Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Термопомпа-големи сметки ток

  • 20 477
  • 135
Здравейте,
В шок съм. Някой да даде полезен съвет.
От октомври 2017 се нанесохме в новопостроената ни къща. РЗП-180М2. Външни стени са от тухли Поротерм с многото камери, и топлоизолационна система ПРО 10см   EPS на Баумит. Дограмата ми е PVC 6 камерна - 50м2 за цялата къща.
Отоплението на къщата го поверих на много близък, който направи проект и даде решение термопомпа въздух вода 3фазна, за която създадохме отделна 3фазна партида. ТП е LG 16. Направено е подово навсякъде без спалните. За спалните са монтирани конвектори.
Първоначалната инвестиция е колкото една панелка. Съгласих се защото каза, че сметките за отопление през най студената зима за месец няма да надхвърля 150лв.
Получиха се следните шокови сметки:
Октомври 2017- 240лв
Ноември  2017 - 378лв
Декември 2017- 503лв.
Зимата досега е топла. Ако беше студена😣😣😣😣😣😣.
Някой да помогне или да сподели нещо подобно.
Виж целия пост
# 1
http://www.redsun.bg/8-kw-air-water-heat-pump-for-100-m2-house-heating/
Освен да ви съчувствам, не знам какво друго...
Отоплението на ток винаги е ужасно скъпо, а пък за такава голяма площ-съвсем. Конвекторите също са големи консуматори.
Виж целия пост
# 2
Сложете солари и система за затопляне на вода от слънцето.
Спазвайте инструкциите за ефективност за да имате добри показатели.
Поне ще намалите летните разходи.
Успех.
Виж целия пост
# 3
Бе ти легенди за ултраниския разход на новите климатици не си ли слушал.
Виж целия пост
# 4
в Германия правят на подобен принцип пасив хаус . Т.е . лятото полъват слънчева за  топла вода , слагат солари ... но зимата са на ток с високи разходи. СПоред мен най-ефективни са къщите в редичка с дълги общи стени и къса фронт витрина от двете страни може да е.
Виж целия пост
# 5
Конвекторите в спалните, предполагам са вързани с термопомпата, а не отделни. Викнете си фирма-лицензирана, която се занимава с инсталация на ТМ и се консултирайте, може да не е подходящо тялото, да имате нужда от по-мощно, дано проблемът да е решим. Отоплението на ток е много скъпо, наистина. Успех пожелавам.
Аз също имах ужасна дилема с тази термопомпа, под натиска на мъжът ми, който много хареса идеята, но никой никога не можа да ми изчисли, точно колко ще струва на месец отоплението, а и предвид огромната първоначална инвестиция тотално бях негативна към тази система. Добре, че го разубедих.
Виж целия пост
# 6
Ами ние имаме соларена система за топла вода, което забравих да спомена.
И тя е инсталирана от лицензираната фирма която монтира ТП. По принцип и аз бях против за тази инвестиция, но съпруга ми вярваше на легендите за нисък разход и "дръпна плувката" . Последното оправдание на фирмата изпълнител беше , че :
Хладилника харчи 30 лв на месец, пералня та, съдомиялнята  и телевизорите също по толкова. Голям смях. Съпруга ми им направи една таблица с всички битови уреди и разходите към тях. Гледаха като ударени с мокър парцал защото хладилник повече от 5лв на месец не може да похарчи. Дано да има някой подобна система, но да не са такива сметките.
Виж целия пост
# 7
Изглежда ТП въздух вода са голяма греда.
Виж целия пост
# 8
Забравих да кажа, иначе е топло,  уютно, лесно ама обещаната сметка от 150лв не прилича на 500лв.
Виж целия пост
# 9
Ами то вие с конвектори само да се отоплявахте, пак щеше да са ви такива сметките. При мен в къща на 2 етажа със сутерен и гараж са такива като твоите по месеци с конвектори. Само дето разликата в инвестицията е стократно по-малка.
Виж целия пост
# 10
В  кой град живеете?
Виж целия пост
# 11
В кой град живея?  В Пловдив май е най евтин тока.
Моля по сериозно
Виж целия пост
# 12
Средната зимна температура е 4.6🌡
Виж целия пост
# 13
За каква квадратура става въпрос
Виж целия пост
# 14
180 м2 . В началото са повечето подробности
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия