За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 152
  • 747
# 195
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря
Виж целия пост
# 196
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря

Аз я мия хубаво и я слагам да се вари. Бързо става, може би за около 15 мин. е готова. Зрънцата се надуват и е готова.
Виж целия пост
# 197
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря

Аз не я кисна . Ако ми трябва просто сварен киноа я измивам хубаво, слагам я в тенджерата, добавям 4 пъти повече вода  (1:4 киноа:вода), добавям малко сол и слагам на средно силен котлон да заври. От време на време разбърквам.
Виж целия пост
# 198
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 199
Благодаря ви,взех си и ще пробвам още утре
Виж целия пост
# 200
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile
Лимон върши работа
Виж целия пост
# 201
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря
Задължително се кисне, цяла вечер или няколко часа! Като бяхме в Австралия, го пишеше на опаковките. Прави се, за да се махне това, с което я обработват.
После се измива и се вари поне 1:3 вода. Като заври, се намалява котлона. Вари се с капак 10-15 мин. Добре е да се посоли по време на варенето.
Виж целия пост
# 202
Аз я варя 1/2, но я наблюдавам и разбърквам. Точно тази вечер я загорих, защото обяснявах за лице на квадрат 😂
Виж целия пост
# 203
Перуника, само грис ли слагаш, 100г на едно яйце, или ти е добавка частично?
Да, само грис. И както писах - при точенето добавям брашно. Докато стане да не се троши /не мога да кажа точно колко, но 100гр. грис на 1 яйце, 1 с.л.зехтин и после е брашното/.
Виж целия пост
# 204
Ще пробвам и аз тази импровизация.
Виж целия пост
# 205
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile
лимонтозу си вземи.Евтини са пакетчетата.Сладката лятото ги правех с лимонтозу.
Виж целия пост
# 206
Перуника, само грис ли слагаш, 100г на едно яйце, или ти е добавка частично?
Да, само грис. И както писах - при точенето добавям брашно. Докато стане да не се троши /не мога да кажа точно колко, но 100гр. грис на 1 яйце, 1 с.л.зехтин и после е брашното/.
И аз съм се чудила много за гриса дали става, не идва ли много грубо смлян? Не съм правила нищо с брашно от твърда пшеница и не го знам даже и как изглежда, дали и то е по-едро или си е нормално смляно но просто дава различна консистенция.
Виж целия пост
# 207
Не съм правила нищо с брашно от твърда пшеница и не го знам даже и как изглежда, дали и то е по-едро или си е нормално смляно но просто дава различна консистенция.

Една_две идеи е по грубо от бялото.
Само със семола не можах да улуча дозата с яйцето аз, затова преди да купувам дуро-брашното, ползвах бяло със семола смесени
Виж целия пост
# 208
Благодаря, все съм си мислела че е също толкова фино смляно и че грис не би го заменил, значи като ми дойде муза за такова нещо ще  пробвам смело.
Виж целия пост
# 209
Да, точно -пробваш и сама ще разбереш. Но не започвай само с чиста семола. В Метро има на Дивела брашно от твърда пшеница DURO, 5 кг , но става и за пици
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия