Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 59 731
  • 600
# 285
И на мен ми прилича на плесен. Не бих го консумирала.
Подходящи за квасене на растителни млека са качествените пробиотици. Става лесно и вкусно 🙂
Виж целия пост
# 286
Аз ползвам като първа закваска лъжичка брашно и щипка захар. Завивам на топло и оставям за около 24 часа. В зоната, където работя, е много трудно да намеря някои продукти. Пробиотиците са между тях. Така че карам по "бабешки" маниери.
Виж целия пост
# 287
С всякакво брашно ли става?
Виж целия пост
# 288
С всякакво брашно ли става?
не знам. Ползвала съм брашно от просо, за боза, и става. В смисъл втасва без да слагам малка боза, както е по рецептата. А и обикновено брашно с глутен съм ползввала. Не помня дали просото е с глутен обаче!?
Виж целия пост
# 289
Данилу, имаш ли идея какво може да е някакво много странно нещо, което видях на зеленчукова сергия във Венеция. Прилича на малка, бяла медузка, плаваща в тава , пълна с вода. Плоско е съществото. Толкова блудкаво изглежда...
Виж целия пост
# 290
Данилу, имаш ли идея какво може да е някакво много странно нещо, което видях на зеленчукова сергия във Венеция. Прилича на малка, бяла медузка, плаваща в тава , пълна с вода. Плоско е съществото. Толкова блудкаво изглежда...
Така описано, малко трудно ми идва. Име, или снимка нямаш ли!?
Виж целия пост
# 291
Нищо нямам, казаха ни на италиански, но нищо не разбрахме. Диаметърът е около 6 см. Тавата беше иноксова, около 40/70 см. Мистерия!
Виж целия пост
# 292
Просото няма глутен.
Значи правиш ядково мляко и добавяш брашно от просо или малко от боза?
Не схванах.
Боза имам в момента.
Виж целия пост
# 293
Просото няма глутен.
Значи правиш ядково мляко и добавяш брашно от просо или малко от боза?
Не схванах.
Боза имам в момента.
аз правя к.мляко със соево прясно готово. Затоплям до 42° и донавям една л. брашно и щипка захар завивам за около 24 часа.
Виж целия пост
# 294
Ок, благодаря.
Аз накиснах кашу, ще пробвам с него.
От лупин е вкусно, купих да го опитам.
Но не съм правила.
Виж целия пост
# 295
Ок, благодаря.
Аз накиснах кашу, ще пробвам с него.
От лупин е вкусно, купих да го опитам.
Но не съм правила.
Лупина има протеини като соята. Но е горчив. Поне този, който познавам аз. Трябва да се изкисва доста . С кашу става страхотно мляко. Аз го излочвам веднага.
Просеното брашно леко го препичам, че е малко горчиво.
Виж целия пост
# 296
Здравейте, правите ли си бързи туршии като източник на пробиотик?
Мисля, че се му казват "дива ферментация"...
Виж целия пост
# 297
Здравейте, правите ли си бързи туршии като източник на пробиотик?
Мисля, че се му казват "дива ферментация"...
Правя редовно нещо като кимчи с китайско зеле, но го режа, а не го оставям цяло, понеже ми е по-удобно за консумация. Други видове ферментира и зеленчуци много рядко. Нещо явно не нацелвам и не са ни достатъчно вкусни.
Виж целия пост
# 298
Данилу, има сладък лупин. Той не горчи.

Още не съм стигнала до киселото мляко, кашу то кисне вече два дена, май така ще го изям...
Виж целия пост
# 299
Здравейте, правите ли си бързи туршии като източник на пробиотик?
Мисля, че се му казват "дива ферментация"...
Правя редовно нещо като кимчи с китайско зеле, но го режа, а не го оставям цяло, понеже ми е по-удобно за консумация. Други видове ферментира и зеленчуци много рядко. Нещо явно не нацелвам и не са ни достатъчно вкусни.

Може ли да опишеш по-подробно рецептата за кимчи? Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия