е кисело мляко Simple Smile Може да я предобриш Simple Smile

Аз май ще преустановя бозаджийството, щото много вкусна боза става! Загубвам интерес към надебеляването Simple Smile
Виж целия пост
# 115
Що не ми каза по-рано да отвия бозата!? Тази вече я изпих,но за другата гледай да ме подсетиш по навреме.Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега пак ще правя. Обичам много боза и. ........Heart Exl
Виж целия пост
# 116
Значи имаше една приказка.
- Как ще разбереш , че някой е веган?
- Не се притеснявай, той сам ще ти каже.
Значи идва днес един клиент, още на третото изречение си каза, че е веган човека. Simple Smile
Виж целия пост
# 117
Здравейте, искам да направя бадемово кисело мляко, но се чудя каква закваска да ползвам .Живея в Германия  .
Виж целия пост
# 118
Здравейте,вземете си силен пробиотик на капсули.имаше един немски,веган,но в момента не мога да се сетя за марката.беше зелена опаковка,малко невзрачна на вид,но веган.
Виж целия пост
# 119
Благодаря, ще потърся.Пробвах със соев йогурт, но не ми се получи добре .Сложих 1суп л на 400мл мляко .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия