НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

  • 97 335
  • 749
# 660
Оооо, видяхме я Амурчето в сватбената рокля 😊. Дано пак пусне 😊.
Помня, помня. Беше с 10 кг. по- пълна от самата сватба а роклята и седеше супер. Аз, щото Амър ме амбицира само с няколко килца отгоре от заветното събитие не можах да закопча ципа на моята в частта на циците. Те, обаче са си все същите. Много яд ме хвана.
Виж целия пост
# 661
Ох тия 2-3 яйца на закуска как лесно звучат като ги казвате, и колко трудно на практика. Излизам от къщи преди 7 часа, нямам много време сутрин, правя и закуска за училище, от вечерта ще са скръб пълна....Ужасна мъка ми е закуската, признавам. Карам на половин кофичка кисело мляко. Опалянките ми писнаха от втория път, ленения хляб изобщо не ми хареса, така го изхвърлихме. Щерката си прави вкъщи разни неща ,но сега е втора смяна, като мине първа....ще има да я мисля и нея. Страхотен режим признавам, ако си си вкъщи.
Виж целия пост
# 662
Рая, всичко е въпрос на организация. Яйцата може и от вечерта да се приготвят. Или купи яйцеварка за по- бързо и удобно.
Да ти кажа, аз много не придирям за храната. Просто гледам да е позволена. Скоро правих кайма с прясно зеле. Дори ММ много хареса манджата.
Aз не търся заместители на хляб и ми е много по- лесно.
Давам предложения за закуска, но зависи от индвидуалните вкусове- яйца, варени, бъркани, омлет. Винаги може да добавиш гъбки, малко шунка, пармезан, чушка и да придадеш друг вкус. Към тях добавки- маслини, авокадо, някое изостанало кюфте, кебапче, парче кашкавал, сирене, миш- маш, печена тиква с масло(много я харесвам топла и намачкана с маслото), пица с блат от кайма/карфиол.
Замени кофичката кисело мляко с кофичка заквасена сметана.
Виж целия пост
# 663
Докато се обличам сутрин, си варя яйцата. Може и от вечерта. На очи пък стават за 5 мин.буквално.
От вечерта нищо им няма, какво да шм има? Точно пък яйцата се приготвят за ну-ла време...
Виж целия пост
# 664
Варени яйца много се тачат у дома и варя по 10-тина наведнъж, от вечерта - на сутринта си белим, хапваме, слагаме по кутиите...нищо им няма Simple Smile
Виж целия пост
# 665
Винаги имам сварени яйца в хладилника...обикновено през ден-два варя по 10-на броя.И за закуска, и за като огладнея, а няма друго подходящо за ядене, варено яйце намазано с масло и поръсено със шарена сол винаги върши работа.Много ги харесвам и като дип-с пасатор разбивам варени яйца, масло, извара малко ако имам, подправки на вкус.Ако ми е гъсто, разреждам с лъжица заквасена сметана/кисело мляко.
Търпи и добавки като накълцани маслини/каперси/кисели краставички/печени чушки...абе, разкошотия.
Става и за гости, като вид салата, или на брускети за ядящите хляб.
Виж целия пост
# 666
Уау, Амур, каква промяна само! Надеждата ми се възвръща.
Виж целия пост
# 667
А, имаше и едно фото с едни готини крака...Simple Smile
Виж целия пост
# 668
Danny87, не се подлъгвай от някои писания тук как ядеш неограничено режимни храни и отслабваш, важно е колко калории приемаш и колко изразходваш, почвай с леки ограничения в храната, не гладувай, но и не преяждай, и гледай повече да се движиш, само с глад не става
аз лично на твое място бих обмислила операция за намаляне на стомаха, моя позната, тежаща 120 кг. си направи   такава и за 1-2 години заприлича на манекенка, наистина при прекалено много килограми да отслабнеш сама е много трудно, изисква се невероятна воля, каквато повечето хора нямат
Виж целия пост
# 669
Амур, поздравления! Ти наистина си вдъхновение!

Виж целия пост
# 670
Скрит текст:
Danny87, не се подлъгвай от някои писания тук как ядеш неограничено режимни храни и отслабваш, важно е колко калории приемаш и колко изразходваш, почвай с леки ограничения в храната, не гладувай, но и не преяждай, и гледай повече да се движиш, само с глад не става
аз лично на твое място бих обмислила операция за намаляне на стомаха, моя позната, тежаща 120 кг. си направи   такава и за 1-2 години заприлича на манекенка,
наистина при прекалено много килограми да отслабнеш сама е много трудно, изисква се невероятна воля, каквато повечето хора нямат
Не се изисква воля, а силна мотивация и целеустременост.
Скрит текст:
За да се случват нещата, без значение дали става дума за отслабване или друг личен проект, човек трябва да знае:
1.каква е целта му
2.какъв е пътя за постигането й
3.същността на процеса
4.етапите, през които ще мине
5.крайната "спирка", но не е толкова важна
6.защо го прави
7.ползите, които гони

Това със съветите да се яде до засищане, всеки го чете като дявола евангелието.Този съвет НЕ означава "Яж до пръсване!".Дори ми е трудно да си представя как човек преяжда с месо, салата, яйца....колко души могат да погълнат например 1000 калории от салата?Или от печено месо?или да изядат 10-на яйца наведнъж?Особено ако тази храна е съчетана с мазнина?
Аз например се засищам с 2 сварени яйца, намазани с масло и поръсени със шарена сол за закуска+ едно бронирано кафе.След тази храна не огладнявам поне 3-4 часа, т.е. закусвам към 9 и към 13 часа съм огладняла за обяда.След обяд от стабилна порция месо, обикновено ям около 200 гр в сурово състояние+зеленчук/салата/маслини, към 17 часа чувствам лек глад.Не винаги.Тогава ако не съм много гладна, просто си изчаквам вечерята.Ако съм доста огладняла (защото засищането от едно и също количество храна е различно във разлинчите дни, в зависимост от движение, тонус, сън, ангажименти и т.н), си взимам чаша чай/парче сирене или кашкавал, няколко маслини, вечерям към 20 часа.
Идеята на режима е да възстанови нормалната работа на организма, да вкара системите и органите в оптимален ритъм на работа, да върне правилните настройки и да даде шанс на природната интелигентност на тялото самО да регулира теглото си.Т.е., човек да може да яде правилната храна, без да мисли колко яде, кога яде, да се храни когато е гладен и докато се засити, а от там насетне организма му сам да контролира поддържането на нормално тегло.
Поне моят стремеж бе такъв....не исках да мисля нон-стоп за количества, за диети, за ограничения и т.н.Искам да мога да "движа" деня си, без да е зает с постоянни мисли за отслабването, просто да се храня с правилните храни, а тялото ми самО да свърши останалото.Мисля, че успях да го постигна засега.
Без много мислене:
пазарувам месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове, масла
готвя гореизброеното, понякога картофи/ориз за мъжа ми и сина ми
не купувам "забранени" храни
ако излизам на кафе, с мъжа или приятелка, и ми се яде нещо сладко, не си го отказвам
на РД ям торта
на празници ям сладкиши
Или, накратко, храня се основно с месо, риба, яйца, масла, зеленчуци."Забранените" удоволствия са само поводи/празници.Както е било в детството ми, и както би трябвало да бъде в един нормален начин на живот и хранене, при които организма сам се грижи да поддържа тегло и здраве.
Дълго стана.....отивам да си извървя кг за днес.
Виж целия пост
# 671
Здравейте на всички ветеранки и нови момичета!Никога не съм писала в темата,макар че спазвам режима от повече от 10 години,(понякога клоня към повече свобода в храненето,но то е разбираемо за този дълъг период).Включвам се да предложа една много засищаща и за мен неомръзваща рецепта за закуска или дори за обяд в офис
Скрит текст:
Печен омлет
3-4 яйца се разбъркват с вилица, добавя се  натрошено сирене на око,(веднаж мерих -около 40-50 гр.) и се рендосва  кашкавал също на око - около 50 гр.Така получената смес се изсипва в тавата от фурната върху хартия за печене. Тъй като сместа е рядка и се разлива отгоре настъргвам равномерно още малко кашкавал и се пъха в загрята фурна,пече се  до златист цвят- макс 8-10 мин.Може да се добавят отгоре всякакви добавки -шунка,месце някакво на късчета,салатка изостанала от вечерта и т.н.Завивала съм го и като дюнер с горните добавки.Много вкусно поне за мен,мога да го ям всеки ден.
.
За стимул на новите момичета - възраст 59 г. ,168 см ,59-60 кг., енергия - много! Успех!
Виж целия пост
# 672
Такъв печен омлет си правих веднъж по принуда, във фурната, тъй като газта на котлона беше свършила и докато чакам ММ да зареди бутилката, разбих яйцата и ги мушнах във фурната.
Не ти ли залепва обаче отдолу ужасно много? И аз слагам хартия за печене, но едвам го изчегъртвам от нея после?
Виж целия пост
# 673
Такъв печен омлет си правих веднъж по принуда, във фурната, тъй като газта на котлона беше свършила и докато чакам ММ да зареди бутилката, разбих яйцата и ги мушнах във фурната.
Не ти ли залепва обаче отдолу ужасно много? И аз слагам хартия за печене, но едвам го изчегъртвам от нея после?
На мен не ми залепва,предполагам от кашакавала,защото го стяга и печа достатъчно дълго да хване коричка и отдолу.
Виж целия пост
# 674
Аз нещо подобно правих за храна за път - във формички за мъфини, намазани с масло сложих гъби, шунка и кашкавал (друго нямах) и шарена сол, залях с разбити яйца и пекох. Стана супер, на другия ден по път си ядох и нямаше проблем.
Amour* страхотни резултати, а спортуваш ли нещо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия